Академия на МВР - Без конкурсни изпити...

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Академия на МВР - Без конкурсни изпити...

Мнениеот whatever » 23 Май 2011, 11:55

Здравейте,
Решила съм да кандидатствам за магистърската специалност "Стратегическо ръководство и управление...". Някой може ли да сподели отпит или да даде инфо, разбира се, различно от това в сайта на Академията. За сега се подготвям като чета законите в конспекта за специалността, но ми се иска да знам нещо по-конкретно.

Благодаря! :)
whatever
Нов
Нов

Мнениеот Бай Ставри » 23 Май 2011, 19:36

Бай Ставри
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот osata » 24 Май 2011, 13:35

plesok написа:Добре, защо да не мога да кандидатствам за работа ако имам далтонизъм, не виждам черно-бяло , виждам си цветовете , явно при определена комбинация от тях не ги различавам. Както и да е , с какво би ми попречило това в работата ? Блгадоря !

А аз ще обясня на това питане по малко по-различен начин.
В някои длъжности пречи, в някои не.
За съжаление в МВР понятието "държавен служител" е толкова широка, че да плачеш ли да се смееш ли. В МВР може да започнеш като ЛРТП - чистач, след година да се явиш на вътрешен конкурс и да станеш ДС (държавен служител), след още някоя година да се качиш кат.Г ( инспектор ), след което дори можеш да отидеш на ръководна служба в СОБТ. Е, логика има ли, щом като имаш някакви данни, да минаваш всичките тези "стълбици" за да постигнеш целта си? И защо понятието "държавен служител" важи от човека стоящ на бюро и работещ с граждани, до полицаят от улицата, до баретата, до началника, до разузнавача, до експерта....
С една дума - има длъжности, в които дори и човек с една ръка може да работи като държавен служител, само че в МВР всички държавни служители са .... уеднаквени, приравнени и т.н. И каквито и нови и нови и млади началници и ръководители да дойдат, те всички си пазят службата и са "послушни", и предпочитат всички проблеми и нерешени въпроси да приключат в техния кабинет с думите "еми няма как да стане на тоя етап, ако горе решат". Само дето малцина от тях на нерешен въпрос биха запитали официално нагоре - защото това значи "несправяне с обстановката и слаби управленчески способности". Винаги съм казвал, че когато запитам началника си и той ми каже "ами трябва отгоре да разпоредят", то той трябва да постави въпроса пред директора, а той аналогично ако няма вариант да го реши дори и до министъра. Понякога с много много усилия и говорене е стигало до директора, като след това се досещате за резултата. Изкривихме темата.
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот dsuzunov » 25 Май 2011, 13:54

Или с две думи:
Вие може да кандидатствате за длъжност в МВР при която не е необходимо да имате нормално цветоусещане, но веднъж постъпил, може да решите да се преместите на друга работа, пак в МВР, за която е необходимо отлично зрение. Проблемът е, че при преназначаване, вътре в Министерството, няма медицински прегледи, поради което, няма да се отсеят кандидатите.
Димитър Узунов - БНТЛ Пловдив
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот gosho_19 » 30 Май 2011, 13:43

Можете ли да ми кажете дали ако запиша във ВСУ спец."ППООРП", да изчакам да обявят конкурс за кат.Е /евентуално ако го спечеля/ и да кандидатствам задочно във АМВР / съгласно чл.14,ал.1,т.1 от Наредбата за приемане на курсанти /, дали ще мога да се прехвърля, защото специалността е една и съща или не може да се прехвърля.
Мерси предварително
gosho_19
Нов
Нов

Мнениеот Lord » 30 Май 2011, 22:23

gosho_19, можете да кандидатствате, наравно с всички останали от всички ВУЗ-ове у нас. Равни сте, независимо дали сте кукловод, гимнастик, педагог или студент в "ППООРП" във Варненския. Само и единствено в Академията на МВР има такава специалност, всичко друго е упражнение в тази сфера и не носи никакви позитиви, защото обучението е нелигитимно, същото важи и за специалност "Защита на националната сигурност."
Придобили сте степен на образование, но в никакъв случай специалност. Всъщност, това би трябвало да ви е известно отдавна.
Успех!
КОМИСАР

Мнениеот kkarakashev » 30 Май 2011, 22:27

Lord, В рамките на шегата един гимнастик (физкултурник) не стига ли на МВР ;)
http://www.vbox7.com/play:7f4f0694 - В памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебният си дълг.
http://www.vbox7.com/play:46376107dc - Химн на гр.Пловдив
Аватар
kkarakashev
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот BARETATA » 31 Май 2011, 17:53

Стартира кандидат-курсантската кампания в Академията на Министерството на вътрешните работи
Подробна информация за приема на курсанти, студенти и докторанти през 2011 година, както и за условията и реда за кандидатстване е публикувана на интернет страницата на АМВР – www.academy.mvr.bg

Заместник-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков утвърди графика, по който кандидат-курсантите в Академията на МВР за учебната 2011/2012 година ще се явяват на медицинско изследване, проверка на физическата годност и психологическо изследване.
Изследванията ще се проведат през месец юни 2011 г. на територията на Академията. Не по-късно от 7.30 часа на датите, определени за съответната структура на МВР, кандидатите трябва да бъдат пред входа университета, като носят със себе си необходимите документи /документ за самоличност; служебна бележка, удостоверяваща допускането до подборна процедура; медицинско свидетелство, попълнено от личния лекар/, както и подходящ спортен екип.
Важно е кандидат-курсантите да знаят, че преди явяване на медицинското изследване, не е желателно да консумират тежки и мазни храни, алкохол и енергийни напитки.
При възникване на важна причина, която да възпрепятства явяването на определената дата на медицинско или психологическо изследване или проверка на физическата годност, кандидатите ще могат да подават заявления до председателя на съответната комисия за определяне на друга дата. В този случай е задължително да бъде приложен и официален документ, удостоверяващ причините за неявяване. Заявленията следва да бъдат подавани най-късно до края на работния ден, в който се провежда изследването или проверката.
Оценката от всеки етап на изследванията има елиминаторен характер. Неявяването за проверка на физическата годност или за психологическо изследване, след извършено медицинско освидетелстване, ще бъде считано за доброволен отказ от участие в процедурата по кандидатстване в Академията на МВР.
http://press.mvr.bg/NEWS/news110531_06.htm
ГРАФИК : http://www.academy.mvr.bg/NR/rdonlyres/ ... 011_12.pdf
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот slaron » 31 Май 2011, 21:51

Баретко, много ти мИрси значи! :D
Няма бивши ченгета...
http://vbox7.com/play:2f27141b
Аватар
slaron
MASTER

Мнениеот pitfall » 02 Юни 2011, 15:19

Здравейте! На мен също ми предстои изпит в АМВР на 27 юни. Малко се притеснявам честно казано, защото от прочетените 44 страници разбрах, че бягането 800 метра е по наклонен терен, това сигурна информация ли е? И още един въпрос относно лицевите опори: Малко съм зле с тях, правя 8-10 максимум и то не съвсем до долу, това дали е проблем. Благодаря предварително ако някой ми отговори на тъпите въпроси. :lol:
pitfall
Нов
Нов

ПредишнаСледваща

Назад към Полицията в България