от Sir Humphrey » 19 Май 2011, 00:51
Е да де, ама там за северозапад, 3000 км. на северозапад, тия принципи се спазват, а нарушаването им е изключение. При нас спазването им е изключение. Голямо изключение.
Ако в една държава управлението не е положено върху здрави принципи, тя затъва в тресавището на корупцията, шуробаджанащината, а конкретно в МВР - в тресавището на последните 7 думи от чл. 245 ал. 1 т. 2 от ЗМВР.
Всеки управленец се изкушава от възможността да направи изключение от принципите. Добрият управленец се познава по това, че се въздържа от правенето на изключение. В ония страни на северозапад изключения, естествено, се правят, но за много ограничен кръг хора и това се крие в дълбока тайна, защото общественият отзвук ще е унищожителен. При нас (поне като чета police.ba4ka.com) полицай спира човек за проверка, оня му вика "Ти знаеш ли кой съм? Аз съм трети братовчед по майчина линия на съпругата на депутата Х. Ако ме глобиш, утре си уволнен!". Нашият човек се обажда в ОДЧ за проверка и дежурният му казва "Този е трети братовчед по майчина линия на съпругата на депутата Х. Разпоредено ни е да не го закачаме..."
Та така...