Сигурен ли си, че си мъжко?
Колега ли си или "случаен коректив"?
Познаваш ли Клеъли лично?
Харесваш ли розовият цвят?
Хей, шегобийци, умната!

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata
sergei написа:Стрейндж с много топли чувства към вас след прочитане на написаното се осмелявам да изразя собственото си мнение. Имате знания за някои сфери на човешкото познание, но от тези мнения лъха много голяма мания за величие , че сте над всички които пишат. Стрейндж спри се , ослушай се , огледай се , вникни между редовете и мненията на потребителите във форума. Не сте всичко и над всички в стремежа си да бъдате за белязана , да впечатлите мъжете , изпадате в трагикомично положение.Показно ти се възхищават , а зад кулисите подиграват. Клиърли пише с обикновени думи , не цели противопоставяне и не търси конфронтация. Забавна е , пише за развлечение , ползва шеговития тон , но не засяга никого , а вие я апострофирате.
Форумът не е за флирт. За мнението ми уважаема , Стейндж , не ми се сърдете. Не ми допада пренебрежителното ви отношение към жените , а издигате в култ мъжете .
Приятен ден !!
.... Клиърли/Сергей, пряко съм засегната, че изразяваш мнение към култ към мъжете. А защо да не е към жените? ...
clearly написа:Ех Кали чудя се как може умната ти главица такъв пост да сътвори.Прави ми впечатление ,че тук сте се събрали една групичка на която някой неща които пиша основно в теми касаещи политика,чат пат и МВР не ви изнасят, а уж сте деполитизирани .Да ама май за някой съфорумци е само на хартия . Деполитизирани не означава хора без мнение. Понеже те наблюдавам от доста време, не само в този форум, си позволих в първия си коментар да напиша асоциацията, която често ми навява твоето поведение. Тя не се е променила.
.И понеже няма какво да кажете по същество ,почвате да ме нападате на лична основа.Непрекъснато някой ти говори по същество. Точно, конкретно и според мен достатъчно ясно. И понеже ти не се замисляш – а се предполага, че обмяната на мнения ще провокира такава реакция – хората се дразнят. Разбира се емоционалните послания не са индеферентни и понякога прекрачват сухата граница на т.нар. „добър тон”.
В началото си мислех да не тти опонирам ,но си викам ,що пък да си оставя магарето в калта и я да вляза и да ти кажа ,че съм от хората на които не им е нужно някой друг да ги защитава .Следователно нещо си се объркала като си мислиш ,че съм се превъплатила в sergei .Проблема си е твой дали ще ми повярваш ,но все пак ще добре админа или модовете да проверят от кой град е IP на новоизлюпеният потребител и моя и да изнесат инфо тук .Моля ги защото не обичам да ми се вменява нещо което не съм го сторила.Всеки, който знае че е възможно трасирането на айпи-та и иска да остане анонимен, ще си подсигури подкрепата на приятел в друг град. Изнасянето на тази информация няма да докаже нищо. Забелязвам, че доста хора направиха връзка мужду теб и сергей – сигурно е случайно.
Относно мъжете ,че съм си търсила и тук няма да ги открия, изказването ти ме навежда на мисълта ,че нещо ревнуваш а??Споко Кали .Нищо не търся ,защото си имам прекрасно семейство + любовник с който от време навреме прескачаме до хотел на една приятелка в друг град ,за да не ни хванат половинките .
Тук ще напиша само, че нищо няма да пиша. Всеки може да види отвъд думите.
И като за финал не си ти човека който ще казваш кой да пише и кой не .Има си Правилник на форума ,който поне аз държа да се спазва .Ако съм го нарушила с нещо ,нямам нищо напротив администраторът или модераторите да ме баннат като ме известят на лс .Давам ти произволен пример: ако един от живущите в многоетажен блок реже нещо с ъглошлайф всеки ден в продължение на месеци в периода 08-12 и 16-22 ч., той не нарушава Закона за етажната собственост и Правилника за вътрешния ред. И разбира се може да го развява заедно с Конституцията, ако някой му направи забележка.
Strange написа:... Надявам се Лорд да постне тук една чудесна статия, която прочетхоме днес и която ще обясни какво имам предвид...
Храната на 21-ви век
Определят съвременното общество като “консуматорско”, а времето в което живеем като “векът на информацията”. Удивително е колко допирни точки могат да се открият между консумирането и възприемането на информация. Поглъщането на информация като своеобразно хранене е ежедневно. Доказва го и самият език чрез изрази като: „сладки приказки”, преглъщам обида”, „изяждам книгата с кориците”; или определяне на информация от типа „жълта преса” като „бълвоч” и „помия”. Самата ни физиология сякаш ни предизвиква – именно устата е орган, и на храненето, и на речевата комуникация. А и да не забравяме максимата, че „Ти си това, с което се храниш!”
Видяното и чутото, което ни провокира всеки ден - усвояваме, точно както и се храним - в „заведения за бързо хранене” /вестници, билбордове, реклами по радио и телевизия/ и приемайки предимно „полуфабрикати” /готови клишета и заучени рефрени/. „Храната” е изобилна и разнородна, предлага се в големи количества, но доколко вникваме в смисъла и търсим задълбочен анализ на възприетото?
Безспорната сила на медиите допълнително оказва натиск и се опитва постоянно да ни манипулира, чрез наготово поднесени и примамливо опаковани чужди заключения и възгледи ,които ние безкритично да приемем за свои, и да си спестим труда от собствен анализ и упражнение на ума. Но, както рафинираната захар и рафинираното брашно се оказват много вредни и основен фактор за затлъстяването в световен мащаб – така и „рафинираните” и готови за директна консумация клишета, водят до закърняване на способността за задълбочено вникване и собствена преценка на заобикалящото ни.
Всички тези процеси, именитият американски професор Наом Чомски, определя като „корумпиране на разума”. Според него съвременният човек ползва мозъка си „по-скоро като склад за данни, отколкото като машина за анализиране на данни”. Той алармира затова, че отказа ни да ползваме мозъка си , води до пълно зомбиране на човечеството, което се отказва да живее собствения си живот.
Така, че ако трябва да се предпише някакъв” хранителен режим” по отношение на възприемането на информация, то той би трябвало да изглежда така:
- внимавайте кой ви поднася храната
- не яжте набързо и по много
- подбирайте нерафинирана и пълноценна храна
- дъвчете продължително, до пълно смилане на храната
- пазете се от полуфабрикатите и аламинутите
Ще завърша без метафори, в прав текст:
Нека от опит да познаем сладостите и несгодите на живота. Да направим своите си грешки и да извоюваме собствените си победи. Да не се оставяме да се превърнем в продукт на едно реалити-шоу, където някой режисира уж реално случващия се живот, за да ни употреби за постигане на скритите си цели.
Животът, които имаме е един и ни е поверен много лично!
Автор: Ася Василева
15-05-2012г.
Lord написа:Брендо може да бъде съден и в Италия
Подробности очаквайте по-късно на
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/05/ ... a/?ref=rss
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта