Забавно, смешно, невероятно

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Забавно, смешно, невероятно

Мнениеот slaron » 11 Дек 2012, 12:53

Изображение

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Няма бивши ченгета...
http://vbox7.com/play:2f27141b
Аватар
slaron
MASTER

Мнениеот slaron » 11 Дек 2012, 12:54

Кой извика полиция?! Ъъъ... конната полиция! ;)

Изображение

:lol:
Няма бивши ченгета...
Аватар
slaron
MASTER

Мнениеот slaron » 11 Дек 2012, 13:37

Изображение

Изображение
Няма бивши ченгета...
Аватар
slaron
MASTER

Мнениеот Kali » 12 Дек 2012, 21:08

Как влязох във фейсбук

Преди няколко месеца, докато пиех бира с един мой бивш съученик, той взе да ме убеждава колко хубаво нещо бил фейсбука. Обясни ми, че това било “социална мрежа”, че фейсбукът бил медията на модерните, динамични хора и че всеки който не е регистриран там, е суперзадръстен и изостанал.

Аз отдавна имам подозрения, че съм суперзадръстен и изостанал, но не ми се иска да го призная публично, затова още на следващия ден се регистрирах в така наречената “социална мрежа” с надеждата да понаваксам поне малко задръстената си изостаналост.

Но още в началото започнах да изпитвам известни съмнения към медията на модерните, динамични хора. Първо ме призоваха да си потърся приятели. Къде да ги търся? Аз ако за 37 години не съм ги намерил, баш тука ли ще ги срещна? Отказах да ги търся, но пък някакви напълно непознати хора започнаха да ми предлагат приятелство. Реших, че като добре възпитан човек, би трябвало да приемам всички. Само че някои оферти минаха границите на толерантността ми. Веднъж някакъв човек ми предложи да стана приятел с Татяна Дончева, моля ти се. Настръхнах. Как да стана приятел с Татяна Дончева? Ако човек не внимава, покрай нея неусетно може да се сприятели и с Ванко 1. Разбира се, натиснах бутона “игнорирай”, но лошото чувство остана.

По-неприятното е, че някои от новите ми приятели започнаха да ме засипват със сърчица, усмихнати човечета, нарисувани халби бира, а след 15-ти декември и с виртуални елхички и ме увещаваха да си ги колекционирам.

Попитах един колега за какво служат тия виртуални елхички, а той ми каза: “Не знам, но аз вече съм събрал 734. Чудя се къде да ги завра?”

Не му отговорих. По Коледа не е хубаво да се приказват такива неща.

Постепенно започнаха да ме атакуват и привърженици на различни каузи: “Да защитим децата от домашното насилие!”, “Да спасим ливадния дърдавец!”, “Искаме справедливост за Вълкан Хептенцоцов!”, “Да спрем доганизацията!”....

Тези кухи призиви ме вбесяваха. Как смятате да спрете доганизацията бе, фейсбукарчета бледи? Като си разменяте тука елхички и сърчица ли? С наближаването на изборите гражданското съзнание на юзърите достигна своя апогей. Някакъв тип всеки ден ме атакуваше с настойчивото предложение да стана почитател на Яне Янев. Любезно му написах да спре да ми досажда, защото по-скоро бих станал почитател на хурката на баба му, нежели на Яне Янев. Обаче офертите на партийния активист не спряха. Наложи се да го изхвърля от списъка с приятелите си, въпреки че не съм привърженик на силовите мерки.

Колкото повече познанства трупах в мрежата, толкова повече трупах печал, защото страницата ми се задръстваше от безсмислени признания кой какво прави в момента. Иван Гълъбинов учи за изпит, Мария Калпакова ще ходи на педикюр, Николина Стоянова ака... А някои селски пръчки с поетични наклонности се скъсваха да пишат в статуса си претенциозни глупости от сорта: “Виждаш ли сянката ми, плаваща по вълните на времето?... Докосни звездите, но не забравяй, че си човек...” Пълна помия! Освен това фейсбукът постоянно ме подканяше да “сръчкам” приятелите си. Това изобщо не се връзваше с представите ми за приятелството. Нали са ми приятели, защо да ги ръчкам?

Постепенно научих, че социалната мрежа си има и свой собствен език, в който гласните не са на почит. Често ми се случваше, когато вляза във фейсбук, да ме приветстват с милото “здр”. “Двждн” – отвръщах аз. Някои хора пък настояваха да отговарям на всевъзможни малоумни тестове. “Кое животно си?”, “Кой зеленчук си?”, “Коя чалга певица си?”, “Миришат ли ти краката?” и т.н.

Една жена ми изпрати поне 15 пъти теста “Какъв секс предпочиташ?”. Накрая се вбесих и й отговорих: “всякакъв, стига да не е с теб”. Давам си сметка, че отговорът ми не беше твърде джентълменски, но нахалството на тая пача наистина ме извади от обувките. Забележително е, че освен от хора получавах предложения за приятелство и от стопански субекти – фирми, хотели, магазини. Това вече беше лудост. Как да стана приятел с някакъв склад за чорапи?

С всеки изминал ден участието ми в социалната мрежа ме правеше все по-объркан и отчаян. В профила ми пишеше, че вече имам над две хиляди приятели, но реално бях сам като куче. Усещах, че съм се превърнал в пълен фейсбук-нещастник. Проклинах деня, в който си направих регистрация там. Но бях поел по този път и трябваше да изпия горчивата чаша на виртуалното общуване докрай...

Вчера отворих профила си и бях потресен. Някаква девойка ми беше изпратила покана да отговоря на теста “Навяваш ли на момчетата перверзни мисли, когато си с пола?” Гледах монитора вцепенен. Разбрах, че съм стигнал дъното. В този момент направих три важни заключения: първо - че никога не съм носил и няма да нося пола, второ – че не искам да навявам на момчетата перверзни мисли и трето – да ви пикая на социалната мрежа. Натиснах бутона “Изход” и излязох да пия бира.

Текстът е публикуван във в. “24 часа”, 12 септември 2009
Kali
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот slaron » 20 Дек 2012, 13:00

Изображение

Обръщение на Бойко Борисов - Лентореза към народа на България:
"Имам две новини - едната е лоша, а другата - добра.
Лошата е, че утре свръшва света, а добрата е че ГЕРБ ша управлява до края на света." :roll:
Няма бивши ченгета...
Аватар
slaron
MASTER

Мнениеот slaron » 20 Дек 2012, 19:08

София, утре сутрин - 21. 12. 2012 г.

Изображение

П. П. Моля за помощ от мъдеклатикурите - свийте малко тая снимка, че не се показва цялата! Мерсиии... ;)
Няма бивши ченгета...
Аватар
slaron
MASTER

Мнениеот barut » 21 Дек 2012, 14:03

"Онези, които са готови да се откажат от основна свобода, за да си купят малко преходна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност."
Бенджамин Франклин.
Аватар
barut
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот barut » 25 Дек 2012, 19:14

В коледния брой на любимият ми ,, Капитал'' имаше от тях постнато предложение за вариант на играта ,,Monopoly''. Написани са други правила, така че да са адекватни на случващото се в страната ни.Кръстиха я ,,Олигополи'' Все пак не бива да се забравя, че играта е измислена не само за забавление, но и като начин да се възпитават децата в правилата на капитализма. В момента обаче, ако играеш по истинските правила, ти си по-скоро от отбора на балъците. Истинските играчи кроят други схеми и за да е по-лесно на всички, са описани, естествено с леко намигване, какво трябва да се знае, за да успееш в българския вариант на капитализма.По- долу четете как се играе ,,Олигополи ''
Изображение
Започва се от СТАРТ, като всеки път когато се мине през квадратчето, се дават 200 лева на Банката, ясно е коя е тя. Всеки участник има ред, освен ако банката не реши да размени поредността. Играчите могат да избират да получат всички начални пари кеш или част от тях в "компенсаторки", с които може да се пазарува в първия квартал или в курортния. Четирите квадратчета за медии те освобождават от задължението да плащаш на банката, когато минаваш СТАРТ и слагат наказателна премия от 200 върху всеки друг участник, стъпил върху тях. Ако притежаваш и трите части от банкерския квартал, получаваш три от медиите автоматично. Ако вече притежаваш медия и искаш да я продадеш, задължително трябва да я предложиш първо или на Банката, или на собствениците от банкерския квартал.

Квадратчетата с публични услуги са "Топлофикация" и "Сметоизвозване". Ако притежаваш първото квадратче, можеш да избираш произволна сума, с която да наказваш противниците си, когато падат на него. Второто квадратче може да бъде купено само ако преди това си изтеглил карта "Притежаваш футболен отбор".

Квадратчетата "Прокуратура" и "Полиция", както и квадратчето "Пловдивски окръжен съд" водят директно в затвора. Оттам се излиза само ако имаш картичка "Познаваш премиера", "Познанство със съдия от ВАС" или ако продадеш цялото си имущество на Банката.

Кварталът на богатите е най-скъпият. Там може да се пазарува само ако си изтеглил картичката "Познаваш премиера". Улицата на банкерите е вторият най-скъп квартал: ако притежаваш две от него, третото го получаваш от Банката.

Един от кварталите е курортният. Той е презастроен и там може да се купува дори вече продадено квадратче. Ако си купил вече продадено квадратче, без да притежаваш картичка "Познанство с ВАС", след изчерпване на картончетата твоето се взима от Банката.

Ако купиш и трите части от квартала на властта, Банката започва да ти плаща по 200, когато минаваш през СТАРТ.
.................................................. ..............................
Карти

Познаваш премиера - можеш да се движиш по дъската както намериш за добре

Имаш сравнително успешен бизнес - трябва да спонсорираш футболен отбор, иначе ще спре да ти върви.

Подкрепяш Меглена Кунева. Връщаш се три квадратчета назад.

Познаваш съдия от Върховния административен съд (ВАС).

Получаваш (субсидията на) "независим" депутат.

Играеш в отбора на "Тигрите" - ставаш митничар.

Помагаш на Димитър Бербатов да си смени клуба. Върни се три квадратчета назад, после едно напред.

Карта "Мишо Бирата" - не те проверяват данъчните.

Запознаваш се с Веселин Маринов - животът ти става песен.

Ставаш депутат от ГЕРБ - получаваш правото да сменяш правилата на играта.
"Онези, които са готови да се откажат от основна свобода, за да си купят малко преходна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност."
Бенджамин Франклин.
Аватар
barut
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Re:невероятно

Мнениеот barut » 29 Дек 2012, 18:03

3D изкуството е трудно за изпълнение,но стане ли факт е невероятно .При него се използва сцециална техника на рисуване, като повечето от тези творби представляват неправилни рисунки, които под определен ъгъл на съзерцаване, изглеждат като правилни. На тези нестандартни картини са изобразени от класически творби до рекламни послания.
Изображение

Видео с 3D улични творби

Бенджамин Франклин.
Аватар
barut
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот barut » 01 Яну 2013, 22:42

:D
Изображение
Бенджамин Франклин.
Аватар
barut
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към Извън темите