На 10 000 м над Земята ТЯ си се вижда все още плоска Лорде, така че слуховете за нейната кръглост засега не се потвърждават....

Ще чакам да открият линията до Луната, там би трябвало да стане ясно
За положителните неща- определено има, за бирата и мръвката вече казах, така че приятеля Осата да не се притеснява....
За средната цена на бензина спрямо средната заплата не бих искал да коментирам / разликата в галони, литри и мили е малко объркваща/, но успях да пресметна, че ако човек изминава средно между 1000 и 2000 мили на месец с колата си / 1600-до 3000 км / което е нормално за разстоянията там "издухва" съответно до 2-3 % от заплатата си за гориво, дори при цената от долар за литър приблизително, която е в момента ....

.
Цената на чаша капучино е около долар в обществените кафенета, бутилка калифорнийско Каберне Совиньон, една от уважаваните марки- средно ок 15 $, а дневната надница на един програмист е от 300 $ нагоре ....
Новините по ТВ- преобладават положителните, креативни неща макар че криминалните хроники също се дават подробно, човек няма усещането за Апокалипсис като след нашите сутрешни блокове....
Полиция по пътищата можеш да видиш, но не спира без да има причина, като глобите са солени. Вероятно на това се дължи факта, че всички задължително спират на стоп линията и търпеливо изчакват пешеходец или спрелия преди него автомобил отсреща на нерегулираните кръстовища, които там са болшинството и, при това са без камери :Р. Десния завой на червено се допуска.
След като 107 млн от избирателите там получават някакъв вид социални помощи, очевидно е че ДЪРЖАВАТА е взела мерки и се грижи за най- бедните, преразпределяйки от богатите. Някои казват, че това е завой на ляво / дори едно от родните икономистчета пищи за раждането на нов тип, държавен капитализъм
http://afera.bg/pozitsia/34217.html/ аз си мисля че това е просто проява на здрав разум......
Е, засега стига мисля, за да не изпадаме в прекален универсализъм