Академия на МВР - Без конкурсни изпити...

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Академия на МВР - Без конкурсни изпити...

Мнениеот groop » 15 Юли 2011, 18:39

Приеха ме в Пожарната. Бих искал да разбера дали има начин да се прехвърля след първата година в Полицията.
groop
Нов
Нов

Мнениеот BARETATA » 16 Юли 2011, 14:50

Преди можеше,но е много трудно -имаше Комисия,пък трябва да си с високи оценки тази първа година, провери и ще ти отговорят,като завършиш първи курс . Ето го цялото класиране :
http://www.academy.mvr.bg/klasirane_bachelor_2011n.htm
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот WeissLord » 16 Юли 2011, 18:01

Здравейте !
Тъй като тази година кандидатствам в Академията, ( и нека се похваля, балът ми е 29,04 ! ) имам няколко въпроса, чиито отговори трябва да получа от първа ръка.
Първият ми е свързан със състоянието на общежитията. Често казано не останах твърде впечатлен. Е, да, вярно е, че външният вид лъже, но все пак ... Общежитието, което беше до лаФката ме изненада с пробитите комарници (явно някой е бягал доста често от стаята си, тъй като дупките в мрежите бяха доста големи ... ), курсантите-кибици и общо взето обхваналата Вся и Всьо меланхолия ( а на едно място до беседката до ректората мисля, че видях нещо, доста наподобяващо индийско конопче ... :geek: )
Вторият : какво, аджеба, има заложено в учебната програма. Приет съм ППОО и общо взето си нямам ни най-малка представа какво ми предстои ! ( Доста бе интересно, когато на психото имаше един такъв въпрос : Като завършиш, как си представяш работата ? - аз честно казано въртях около изпълнение на Висшия гражданския дълг, проява на характер и ... общо взето такива истории :lol: )
Третият : Искам да знам дали преподавателите по физическа подготовка "гърчат" много. Принципно тренирам карате киокушин от 7 (след някой месец 8) години и искам да продължа да се занимавам с този спорт в Академията. Каква е базата за спортуване ? Не твърдя, че съм sport freak, но все пак ако физическото обучение се препокрива и с моите представи, умения и най-вече - желание за тотален физически и психически "гърч", именно тогава ще се чувствам удовлетворен !! :D :D
Четвъртият : Какви езици могат да бъдат изучавани ; също така могат ли да бъдат придобивани допълнителни квалификации, не само след, но и по време на обучението.
И последният : Какво, фактически, прави един току-що завършил аМВР ( след като е разпределен в съответния град, а говорейки за разпределение - има ли точен метод по който се извършва или всичко е просто решение на рекротата ? )

Мерси предварително за отделеното време !
There is no knowledge
That is no power ...
WeissLord
Нов
Нов

Мнениеот SYNOPTIK » 16 Юли 2011, 23:44

Браво ! Честито ! Дано ти хареса призванието да бъдеш Полицай !
"Пробити комарници"....Ти влизал ли си в РПУ или дори Дирекция в МВР ?
Пробити столове,бюра подпрени на джанти....това бе доскоро в МВР,това е и сега на много места... :oops:
Сигурен съм,че е така и при теб във В.Търново.... ;)
Иначе самите комарници не са пробити от това,че някой е "бягал"...няма от какво да се "бяга".
Мисля,че района на АМВР е доста добър,като поддръжка и база.
Поне за нашите стандарти.
Впечатлен бях миналата година от младите хора,които учат там-изрядни,умни и красиви !
Сам виждаш,че балът е един от най-високите за страната,а като се прибавят и още качества,които трябва да има един курсант,мисля че нивото е доста високо.
Поздравления от мен,WeissLord !
Ако изобщо не се движиш, оковите почти не се усещат.
Щастието е единственото нещо, което при делене се умножава.
Аватар
SYNOPTIK
PoliceBG

Мнениеот BARETATA » 17 Юли 2011, 04:50

WeissLord , поздравления . На всички зададени по-горе въпроси от теб,ще си отговаряш сам през тези 4 години обучение.Нивото на физическата подготовка е идеално за твоя стил спорт - бойни изкуства.
Ще учиш всичко , но най - тегаво ще ти е с Наказателното Право.Наслаждавай се на курсантските си години,че "дървото" е после.Пожелавам , като завършиш,времето за служба да е 100 пъти по-добро от сега.
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот groop » 17 Юли 2011, 18:16

Поздравления на приетите. Жалко, че не ми стигна балът за ППОО тъй като матурата по български ми беше слаба 5.10. Все още размишлявам дали да е Пожарна или Кризисен мениджмънт. Кое би било по добре ако имам възможност да се прехвърля или ако не кое е с по голям шанс за реализация тъй като желая да карам Магистратура Национална Сигурност.
Поздрав на Wisse за отличното представяне.
groop
Нов
Нов

Мнениеот WeissLord » 17 Юли 2011, 21:33

Synoptik, успешно те заблудих, аз съм от и в Пловдив ( хи-хи ) :roll:
Но все пак ... аз съм твърдо убеден да правя кариера в някоя от "силовите структури" - и то на всяка цена. Целта на живота ми е да се "разгърна" и да покажа наистина способностите си. Затова искам да науча колкото се може повече за всичко - от обучението до работата ...
Мерси за бързите отговори, които в този момент се явяват като лост, за който да се заловя !
There is no knowledge
That is no power ...
WeissLord
Нов
Нов

Мнениеот PAOLON » 18 Юли 2011, 11:01

WeissLord написа: Целта на живота ми е да се "разгърна" и да покажа наистина способностите си
Ако си прочел всички теми,ще ти е ясно,че ще се разгърнеш ама друг път.
Някои хора са като 1 стотинка. Двулицеви са и не струват нищо.
PAOLON
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот osata » 18 Юли 2011, 21:09

PAOLON написа:
WeissLord написа: Целта на живота ми е да се "разгърна" и да покажа наистина способностите си
Ако си прочел всички теми,ще ти е ясно,че ще се разгърнеш ама друг път.

И моите бяха такива, вече така съм се "разгърнал", че се чудя на кого първо да тегля майна. Защото да виждаш простотии и нередности, и да трябва да ги отминаваш като нещо правилно.... някак си е малко тъпо.
Но, човек трябва да гони мечтите си, така че каквото и да ти казват - ти си човека, ти живееш, ти го искаш. Виж го със собствените си очи, и се радвай, че някой поне лекичко те е подготвил.
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот Viktor » 18 Юли 2011, 23:32

Аз имам 1 въпрос.Тъй като преди година се развихрих и се отдадах на живота си, и един ден реших да си направя 1 татоировчица на рамото и ето направих си я и сега съм се стегнал и съм се насочил към Академията в гр. София.Та въпроса ми е дали този таттос (не е голям не се вижда с дрехи когато съм) ще попречи за кандидатстването ми бала ми е висок над 29, .. от тук от там дочух че тази година ще се премахва правилото за татоировки бихте ли ми казали дали има нещо вярно или не :?
Viktor
Нов
Нов

ПредишнаСледваща

Назад към Полицията в България