Отстраниха ръководството на МВР-синдиката

Синдикална федерация на служителите в МВР

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Отстраниха ръководството на МВР-синдиката

Мнениеот cveteto » 15 Ное 2009, 14:24

osata написа:Като оптимистичен песимист, искам да изкажа и моето мнение:

ББ е силна личност, която няма да позволи някой да му играе номера.
Именно заради това, убеден съм точно неговите верни хора подръчкаха точно преди една година недоволството в МВР, като със съвсем малко тактика ни вкараха в глухия коловоз. Всеки пишеше с едни никнймове, никой с никого не се познаваше, и изведнъж едни напълно непознати хора се събраха под един покрив с ясна цел - да си определят водачи. И точно това беше грешката - избраха се хора, които трябваше. С една дума - продължавам да твърдя, че на него събиране бяха отишли хора, с ясното съзнание да гласуват за техния човек. Доста от учредителите на СФС МВР, днес не са членове, не плащат чл. внос и не им дреме, както и преди не им дремеше. Те бяха там за да гласуват!
Ако някой има имената на учредителите на СФС, ще е хубаво да се публикуват, за да може много от нас да видят имената на познати техни колеги, които са пълни послушковци и кариеристи! От там тръгна на криво!!!
Мисля че е време, да се замислим как и по какви критерии да бъде избран новият председател на СФС МВР ! И дали този/тези хора ще имат физическата сила да се опълчат на ръководството за нашите права

Оса, теб още един началник трябва ли ти? И колко хора се купуват или шантажират по-лесно - един или 11 например? Що се отнася до доверието, поне моето се оправда - от момичетата и момчетата, които вчера показааха, че няма да повзолят на никой да ги употребява за свои лични или за нечии други цели.
Мога да говоря за доброто у вас, но за злото - не. Защото що е злото, ако не добро, измъчено до смърт от глад и жажда?...
cveteto
MASTER

Мнениеот малкия » 15 Ное 2009, 14:35

osata написа:Като оптимистичен песимист, искам да изкажа и моето мнение:

ББ е силна личност, която няма да позволи някой да му играе номера.
Именно заради това, убеден съм точно неговите верни хора подръчкаха точно преди една година недоволството в МВР, като със съвсем малко тактика ни вкараха в глухия коловоз. Всеки пишеше с едни никнймове, никой с никого не се познаваше, и изведнъж едни напълно непознати хора се събраха под един покрив с ясна цел - да си определят водачи. И точно това беше грешката - избраха се хора, които трябваше. С една дума - продължавам да твърдя, че на него събиране бяха отишли хора, с ясното съзнание да гласуват за техния човек. Доста от учредителите на СФС МВР, днес не са членове, не плащат чл. внос и не им дреме, както и преди не им дремеше. Те бяха там за да гласуват!
Ако някой има имената на учредителите на СФС, ще е хубаво да се публикуват, за да може много от нас да видят имената на познати техни колеги, които са пълни послушковци и кариеристи! От там тръгна на криво!!!
Мисля че е време, да се замислим как и по какви критерии да бъде избран новият председател на СФС МВР ! И дали този/тези хора ще имат физическата сила да се опълчат на ръководството за нашите права

Не ми се спори надълго по темата, Оса, още повече че не е нова. По-голямата част от написаното от теб обаче не мога да приема не само по отношение на себе си, но и на доста от учредителите. Вярно е, че там имаше хора, попаднали случайно - доказа го отсъствието им от работите на СФС впоследствие. Възможно е да е имало и "изборен туризъм", макар аз да нямам никакви доказателства за това. Но повечето от тези непознати хора се събраха с идеята, че така повече не може и не бива. И много от тях продължават да се опитват да направят нещо по въпроса.
Синдикат

Мнениеот Куче » 15 Ное 2009, 15:11

cveteto написа:Куче, познаваме се отдавна и изключително те ценя. Сигурна съм, че и ти си противник на "иконите". И е нормално бебето - а СФС е бебе, да прави грешни стъпки. Вие обаче - момичетата и момчетата с огън в погледа, които бяхте по площадите, именно вие сте гаранцията, че бебето ще се научи да ходи. И ще тръгне натам, накъдето мечтаехме. И не сме спирали да мечтаем.

Да Цвете права си че отдавна се познаваме!. Боли ме Вили , боли ме! Не знам накъде отиваме , не знам защо ИП излезе такъв характер , не знам защо се опъна като магаре на баир , не знам какво да кажа на моите " кучета" , не знам дали сега няма да стане същата работа....разочарован съм до небесата. А уж всичко беше за служителите на МВР????. Как да обещая бъдеще на тия момчета и момичета сега? Ако някой може да ми отговори...да ми каже как? Защото аз наистена не знам! :evil:
Аватар
Куче
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Валентина » 15 Ное 2009, 15:24

Вилито е права, никой не е застрахован от болестите на растежа. Но преминавайки през всичко това, се учим да сме по-силни и по-устойчиви. Трудностите само ни каляват да сме още по-упорити.
Надявам се от тук на сетне да няма "икони" и "богоизбрани". А как мислите? Не е ли добра идеята на ротационния принцип? И да се утвърди работата в екип. Но... наистина ЕКИП! А не орел, рак и щука...
Последна промяна Валентина на 15 Ное 2009, 16:35, променена общо 2 пъти
Аватар
Валентина
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот cveteto » 15 Ное 2009, 16:28

Куче, ти и твоите момчета и момичета сте надеждата бре! Ти и твоите момчета, а и всички останали момчета и момичета сте гаранция, че ще го има СФС. Ето и Валентина - мислят хората. Някак свободни. Знам, много боли. Жалко е не за нас, че сме се излъгали в някого. Жалко за него, че пропиля доверието ни. Независимо по каква причина. Щото ние имаме път напред. Заедно.
Валентина, идеята ти е много читава. Вие ще изберете начина, по който да тръгнат нещата така, че тези грешки на растежа да останат зад нас. При всеки случай ударението трябва да бъде върху думата ЕКИП, за да не се подхранват нечии скрити вождистки амбиции. Защото всеки от вас е РАВНА част от цялото. И то не е същото, дори един да го няма в картината. "Пръв сред равни" - може би това е уравнението, на което трябва да се търси решение.
Мога да говоря за доброто у вас, но за злото - не. Защото що е злото, ако не добро, измъчено до смърт от глад и жажда?...
cveteto
MASTER

Мнениеот малкия » 15 Ное 2009, 17:23

Не мисля, че ротационният принцип е най-доброто - страхувам се, че може да доведе до проблеми при предсавянето на Федерацията и то не само пред ръководството на МВР. Мисля си, че истината е по-скоро в ограничаване на правомощията на председателя до чисто представителни функции и изпълнение и прилагане на решенията на ръководните органи. Просто председателят не трябва да е в числото на ръководните органи, а да бъде представител и изпълнител - "пръв сред равни" в случая наистина ми звучи добре.
Синдикат

Мнениеот SFS » 16 Ное 2009, 01:56

Той като първи председател на СФС ще си остане и в историта...но това няма нищо общо с другото.
По важното е кой ще е следвашия и дали той ще съумее да проведе желанията на СД и членовете си на масата на онези от които трябва да се поиска онова заради което негодувате. Прост проводник се иска а не Вожд на СФС, вождове не му трябват а работници в услуга за постигане на целите.
Много е важно сега да се намери, човек хем смел, хем вярващ, че ще успее и няма да падне толкова ниско като този от чиято физиономия мисля, че ви се повръща. Освен това както преди предложих и свама заместници...единия да ражота по синдиката а другия директно по функциите му.
Ревизор - Одитор

"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Местоположение: Земята,С.Америка,Канада, Квебек,Монтреал, Ласал H8R 2Z4

Мнениеот SFS » 16 Ное 2009, 02:06

А осата с този вожд Бойко Борисов се излага...този гринго е както всеки един друг гринго и ще замине в историята...тук става въпрос за структура която ще ви надживее всички и въпрос на време е кога ще започне да ви обслужва...най вероятно когато станете достойни за това.
Ревизор - Одитор

Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Макараджийски » 16 Ное 2009, 21:30

Мдаааа, има добри идеи,но и ревльовци има!Нищо,те сами са си виновни!
2.14........Текстовете ми са обект на авторското право и ползването им без мое разрешение е нежелано!......Не съм давал право на никого да ме цитира!
Всички прилики със събития и лица,във постовете ми са случайни!
Аватар
Макараджийски
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот SFS » 16 Ное 2009, 22:14

Ето тук си прав....сами са си виновни...
Преди да имат синдикат и то независим имаха оправдание и то основателно. Системата МВР е порочна структура, създадена и после обладана от един зъл дух от който трудно може да се отърве от вън.
Днес има такава възможност с ново-сформираната структура в нея водена от добри намерения за промяна на статуквото от последните над 60 години вече.
Преди година имаха оправдание, защото МВР не е било в ръцете на тези млади и чисти хора а сега този синдикат си е тяхно творение, тяхна машина и те могат да я ползват като таран в скапаната машина МВР.
Само, че не могат да я карата.
За това вече няма кой да им е виновен. Вината си е само във вас в материала, който има в МВР.
А за крив материал данакоплатеца няма пари.
Това е толкова просто и логично!
Ревизор - Одитор

Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към СФСМВР