СОБТ: БЪЛГАРСКИТЕ АНТИТЕРОРИСТИ

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: СОБТ: БЪЛГАРСКИТЕ АНТИТЕРОРИСТИ

Мнениеот BARETATA » 06 Фев 2012, 21:00

osata написа:
KVD1 написа:Нека все пак да отговорим и да проявим търпение към младежите които харесват нашата професия. Последните конкурси се организират само за служители на МВР-независимо от стажа. Последният постъпил е директно след завършване на школата за постъпване в МВР. За съжаление е в сила забраната за организиране на външни конкурси. Всяка последна седмица от месеца-четвъртък и петък, ще се изпитват кандидати от МВР, кат.Е. Ако обаче продължи тенденцията на липса на подготвени кандидати, вероятно ще бъде организиран и конкурс за първоначално постъпване. Та тава е което е известно към настоящият момент. Желая здраве и успех в подготовката.

До там ли я докарахме, да няма подходящи кадри за отряда.
Да се смееш ли, да плачещ ли.

Не е точно така,просто някои колеги , не ги устройва там ... На лични някой път може да ти кажа ако имаш интерес.
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 06 Фев 2012, 21:42

Напълно споделям мнението на KVD1 и то не само за отряда, а за навсякъде. Имаме живи примери как колеги завършили АМВР, редовно обучение се справят доста по-зле от други, завършили ВИФ, ядрена физика или учител по трудово. И за жалост, те не са изключение, а обратното. Работата в МВР е много специфична и наистина е важно да се познава перфектно теорията /нормативната база/, но далеч по-важно е според мен да притежаваш хъса за работа. Имаш ли хъса, не се ли приемаш, като обикновен държавен чиновник - винаги ще намериш време да си достатъчно запознат и с нормативната уредба.

Затова одобрявам да има равни условия и за СОБТ, както за външни, така и за действащи, и както се казва нека най-добрият победи! ;)
КОМИСАР

Мнениеот BARETATA » 06 Фев 2012, 23:26

Lord , сигурно знаеш ,че преди доста години се взимаха и външни , но това беше до 2006 , когато влязоха конкурсите . Въпрос на кадрова политика.
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот MihailYanev » 08 Фев 2012, 13:43

В крайна сметка каква заплата взима един служител на СОБТ ?
MihailYanev
Нов
Нов

Мнениеот Lord » 08 Фев 2012, 20:43

MihailYanev написа:В крайна сметка каква заплата взима един служител на СОБТ ?

Въпросът е безсмислен или по-точно клюкарско-махленски. Мъжете кандидатстващи за там не се интересуват от това!
КОМИСАР

Мнениеот MihailYanev » 08 Фев 2012, 20:52

Съжелявам,на 15 години съм,а академията на МВР и след това СОБТ са ми най-големите цели..и все пак искам да знам за какви пари се говори,защото ще трябва да се поддържа семейство след време и все пак се изискват средства...
MihailYanev
Нов
Нов

Мнениеот SYNOPTIK » 08 Фев 2012, 22:39

MihailYanev написа:Съжелявам,на 15 години съм,а академията на МВР и след това СОБТ са ми най-големите цели..и все пак искам да знам за какви пари се говори,защото ще трябва да се поддържа семейство след време и все пак се изискват средства...

МВР е Призвание,MihailYanev !
Ако мислиш за пари,то по-добре попитай колко е средният заем теглен от един служител в МВР !?
Ако изобщо не се движиш, оковите почти не се усещат.
Щастието е единственото нещо, което при делене се умножава.
Аватар
SYNOPTIK
PoliceBG

Мнениеот BARETATA » 08 Фев 2012, 22:54

MihailYanev , хубаво е да имаш цели и мечти . А , завърши си образованието и тогава му мисли , едно ще ти кажа , дали е командос от СОБТ или редови служител от МВР , разлика няма . Ето ти отговор - заплатите НЕ са европейски , успех.
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 09 Фев 2012, 12:34

MihailYanev написа:Съжелявам,на 15 години съм,а академията на МВР и след това СОБТ са ми най-големите цели..и все пак искам да знам за какви пари се говори,защото ще трябва да се поддържа семейство след време и все пак се изискват средства...

За да сбъднеш мечтата си е необходимо да очертаеш приоритетите си, например:
1. Здраво учене и отлични оценки и диплома.
2. Отлична физическа подготовка.
3. АМВР и пак здраво учене.
4. Каквото сабя покаже. :)
КОМИСАР

Мнениеот KVD1 » 09 Фев 2012, 21:07

Ще си позволя да изкажа малко по-различно мнение. Въпреки, че нашата професия е призвание в истинският смисъл на думата, не може да се отрече факта, че все пак сме наемни работници които с това си хранят семействата. Това че го правим с нещо което обожаваме е щастливо стечение на обстоятелствата. Познавам много достойни полицаи които въпреки че си обичаха работата, бяха принудени да напуснат за да осигурят по-висок стандарт на живот на близките си - въпрос на личен избор. Та в този смисъл хората може би са прави в стремежа си да получават макс.информация за да могат да планират нормално развитието си. В противен случаи ще са много случаите на постъпващи в МВР заслепени от мечти, които доста бързо отстъпват място на реалността под натиска на битовизмите от които така или иначе никои не може да избяга. Та така млади приятелю - ако постъпиш в МВР със средно образование, към момента можеш да разчиташ на около 680-750 лв. Ако постъпиш след като завършиш висше образование - около 860-950 лв. Сумите са ориентировъчни. Разликите идват от различни добавки и т.н. Пък ако станеш и началник.... :) Успех и здраве на всички.
KVD1
Нов
Нов

ПредишнаСледваща

Назад към Полицията в България