doznatel1 написа:Lord написа:Асандж: Фейсбук е най-ужасяващата машина за шпионаж
Основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж заяви, че Фейсбук, Гугъл и Яху са инструменти на американското разузнаване. В интервю за Russia Today той бе особено критичен към социалната мрежа, която определи като "най-ужасяващата машина за шпионаж, измисляна някога".„Това е най-голямата и пълна база данни за хората - техните имена, взаимоотношения, адреси, местоположение. И всичко това е базирано в САЩ. Тоест е на разположение на американското разузнаване”, каза Асандж.
http://www.novinar.net/news/asandzh-fej ... 0Nw==.html
Абсолютно е направено с тази идея. Замисъла е уникален и същевременно плашещ!
Това което Асандж е казал си го знаем .И да не забравяме ,че замисълът е описан още през 1948г от Джордж Оруел в книгата "1984":От пророчеството му :"Една от причините е, че в миналото нито едно правителство не е било в състояние да държи под постоянно наблюдение всичките си граждани. Изобретяването на печатарската машина обаче улесни манипулирането на общественото мнение, а киното и радиото задълбочиха този процес. Появата на телевизията и техническият напредък, който позволи едновременно да се предава и приема през един и същ апарат, поставиха край на личния живот. Всеки гражданин, или поне всеки достатъчно важен, за да си струва да бъде наблюдаван гражданин, е денонощно пред очите на полицията, освен това в ушите му денонощно се набива официалната пропаганда, като всички останали канали за съобщение са прекъснати. За пръв път се появи възможността да се наложи не само пълно подчинение на волята на държавата, но и пълно единство на мнението по всички въпроси." и т.н.Да не забравяме ,че освен във Фейса и навсякъде другаде се следи тотално,не само чрез софтуер за масово прихващане на интернет и гласова комуникация http://bivol.bg/spyfiles.html ,а и с инсталираните камери по улиците .Но мен това не ме притеснява.Имам регване в социална мрежа, медията на модерните и динамични хора Фейсбук, от която много неща могат да се научат дори и новини които в последствие се предоставят в бг сайтовете.И като за финал поздрав за всички които ползват Фейса с новата песен на Мадона ,,Girl Gone Wild ''.Същата излезе преди дни и официално е цензурирана в ютуба,но неофициално чрез регване също я има