К1 - Най-добрия турнир - "Боен Клуб".

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: К1 - Най-добрия турнир - "Боен Клуб".

Мнениеот Lord » 14 Апр 2011, 20:35

slaron написа:
Lord написа:За мен е перфекто "тоби маваши гери", много е мощен подобен удар, но са необходими много тренировки за да се постигне бързина, с цел изненада и невъзможност за избягване от противника, както и при всички "тоби" атаки, впрочем.

:shock: Баах маама му, Лорде, кога изучи японско-китайския?! :shock: :o

:) Не съм. Няколко години се занимавах сериозно с карате, сега предавам знанията на дечинята. Възприемат учудващо добре, проблем са им разтяганията /аз нямам проблем с шпагата и днес/. :mrgreen:
КОМИСАР

Мнениеот oto skorzeni » 14 Апр 2011, 21:42

Тоби маваши гери съм го пробвал само на круша оттласквайки се от стената,горе долу го бях научил,виж,тоби уширо маваши герито така и не го направих както трябва.Не бих го изпълнявал в бойна ситуация,може би ако противника ми съм го бил доста и е гроги вече,иначе не е реално да се получи.
oto skorzeni
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Lord » 14 Апр 2011, 22:25

Ех, аз това казвам. Уширо е със завъртане, но ти го знаеш, там е още по -трудно да се прицелиш, т.е. отнема още повече време. Съгласен - трябва тренинг и самочувствие, да не занимаваме аудиторията с тънкости. Концентрация, самочувствие и нанасяне на удара, а дали е с ръка, крак или друго и дали е с отскок е въпрос на избор и възможност. Не е добре да се подценява човек, не е добре и да се надценява, всеки сам решава, според ситуацията и противника.
КОМИСАР

Мнениеот BARETATA » 15 Апр 2011, 10:01

Спокойно , всичко е въпрос на тренировки и до днес си го правя без проблем - Уширото,както и Тоби .
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 11 Май 2011, 13:49

Кобрата извън ринга

http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/vid ... ringa.html
КОМИСАР

Мнениеот BARETATA » 11 Май 2011, 22:09

За пръв път едно добро интервю от негова страна. Засичал съм го и лично,и служебно.Същата схема за разговор е и на живо , както по телевизията.
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот kkarakashev » 11 Май 2011, 22:39

BARETATA написа:Спокойно , всичко е въпрос на тренировки и до днес си го правя без проблем - Уширото,както и Тоби .

Не виждам клипа и коментирам на сляпо ;)
"Тоби" и "Уширо" са техники, който почти не се изучават в ниските степени на бойните изкуства - Примерно в карате кйокушин. Тяхното изучаване започва почти от жълт колан на горе.(бял, син, жълт, зелен, кафяв, черен) При тях най-важното е "разтегнатостта" на боеца. Иначе и до сега комбинацията от тоби-уширо-маваши гери си остава доста ефикасна стига да попадне там кадето трябва. Ударите маваши и уширо маваши гери имат за основна точка на попадение вратът на противника или главата, но основната насока е вратът.
Ето две доста добри изпълнения:
http://www.vbox7.com/play:7f4f0694 - В памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебният си дълг.
http://www.vbox7.com/play:46376107dc - Химн на гр.Пловдив
Аватар
kkarakashev
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот BARETATA » 12 Май 2011, 13:33

Е , какви спомени ме застигнаха с този клип . Знаеш , че знам за какво става въпрос.Надявам се и на другите участници да им хареса този клип. :mrgreen:
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот doznatel1 » 14 Май 2011, 22:03

Lord написа:Кобрата извън ринга

Кобрата е най- добрия!
Аватар
doznatel1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот BARETATA » 15 Май 2011, 21:43

doznatel1 написа:
Lord написа:Кобрата извън ринга

Кобрата е най- добрия!

Има и доста по-добри от него , вярвай ми ;)
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към Извън темите