Постъпване на работа в МВР?

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Постъпване на работа в МВР?

Мнениеот scofieldpb » 12 Ное 2011, 22:36

Аа ми то бая хора окапаха на МП именно заради кръвно или килограми.Иначе има известен комичен елемент във "фитнезираните господа" :D
п.с. Наскоро едно "биче"(115 кг) излезе да правим спаринг-срещу скромните ми 90 кг изглеждаше направо като титаник :D . Около 45 секунди му трябваха да изплезе големия език...след това беше мойй :evil:
scofieldpb
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот doznatel1 » 12 Ное 2011, 22:41

scofieldpb написа:Аа ми то бая хора окапаха на МП именно заради кръвно или килограми.Иначе има известен комичен елемент във "фитнезираните господа" :D
п.с. Наскоро едно "биче"(115 кг) излезе да правим спаринг-срещу скромните ми 90 кг изглеждаше направо като титаник :D . Около 45 секунди му трябваха да изплезе големия език...след това беше мойй :evil:

Така е разбира се, това че са с голяма маса не ги прави бойци. Ама иначе са големи мъже като опънат фланелката на Everlast :lol: С тази разлика че фланелката няма да се сбие вместо него :lol:
Аватар
doznatel1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Specnaz88 » 12 Ное 2011, 22:53

ами то общо взето си е така големите обеми пречат .... ноо това че тоя е издъхнал на първата минута, ако тренира кардио редовно няма да е така.... просто спорта е такъв,че те залежава до няква степен.
Specnaz88
Нов
Нов

Мнениеот scofieldpb » 12 Ное 2011, 23:19

Хубаво е човек да е по-едричък и натрениран,но в едни нормални граници.(Под натрениран имам предвид комплексно-сила,издръжливост,бързина) Има едно предаване по Discovery за перфектния войник-това са хората според мен.
п.с. Тия с Everlastite освен да плашат децата за друго не се сещам... :D
scofieldpb
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот osata » 12 Ное 2011, 23:47

Ама хайде да не забравяме, че голяма маса също има много предимства. - психологичен ефект, също и при близка дистанция.....
Само дето идеята в МВР не е полицаите да се бият по улиците, защото това почти го няма.
Лошото е друго - тези момчета, които влизат с едни нормативи в МВР, с едни мускули и т.н..... с времето се превръщат в.... няма да казвам, но с кофти условия, напрежение и малко пари.... досещате се.
При влизането ми в МВР аз скачах от място 2,60 с едно приклякване. Сега положението е..... доста по-зле, а не са минали чак толкова години.
Така че, най-важното е човек да поддържа форма. Лошото е, че след като влезеш в МВР започваш да търсиш време и условия да го правиш. А друго би било да ти осигуряват поне мънинко.
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот scofieldpb » 13 Ное 2011, 16:23

За психологическия ефект съм съгласен(макар че пак зависи кой стои срещу теб), но за близката дистанция... Моят опит ми подсказва,че големината е повече в тежест отколкото в помощ, НО зависи от случая и хората-пак казвам.Естествено че един неочакващ нищо човек ако бъде пометен от повече килограми и маса е едно отколкото от по-малко.Масата носи със себе си тежест,но еластичността и подвижността се губят( не напразно при бойните изкуства тренировката с голяма тежест е недопустима-именно заради схващането до което води и ограничаването на движенията).Както постнах по-горе срещу мен излезе 115 кг "момченце",което респектираше докато не се чу "fight", после се започна с едни "брадви",които се вадеха от задния джоб и се виждаха от 100 км. и след има-няма 45-50 сек. въздуха взе че свършии..Ами сега ???? :D
scofieldpb
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот doznatel1 » 13 Ное 2011, 19:07

scofieldpb написа:За психологическия ефект съм съгласен(макар че пак зависи кой стои срещу теб), но за близката дистанция... Моят опит ми подсказва,че големината е повече в тежест отколкото в помощ, НО зависи от случая и хората-пак казвам.Естествено че един неочакващ нищо човек ако бъде пометен от повече килограми и маса е едно отколкото от по-малко.Масата носи със себе си тежест,но еластичността и подвижността се губят( не напразно при бойните изкуства тренировката с голяма тежест е недопустима-именно заради схващането до което води и ограничаването на движенията).Както постнах по-горе срещу мен излезе 115 кг "момченце",което респектираше докато не се чу "fight", после се започна с едни "брадви",които се вадеха от задния джоб и се виждаха от 100 км. и след има-няма 45-50 сек. въздуха взе че свършии..Ами сега ???? :D

Да пак съм съгласна :D ако ти си знаеш какво можеш и знаеш че се справяш добре (в боя), едва ли някой с маса ще успее да те атакува психически и това да те стресне. Разбира се всички тръгват с едно на ум! :)
Аватар
doznatel1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот kkarakashev » 13 Ное 2011, 19:31

Има и нещо, което не е за пренебрегване - елемента на изненада. Хора, занимавали се с бойни изкуства особено карате кйокушин или таекуон-до рядко са в близка дистанция (тоест на удар с ръка разстояние). Другото нещо което е също любопитно ;), е че такива хора знаят слабите точки на човешкото тяло. Тялото си е тяло, независимо на 60-80 килограмов човек или такъв над 100кг. Има си техники, който изваждат от строя всеки, стига удара да е на точното място в подходящото време ;)
Ето подобен удар, който със нужната сила,без ръкавица би свалил всеки. (00:17сек.)
http://www.vbox7.com/play:7f4f0694 - В памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебният си дълг.
http://www.vbox7.com/play:46376107dc - Химн на гр.Пловдив
Аватар
kkarakashev
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот scofieldpb » 13 Ное 2011, 19:48

doznatel била дама-супер 8-) Охоо Красимире брато ти вдигна доста летвата-Федорчо е сериозен пример-световен шампион по бойно самбо и един от най-добрите състезатели в ММА,неговата подготовка е убийствена.Относно това за бързото поваляне и точките по тялото-да така е и хората с познания в бойните спортове ги знаят :) в клипа- на Императора удара попадна директно в главата(около брадата и самата брада),а тук нервите са мн чувствителни и директно водят до късо съединение( то за тва и падна като талпа) :D
scofieldpb
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот osata » 13 Ное 2011, 20:36

Сега, хайде да слезем на земята и да приравним нещата до реалността.
Не говорим за активно практикуващи бойни спортове. Такива в МВР са едва 0,05%, че и по-малко.
При масовата среща 115кг "момченце" (цитирам горе мнението) и масово срещан полицай 80-90 кг, ситуацията в един възникнал инцидент (който не е с гонг и начало, а от разговор може да се превърне в бой) би клонила за "момченцето".
Така че.... ама много изкривихме темата.
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

ПредишнаСледваща

Назад към Постъпване на държавна служба в МВР