В днешната преса

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В днешната преса

Мнениеот MaverickBg » 06 Май 2012, 17:33

Хванаха кокаин за 100 млн. на пристанището в Русе

67 кг кокаин са открили митничарите в тайник в комбайн на пристанище "Изток" в Русе, съобщи премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в града, цитиран от БТА.
Операцията по разкриването е станала тази нощ и продължава в момента.

Митничари и служители на ГДБОП са намерили наркотика в комбайн, превозван на специална платформа. Кокаинът, който е на стойност над 100 милиона лева, е бил укрит в оловен тайник в машината, която е транспортирана от Аржентина за Холандия. Дрогата е била в 66 пакета, увити в оловно фолио.

"От Варна до тук комбайнът е дошъл разглобен, без колелетата, на платформа автомобил. Оттук му сглобяват гумите и после го товарят на кораб по Дунава и го карат към Германия и оттам за Ротердам", обясни окръжният прокурор Огнян Басарболиев, цитиран от БГНЕС. По думите му, въпреки че машината е транспортирана през няколко държави, едва в Русе е направена първата проверка.

Началникът на Митница-Русе Веселин Георгиев уточни, че тайникът е тежал около тон и половина, а на митничарите е отнело няколко часа, за да го разрежат.

„Виждате – колко му е дебела бронята - 3 см, по-дебела, отколкото на танк. След това е увит във фолио, само че през тези рентгени не минава. Така че нашите колеги от Холандия да знаят, че нашата граница се пази много по-добре от техните”, коментира Борисов, цитиран от "Фокус". Той допълни, че поздравява специално Ваньо Танов "с тази операция на днешния празник".

В Русе премиерът е придружаван от вицепремиера Симеон Дянков и директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

В началото на април т.г. главният секретар на МВР Калин Георгиев съобщи, че през 2011 г. ГДБОП и митниците са заловили наркотици на обща стойност 190 млн. лв.

http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-r ... 88009?nt=4
По - добре да мълчиш и да изглеждаш като идиот, отколкото да проговориш и разсееш всички съмнения.
Аватар
MaverickBg
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот kkarakashev » 06 Май 2012, 18:19

Хе хе и как точно по времето когато ПРИМИЕРА е там .....................
Чудно е, чудно е, ЧУДО ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
И пак на случаен принцип :lol: :lol: :lol:
Аз явно съм късметлия, че нивга не са ми ровили в камиона до сега.........
http://www.vbox7.com/play:7f4f0694 - В памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебният си дълг.
http://www.vbox7.com/play:46376107dc - Химн на гр.Пловдив
Аватар
kkarakashev
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот clearly » 06 Май 2012, 19:13

kkarakashev написа:Хе хе и как точно по времето когато ПРИМИЕРА е там .....................
Чудно е, чудно е, ЧУДО ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
И пак на случаен принцип :lol: :lol: :lol:
Аз явно съм късметлия, че нивга не са ми ровили в камиона до сега.........

Каракашев ако не ти е ясно да ти обясня.Това залавяне се очакваше .Причината след някаква акция срещу почтените митничари, веднага следва разкриване на контрабанда.На някой хора рейтинга им е паднал и следва,че трябва да се поизлъска .Въобще цирка е пълен !И няма какво да се залъгваме.Каналите останали от бай Тодоръ Живковъ при всяко едно правителство си действат.Хфаща се едно съвсем малко количество, за да се демонстрира желязната воля в борбата срещу наркотрафика. ,а се пропуска огромната част от този наркотрафик да си пътува БЕЗПРЕПЯТСТВЕНО.И като кажат, че са изловили 67 килограма, то сещайте се колко СА ПРОПУСНАТИ .
Аватар
clearly
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Basaev » 07 Май 2012, 00:11

В борбата със здравия разум, победата ще бъде наша....
Аватар
Basaev
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот clearly » 07 Май 2012, 17:33

Брях ,че комбинация ,,Три в едно ''> http://www.dnes.bg/crime/2012/05/07/pii ... ola.158162 Като наказание какво ли ще отнесе?
Аватар
clearly
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 07 Май 2012, 19:06

clearly написа:........ Като наказание какво ли ще отнесе?

Ами от всички престъпления и дисциплинарни нарушения, както и административни, които е извършил въпросния малоумник - най-тежкия състав ми се струва този:
Чл. 339. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 41 от 1985 г., изм. - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) (1) Който придобие по какъвто и да е начин, държи или предаде другиму взривни вещества, огнестрелни, химически, биологични или ядрени оръжия, боеприпаси за огнестрелни оръжия или пиротехнически изделия, без да има за това надлежно разрешение, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години.

Ще насочва зареден пистолет в главата на жена! Този е за разстрел!

Няма семейство в което да няма търкания и конфликти, понякога и отровени скандали, но да се посяга на жена с оръжие?! Отвратително!
КОМИСАР

Мнениеот clearly » 07 Май 2012, 20:01

Lord написа:
clearly написа:........ Като наказание какво ли ще отнесе?

Ами от всички престъпления и дисциплинарни нарушения, както и административни, които е извършил въпросния малоумник - най-тежкия състав ми се струва този:
Чл. 339. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 41 от 1985 г., изм. - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) (1) Който придобие по какъвто и да е начин, държи или предаде другиму взривни вещества, огнестрелни, химически, биологични или ядрени оръжия, боеприпаси за огнестрелни оръжия или пиротехнически изделия, без да има за това надлежно разрешение, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години.

Ще насочва зареден пистолет в главата на жена! Този е за разстрел!

Няма семейство в което да няма търкания и конфликти, понякога и отровени скандали, но да се посяга на жена с оръжие?! Отвратително!

Лорд алкохола не прощава .Едва ли на трезва глава щеше да посегне на женка си .Друго което ми направи впечатление ,че въпросното лице което трябва да е за пример и да си регистрира и другите оръжия които притежава ,он не го е сторил.И не мога да рабера, как може да допусне това ???
Аватар
clearly
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот MaverickBg » 07 Май 2012, 20:35

По 10 полицаи накуп ще спират всички коли на пътя

Екипи от 10 и повече катаджии ще правят проверки на шофьори по пътищата. Това е новото решение на "Пътна полиция" срещу корупцията и нарушителите по пътя, защото се смята, че няма как да бъде предложен и взет подкуп в такова присъствие.
"Идеята е да се проверяват абсолютно всички превозни средства, това което в момента един наряд не може да направи. Това представлява широкообхватен контрол на пътните превозни средства", обясни пред bTV комисар Антон Антонов, началник-отдел "Пътна полиция" в дирекция Охранителна полиция на МВР.

За работата по този модел българските полицаи са обучени от холандски представители. Екипите ще се състоят от 10-12 души и ще бъдат разпределени на три групи - двама ще спират автомобилите, други ще проверяват, а трети ще пишат актовете.
"Разбира се, ще има и инспектор, който да ръководи екипа", допълни комисар Антонов, който уточни, че ще се води отчет за всяка проверена кола.

Методът вече е изпробван и се прилага изпитателно от една година в Габровско. Например в Трявна само за един час са били проверени над 120 шофьори и са засечени над 20 нарушения.

"Няма как да се случи корупционният елемент, а гражданите го приемат по-добре, тъй като проверката се осъществява по-бързо, в крайна сметка се чувстват по-сигурни, затова че има контрол на пътя, но наистина ефективен контрол", коментира Антонов и пред БНТ.

Лятото все по-често ще има такива проверки из страната, предупредиха от КАТ.

Друго средство за борба срещу нарушенията на пътя и корупцията в полицията е поставянето на повече камери. "В момента те са 24 в цялата страна и още 78, поставени в полицейските автомобили", уточни комисарят.
В последните месеци КАТ ефективно заснема нарушители, които се движат по магистралата с рекордни скорости от на 200 км в час, за което шофьорите получават по пощата актове за по 800-900 лв.

Миналата седмица от Пътна полиция обявиха, че старите радари на КАТ ще бъдат извадени от употреба. Всички мобилни устройства ще бъдат подменени до септември с модерни радари с камери.

http://dnes.dir.bg/news/patni-politzai-11094126?nt=10

Дано експериментът се окаже успешен. Въпреки, че лично на мен ще ми е малко странно да ме спрат за проверка и да изкочат 10на полицаи.
По - добре да мълчиш и да изглеждаш като идиот, отколкото да проговориш и разсееш всички съмнения.
Аватар
MaverickBg
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Meteor » 07 Май 2012, 21:11

МВР пази,или СЕ пази...!
Ми то и в момента няма служители,а ще правят екипи от по 12 човека на точка/образно казано/...!
А една "джуджавка" и малко техника,строг контрол и люти наказания/за подчинени и началници/,ще свършат много повече работа.
Аватар
Meteor
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот clearly » 07 Май 2012, 21:17

MaverickBg написа:По 10 полицаи накуп ще спират всички коли на пътя

Екипи от 10 и повече катаджии ще правят проверки на шофьори по пътищата. Това е новото решение на "Пътна полиция" срещу корупцията и нарушителите по пътя, защото се смята, че няма как да бъде предложен и взет подкуп в такова присъствие.

http://dnes.dir.bg/news/patni-politzai-11094126?nt=10

Дано експериментът се окаже успешен. Въпреки, че лично на мен ще ми е малко странно да ме спрат за проверка и да изкочат 10на полицаи.

От горното да разбирам ли ,че си признават най -официално ,че има корупция сред Пътна полиция"???В цивилизованите страни хората са си решили проблема .Опасано е с камери
Аватар
clearly
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса