Алабализми...;-)

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Алабализми...;-)

Мнениеот Strange » 16 Юли 2012, 00:00

Кошмар1 написа:Абе ти какво четеш? Все пак ето ти нещо от един немислещ мозък: Морала е съществена човешка целенасоена интроспективна микроорганична задълбочена естествено проникновена мисловна дейност, която обикновено не може да свърже защо 1 + 1 = 3. Ако се задълбоча още малко, при всички положения ще ти докажа, че пет цяло и три четвърти делено на три цяло и една втора плюс две със сигурност ще даде отговор - /минус/. Уеуе как не се мисли. :P

Не знам какво чета, но горното не само го разбрах, ами и извод си направих: не ми трябва морал, ако имам калкулатор ;) :lol:
Понякога всичко, от което човек се нуждае, е нова гледна точка.
Strange
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Матейко » 16 Юли 2012, 00:16

Кошмар1 написа: ...Абе ти какво четеш? Все пак ето ти нещо от един немислещ мозък: Морала е съществена човешка целенасоена интроспективна микроорганична задълбочена естествено проникновена мисловна дейност, която обикновено не може да свърже защо 1 + 1 = 3. Ако се задълбоча още малко, при всички положения ще ти докажа, че пет цяло и три четвърти делено на три цяло и една втора плюс две със сигурност ще даде отговор - /минус/. Уеуе как не се мисли.

Кошмар! :lol:
Матейко
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот clearly » 16 Юли 2012, 12:30

Чудех се в коя тема да сложа едно сравнение между мъжкия и женския мозък и сметнах ,че тук му е мястото
Изображение

1. MULTI-TASKING
Women - Multiple process
Womens brains designed to concentrate multiple task at a time.
Women can Watch a TV and Talk over phone and cook.

Men - Single Process
Mens brains designed to concentrate only one work at a time. Men cannot watch TV and talk over the phone at the same time. they stop the TV while Talking. They can either watch TV or talk over the phone or cook.

2. LANGUAGE
Women can easily learn many languages. But cannot find solutions to problems. Men cannot easily learn languages, they can easily solve problems. That's why in average a 3 years old girl has three times higher vocabulary than a 3 year old boy.

3. ANALYTICAL SKILLS
Mens brains has a lot of space for handling the analytical process. They can analyze and find the solution for a process and design a map of a building easily. But If a complex map is viewed by women, they cannot understand it. Women cannot understand the details of a map easily, For them it is just a dump of lines on a paper.

4. CAR DRIVING.
While driving a car, man’s analytical spaces are used in his brain. He can drive a car fastly. If he sees an object at long distance, immediately his brain classifies the object (bus or van or car) direction and speed of the object and he drives accordingly. Where woman take a long time to recognize the object direction/ speed. Man’s single process mind stops the audio in the car (if any), then concentrates only on driving.

5. LYING
When men lie to women face to face, they get caught easily. Woman’s super natural brain observes facial expression 70%, body language 20% and words coming from the mouth 10%. Mens brain does not have this. Women easily lie to men face to face.
So guys, do not lie face to face.

6. PROBLEMS SOLVING
If a man have a lot of problems, his brain clearly classifies the problems and puts them in individual rooms in the brain and then finds the solution one by one. You can see many guys looking at the sky for a long time. If a woman has a lot of problems, her brain cannot classify the problems. she wants someone to hear that. After telling everything to a person she goes happily to bed. She does not worry about the problems being solved or not.

7. WHAT THEY WANT
Men want status, success, solutions, big process, etc... But Women want relationship, friends, family, etc...

8. UNHAPPINESS
If women are unhappy with their relations, they cannot concentrate on their work. If men are unhappy with their work, they cannot concentrate on the relations.

9. SPEECH
Women use indirect language in speech. But Men use direct language.

10. HANDLING EMOTION
Women talk a lot without thinking. Men act a lot without thinking. :D

Аватар
clearly
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот policeofficer » 16 Юли 2012, 14:49

:mrgreen: תואר שני MA mnoo שלו חכם, ברור

Очаквам ръкопляскания. :lol:
policeofficer
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот clearly » 16 Юли 2012, 16:39

policeofficer написа::mrgreen: תואר שני MA mnoo שלו חכם, ברור
Очаквам ръкопляскания :lol:

policeofficer разбирам да има за какво, ок ще ти ръкопляскам.Но на нещо си, което си се мъчил на иврит + транслитерация + иврит да напишеш ,просто е трагично .Хо хо ти ако се напънеш още малко и току виж си поставил началото на някой нов екзотичн език. ;)
Относно сравнението ,си има причина да го пусна на англ.език.И тъй като тук сте интелигентни хора които ми се струва ,че владеете перфектно езика, няма да ви е трудно да си го преведете и да го коментирате ако желаете.
Аватар
clearly
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Strange » 16 Юли 2012, 16:44

clearly написа:Чудех се в коя тема да сложа едно сравнение между мъжкия и женския мозък и сметнах ,че тук му е мястото

Точно тук му е мястото. Отдавна не бях чела по-голяма глупост. :)

Имам и въпрос: длъжни ли са всички потребители да знаят английски? И такива постове не дискриминират ли хората, които случайно са толкова "назадничави", че или владеят само български или са учили корейски, полски или африканс?
Strange
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот clearly » 16 Юли 2012, 17:22

Strange написа:
clearly написа:Чудех се в коя тема да сложа едно сравнение между мъжкия и женския мозък и сметнах ,че тук му е мястото

Точно тук му е мястото. Отдавна не бях чела по-голяма глупост. :)
Имам и въпрос: длъжни ли са всички потребители да знаят английски? И такива постове не дискриминират ли хората, които случайно са толкова "назадничави", че или владеят само български или са учили корейски, полски или африканс?

Ок щом като не ви изнася в тая тема ,нека модератора да я измести където реши.Относно дискриминацията, сори за което.Не знаех ,че не го владеете езика .В тоя ред на мисли мен също ме дискриминират два ТВ канала излъчвани от бг.кабелните оператори .Същите пускат рекламите си на румънски език , а аз не го зная .И за да разбирам за какво иде реч , ще трябва да се запиша на курсове .
Аватар
clearly
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Strange » 16 Юли 2012, 18:18

clearly написа:Ок щом като не ви изнася в тая тема ,нека модератора да я измести където реши.Относно дискриминацията, сори за което.Не знаех ,че не го владеете езика .

Уф, как се изложихме. Че то нали английският е мерилото за интелигентност, както написа по-горе. Жал ми е за един много добър сърдечен хирург, когото познавам - толкова животи е спасил милия, а тъп като галош - не знае английски. Е, вярно свободно говори френски, руски и италиански, признат професионалист в своята област, но това не му помага хич. Добре, че няма време да ходи по форуми, където светилата в IQ меренето щяха да сринат самочувствието му.

А ТВ програми, статии и книги - всякаква информация - има на какви ли не езици. Само дето всеки избира къде да се информира. Това е български форум и потребителите тук влизат за да четат на български. Да дадеш линк е едно, друго е да постваш на чужд език с наглостта да наричаш всички незнаещи го неинтелигетни.
Strange
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот clearly » 16 Юли 2012, 22:27

Strange написа:
clearly написа:Ок щом като не ви изнася в тая тема ,нека модератора да я измести където реши.Относно дискриминацията, сори за което.Не знаех ,че не го владеете езика .

Уф, как се изложихме. Че то нали английският е мерилото за интелигентност, както написа по-горе. Жал ми е за един много добър сърдечен хирург, когото познавам - толкова животи е спасил милия, а тъп като галош - не знае английски. Е, вярно свободно говори френски, руски и италиански, признат професионалист в своята област, но това не му помага хич. Добре, че няма време да ходи по форуми, където светилата в IQ меренето щяха да сринат самочувствието му.

А ТВ програми, статии и книги - всякаква информация - има на какви ли не езици. Само дето всеки избира къде да се информира. Това е български форум и потребителите тук влизат за да четат на български. Да дадеш линк е едно, друго е да постваш на чужд език с наглостта да наричаш всички незнаещи го неинтелигетни.

1 Ясно написах, че си има причина да го постна на англ.език
2 .Въобще не съм допускала ,че не знаете езика, за което се и извиних като написа ,че съм дискриминирала хората
3 В постовете си никъде не съм наричала когото и да е било като неинтелигетни'
4 .Това ,че ти определяш съфорумците като такива ,сори но не е в мен вината.
5.Въобще не ме интересува какъв д-р познаваш, но едно ще ти кажа ,че англ.език е като математиката и е универсален и световен език. И понеже пак няма да ме разбереш и ще се мъчеш да ми вадиш от девет кладенеца вода само да не коментираш по същество ,ще ти дам пример с който слагам точка на разговорът с теб .Да не знаеш англ. език е все едно да отидеш на хранителната борса и да не знаеш да смяташ .Ще те лъжат като пълен олигофрен може и много да си богат и пак ще те лъжат.
Аватар
clearly
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Strange » 17 Юли 2012, 09:45

За да си спестя номерирането, ще коментирам върху твоя пост. /на това май му казваха рационалност и се приписва на мъжете ;) /

clearly написа:1 Ясно написах, че си има причина да го постна на англ.език - Да, нали точно тази причина стана повод за отговора ми по-горе. Ето, цитирам те: "Относно сравнението ,си има причина да го пусна на англ.език.И тъй като тук сте интелигентни хора които ми се струва ,че владеете перфектно езика, няма да ви е трудно ".
2 .Въобще не съм допускала ,че не знаете езика, за което се и извиних като написа ,че съм дискриминирала хората. - Е да, как може да допуснеш, че някой няма да знае английски, а примерно други езици. Най-важното на тоя свят е всички да приличаме на четки за зъби и да сме еднакви в уменията си.
3 В постовете си никъде не съм наричала когото и да е било като неинтелигетни - Върни се на цитата към първа точка. В него има условност. Щом сме интелигентни - знаем перфектно езика, логично ако не го знаем, значи не сме интелигентни. Междудругото "перфектно знаене" като определение е едно нищо. Има езикови рамки, които са мерило. '
4 .Това ,че ти определяш съфорумците като такива ,сори но не е в мен вината. Тук не мога да възразя. Ти никога нямаш вина.
5.Въобще не ме интересува какъв д-р познаваш, - Налага се да ти преведа от български, защото установявам, че когато използвам сарказъм, не разбираш. Докторът в поста ми беше просто образ - друго изразно средство за да изкажа идеята си, че всеки човек е ценен заради совите собствени умения. Това, че един знае едно, а друг друго, не прави първия по-интелигентен или можещ от втория.
но едно ще ти кажа ,че англ.език е като математиката и е универсален и световен език. И понеже пак няма да ме разбереш и ще се мъчеш да ми вадиш от девет кладенеца вода само да не коментираш по същество ,ще ти дам пример с който слагам точка на разговорът с теб .Да не знаеш англ. език е все едно да отидеш на хранителната борса и да не знаеш да смяташ .Ще те лъжат като пълен олигофрен може и много да си богат и пак ще те лъжат. - Уважаема клиърли, по-лесно лъжат онези, които не могат да мислят, а не които нямат определени знания. Защото каквото и да правиш, винаги ще има сфери, в които няма да си компетентен и ще трябва да се довериш.

В заключение ще напиша, че владея няколко езика и съм била преводач по различни малки и големи международни прояви. Е и? Просто това са част от знанията, които съм избрала да натрупам. Те не са по-важни от онези на Бай Груйо, който е най-добрият паркетаджия в гилдията. В този форум има десетки потребители. Всеки от тях е ценен със своя начин на мислене и нещата, които знае. И английският изобщо не е задължително да е сред тях. Но разбирам, че вероятно имаш моменти, в които са ти нужни демонстрации: ето вижте, това го разбирам. Които са като мен /умни? интелигентни?/ - също ще го разберат.
Самата статия не се базира на никакви факти. Описани са клишетата, които отдавна се въртят в темите за Марс и Венера. Разбира се, че има разлики между мъжете и жените /и слава богу, че е така/, но те не са в мозъците им и само една част се базира на физиологията изобщо. Повечето разлики в мисленето и възприятията са детерминирани от различните социални роли на двата пола. И в никакъв случай не може да се обобщават качества само по този признак.

Е, това е водата, която успях да извадя от деветте кладенеца. Сега ще поспя и тръгвам с пръчките и махалото по полето - сигурно ще открия и други водни находища. Май ще ми трябват - звездите ми го говорят. ;)
Strange
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към Извън темите