За да си спестя номерирането, ще коментирам върху твоя пост. /на това май му казваха рационалност и се приписва на мъжете

/
clearly написа:1 Ясно написах, че си има причина да го постна на англ.език - Да, нали точно тази причина стана повод за отговора ми по-горе. Ето, цитирам те: "Относно сравнението ,си има причина да го пусна на англ.език.И тъй като тук сте интелигентни хора които ми се струва ,че владеете перфектно езика, няма да ви е трудно ".
2 .Въобще не съм допускала ,че не знаете езика, за което се и извиних като написа ,че съм дискриминирала хората. - Е да, как може да допуснеш, че някой няма да знае английски, а примерно други езици. Най-важното на тоя свят е всички да приличаме на четки за зъби и да сме еднакви в уменията си.
3 В постовете си никъде не съм наричала когото и да е било като неинтелигетни - Върни се на цитата към първа точка. В него има условност. Щом сме интелигентни - знаем перфектно езика, логично ако не го знаем, значи не сме интелигентни. Междудругото "перфектно знаене" като определение е едно нищо. Има езикови рамки, които са мерило. '
4 .Това ,че ти определяш съфорумците като такива ,сори но не е в мен вината. Тук не мога да възразя. Ти никога нямаш вина.
5.Въобще не ме интересува какъв д-р познаваш, - Налага се да ти преведа от български, защото установявам, че когато използвам сарказъм, не разбираш. Докторът в поста ми беше просто образ - друго изразно средство за да изкажа идеята си, че всеки човек е ценен заради совите собствени умения. Това, че един знае едно, а друг друго, не прави първия по-интелигентен или можещ от втория.
но едно ще ти кажа ,че англ.език е като математиката и е универсален и световен език. И понеже пак няма да ме разбереш и ще се мъчеш да ми вадиш от девет кладенеца вода само да не коментираш по същество ,ще ти дам пример с който слагам точка на разговорът с теб .Да не знаеш англ. език е все едно да отидеш на хранителната борса и да не знаеш да смяташ .Ще те лъжат като пълен олигофрен може и много да си богат и пак ще те лъжат. - Уважаема клиърли, по-лесно лъжат онези, които не могат да мислят, а не които нямат определени знания. Защото каквото и да правиш, винаги ще има сфери, в които няма да си компетентен и ще трябва да се довериш.
В заключение ще напиша, че владея няколко езика и съм била преводач по различни малки и големи международни прояви. Е и? Просто това са част от знанията, които съм избрала да натрупам. Те не са по-важни от онези на Бай Груйо, който е най-добрият паркетаджия в гилдията. В този форум има десетки потребители. Всеки от тях е ценен със своя начин на мислене и нещата, които знае. И английският изобщо не е задължително да е сред тях. Но разбирам, че вероятно имаш моменти, в които са ти нужни демонстрации: ето вижте, това го разбирам. Които са като мен /умни? интелигентни?/ - също ще го разберат.
Самата статия не се базира на никакви факти. Описани са клишетата, които отдавна се въртят в темите за Марс и Венера. Разбира се, че има разлики между мъжете и жените /и слава богу, че е така/, но те не са в мозъците им и само една част се базира на физиологията изобщо. Повечето разлики в мисленето и възприятията са детерминирани от различните социални роли на двата пола. И в никакъв случай не може да се обобщават качества само по този признак.
Е, това е водата, която успях да извадя от деветте кладенеца. Сега ще поспя и тръгвам с пръчките и махалото по полето - сигурно ще открия и други водни находища. Май ще ми трябват - звездите ми го говорят.

Понякога всичко, от което човек се нуждае, е нова гледна точка.