Хела написа:Raptor написа:Все пак авторът е бил журналист /криминален репортер/, а не криминалист!![]()
Щеше ми се аз да съм пропуснала нещо, но препрочетох някои страници и пак се убеждавам, че теорията издиша. Не може да решиш, че някой е убиец, въпреки че отпечатъците му са по колана, с който е удушена жертвата, знаейки, че този някой е ползвал същия този колан по предназначение в ежедневието си преди това. Споменаваше се бегло, че отпечатъците са на типично място /при душене с колан/, но не мога да се убедя, че местоположението им е толкова специфично, че да е невъзможно да се дублира при ежедневна употреба
![]()
Благодаря, Raptor.
Убийствата (умишлените) ги разделям на два вида:
-предварително обмислени и подготвени
-вследствие на друго престъпление (влизам да крада, оказва се, че жертвата ме познава и я убивам)
В първият случай, никой уважаващ себе си престъпник няма да си остави пръстите, още повече пък, свои вещи на местопроизшествието.
Във вторият случай, изненадата от неочакваната развръзка притъпява вниманието и колкото да се старае да заличи следите си, убиецът все ще пропусне случайните места с които е бил в контакт.
За това, винаги преди да започна фактическият оглед, минавам мислено по пътя на извършителя.
Другото е от кухнята на криминалистиката и не бих го обсъждал публично.