В днешната преса

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В днешната преса

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 22 Сеп 2011, 21:40

Няма ли най-сетне един политик, да каже, каква заплата взема един шофьор в ДАНС, една чистачка в съдебната система и един редови полицай.
Само да посоча, че един редови полицай изпълняващ функциите на патрулен такъв взема първоначално 3 пъти по-ниска заплата от шофьор на ДАНС.
Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER

Мнениеот Kali » 22 Сеп 2011, 21:42

Цветанов: С отказ за Шенген влизаме в "параграф 22"

По думите на Цветан Цветанов на заседанието Холандия и Финландия са останали изолирани в днешния дебат Цветан Цветанов Холандия и Финландия остават единствените две страни в ЕС, които не подкрепиха днес предложението за приемането на България и Румъния в Шенген, без да дадат смислено обяснение, с което влизаме в "параграф 22".
Това заяви пред български журналисти в Брюксел вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов по случай изхода от заседанието на Съвета на ЕС. По неговите думи на заседанието Холандия и Финландия са останали изолирани в днешния дебат.
Холандия днес потвърди в Брюксел опозицията си срещу приемането на Румъния и България в Шенгенското пространство в този момент. Нашата позиция е ясна. Ние не сме склонни към приемане в този момент, заяви холандският министър за имиграцията Херд Леерс при пристигането си за срещата с колегите си от ЕС и останалите страни членки на Шенген. И Финландия не ни иска в Шенген
Цветанов: Ветото за Шенген е заради вътрешен проблем в Холандия. Ние трябва да имаме сигурност, че правилата на Шенген се прилагат изцяло, особено що се отнася до борбата с корпуцията и организираната престъпност.
Ако това не е така - имаме врата, която е оборудвана с осемте най-добри ключалки в света, но зад нея има някой, който пуска да минават всички - това представлява сериозен проблем, обясни министърът, цитиран от агенцията. Вицепремиерът отбеляза, че полското председателство на ЕС е препоръчало предприемането на допълнителни консултации между Хага, Хелзинки и Варшава. Днес са се състояли двучасови консултации с министрите от Холандия и Финландия, които не са довели до промяна на техните позиции. Цветанов уточни, че заради това е решено до 17 октомври да продължат допълнителни консултации по въпроса за приемането на България и Румъния в зоната, като при промяна на нагласите, положително решение може да бъде взето дотогава на извънреден Съвет, или "на подпис", стига през това време да бъде намерен компромис. Ако няма консенсус, вероятно темата ще залегне в дневния ред на Европейския съвет през октомври, уточни вицепремиерът. Той цитира становището на Европейската комисия, според която настъпва "юридическа колизия", след като София и Букурещ са изпълнили изцяло всички поставени критерии, а въпреки това не получават необходимата обща подкрепа за присъединяване към пространството.
Министрите от ЕС днес са заявили, че след като има установени правила за приемане в Шенген и досега всички европейски страни са потвърдили изпълнението на тези критерии от страна на България и Румъния, няма правен регламент за отлагане на решението, иначе се влиза в законодателна колизия.
Колегите посочиха, че вътрешнополитически проблеми, предимно в Холандия, предизвикват решения, които не съответстват на ценностите на ЕС, отбеляза Цветанов.Въпросът излиза извън правната рамка, вървим към политическо решение, което сега зависи от вътрешнополитическите проблеми в Холандия, коментира той. По неговите думи националистите в Холандия са част от управлението, а има и коалиционно споразумение, което снощи на вечерята на министрите от ЕНП е било определено от румънската страна като нарушаващо ценностите на ЕС, след като предвижда противопоставяне на приемането в Шенген на дадена държава. Това всъщност е извън всякакви критерии и политики на Общността, добави вицепремиерът. Според Цветанов представителите на Холандия и на Финландия днес са обяснили, че "нямат мандат" да подкрепят разширяването на Шенген. Той отбеляза, че позицията, ощетяваща София и Букурещ, е залегнала във вътрешнополитически споразумения, които подкопават устоите на европейския проект. Цветанов благодари на Франция, Германия и всички останали европейски държави, подкрепили предложението на полското председателство за постигане на консенсус.

Вътрешният министър на Румъния Траян Игаш пък че вярва, че Холандия и Финландия ще променят мнението си, предаде информационният сайт Зиаре. "Тръгваме с увереността, че цялата тази ситуация може да бъде освободена от напрежение в скоро време", заяви Игаш, като изрази готовността на Румъния за дискусии, които да сложат край на настоящия блокаж.Игаш заяви, че 19 страни са се обявили в подкрепа на Румъния. "Голяма част от тях признаха напредъка, който Румъния е постигнала. Мнозинството от тях заявиха, че не е нормално правилата да се променят по време на играта", заяви министърът. Той добави, че Румъния е била готова да приеме и компромисното решение за присъединяване на етапи, предложено от Франция и Германия, но дори и този подход не е довел до успех.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4142391
Kali
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 22 Сеп 2011, 21:50

Румъния отвръща на ...
Холандия е загубила близо 2 млн. евро от цветната блокада

22 септември 2011 08:28 | Николай Тихов |
До момента загубите от блокадата на холандски цветя и луковици на румънската граница са почти 2 милиона евро. Това каза пред Дарик холандският евродепутат Естер де Ланге, която следи въпроса от Брюксел.
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=779737
Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER

Мнениеот osata » 22 Сеп 2011, 21:51

Kali написа:Мнозинството от тях заявиха, че не е нормално правилата да се променят по време на играта",......

Това е червеното хубаво да го прочетат нашите управници, защото в случая те са поставени в шах именно както те същите поставят нас.
Започваш полицай, с условието да се пенсионираш след 20 години. Изведнъж решават 25, после 30..... през цялата служба разчиташ ( ако си съвестен, но нали всички трябва да сме такива ) само на заплата, нямаш право да развиваш никаква дейност, но за пенсия ти дават 20 заплати в замяна на ограничението през кариерата. Чува се, а и ще стане че и тях ще махнат.... еми, гадно да се променят правилата, по време на играта, нали? Ама зависи дали си от страната на булката или от другата, че да го разбереш !!!
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 22 Сеп 2011, 22:01

osata написа:
Kali написа:Мнозинството от тях заявиха, че не е нормално правилата да се променят по време на играта",......

Това е червеното хубаво да го прочетат нашите управници, защото в случая те са поставени в шах именно както те същите поставят нас.
Започваш полицай, с условието да се пенсионираш след 20 години. Изведнъж решават 25, после 30..... през цялата служба разчиташ ( ако си съвестен, но нали всички трябва да сме такива ) само на заплата, нямаш право да развиваш никаква дейност, но за пенсия ти дават 20 заплати в замяна на ограничението през кариерата. Чува се, а и ще стане че и тях ще махнат.... еми, гадно да се променят правилата, по време на играта, нали? Ама зависи дали си от страната на булката или от другата, че да го разбереш !!!

Напълно съм съгласен ОСИЧ, но за голямо съжаление, това ще рефлектира отново на бедния народец, а не на велможите. Наистина е ненормално правилата да се променят по време на играта.
Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 22 Сеп 2011, 22:06

Бях тръгнал да го пускам това...
22.09.2011 19:13
Ябълката на раздора
http://tv7.bg/news/959542.html
Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER

Мнениеот Хела » 27 Сеп 2011, 14:39

От фейсбук, журналистът Радослав Михайлов:
Радослав Михайлов
На 24 септември, около 18.00 ч. бях пребит от циганска тълпа на автобусна спирка в квартал „Красна поляна”.
Някой да е чул новината за това престъпление...
Въпреки изпратени и-мейли до всички медии- пълна тишина!
Като журналист и ТВводещ, дългогодишен кореспондент на Българската телевизия в Близкия изток, Полша, Русия и по света винаги съм защитавал правата на малцинствата в своите коментари, репортажи, документални филми. И не заради това,че имам чудесен многогодишен смесен брак, а поради дълбокото ми убеждение, че всички сме равни пред Бог и закон.
Сега, след 36 часово обработване и лечение на счупена ръка, рамо, многобройни рани по лицето и тялото, се мъча да преодолея в къщи, както телесните рани, така и дълбоката душевна болка, опасявайки се за сигурността и спокойствието на семейството.
... И се тревожа- кой ще се грижи за нас когато съм в такова безпомощно състояние.
Изглежда трябва, да разчитам само на Вашата солидарност, на Вашата подкрепа...
И ще съм благодарен на всеки, който ми изпрати линк за всяка срещната от Вас информация за трагичното за мен събитие.

http://www.facebook.com/#!/profile.php? ... 09&sk=wall

/трябва да си влезете в профила, за да го видите/
Това се случва преди започнатите протести. И са го започнали цигани.
Аватар
Хела
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 01 Окт 2011, 11:13

Свиха BMW-то на Станимир Флоров

Не за 60, а само за 20 секунди успяха да изчезнат автоапаши, които свиха служебното BMW X3 на антимафиот №1. Джипът на шефа на ГДБОП Станимир Флоров беше изкусно задигнат в центъра на София, пише в. "Всеки ден".

Стикерите на службата за борба с организираната престъпност изобщо не уплашили готовите на всичко крадци. Полицията в столицата е на крак и се очаква да приклещи джамбазите за нула време. Спецовете очакват колата да се намери изоставена, след като престъпниците се усетят, че за тях няма да има милост.

Според ченгетата акцията вероятно е отмъщение за много успешни акции на службата за борба с мафията напоследък. Всяка седмица тя нанася тежки удари по престъпността и особено по наркотрафика.

Именно сред хората на последните арестувани може да се търси и поръчителят на наглата акция, коментират източници от лолицията./БЛИЦ

http://www.blitz.bg/news/article/119345
КОМИСАР

Мнениеот SFS » 03 Окт 2011, 22:13

Голям успех е този ...познато ми е усещането...едно време ми свиха касетофона на личната ми кала в района който обсужваше, колегата който изпрати крадците за да ме унижът, че няма как да го намеря. Днес нещата само са пораснали на коли а скоро и на живот на близки и най близки.
Да ви е честита "успешната" борба с престъпността другари и другарки.. 8-)
Ревизор - Одитор

"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Местоположение: Земята,С.Америка,Канада, Квебек,Монтреал, Ласал H8R 2Z4

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 05 Окт 2011, 20:46

SFS написа:Голям успех е този ...познато ми е усещането...едно време ми свиха касетофона на личната ми кала в района който обсужваше, колегата който изпрати крадците за да ме унижът, че няма как да го намеря. Днес нещата само са пораснали на коли а скоро и на живот на близки и най близки.
Да ви е честита "успешната" борба с престъпността другари и другарки.. 8-)

Ти си минал леко :D
Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса