Криза със заложници в банка в Сливен

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Криза със заложници в банка в Сливен

Мнениеот kkarakashev » 27 Мар 2011, 09:59

Кадри от камерата в учебната кола по време на изпита за книжка на Стефан Петров
http://www.vbox7.com/play:7f4f0694 - В памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебният си дълг.
http://www.vbox7.com/play:46376107dc - Химн на гр.Пловдив
Аватар
kkarakashev
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот mao11 » 27 Мар 2011, 19:24

не съм чел всички мнения, но смятам, че лабилния отдавна щеше да е отнесен от вихъра в другите демократични страни по света :lol: :twisted:
mao11
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Куче » 28 Мар 2011, 17:27

mao11 написа:не съм чел всички мнения, но смятам, че лабилния отдавна щеше да е отнесен от вихъра в другите демократични страни по света :lol: :twisted:

Даже много си прав,Мао!!! 8-) При нас ....без малко да ме разплачат ,колко добър бил и как не е искал да убие няколко човека 8-) Видя се и от записите, как е стрелял последователно и по пристигащия охранител от СОТ. Пак казвам ,че си е жив късмет това за щастие!
Аватар
Куче
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 28 Мар 2011, 19:39

Колеги, аз дето съм привърженик на връщане на смъртното наказание съм много изненадан от някои реакции!
Ние не сме Господ, нито съдии, още по-малко палачи! Ние сме полицаи и сме длъжни да спазваме стриктно закона и да пазим върховното право - правото на живот на всеки един човек, без значение на други факти и обстоятелства. В този и други форуми направо съм ошашкан, абе имате ли си представа как се отнема човешки живот?! Мао, Кучо, ако бяхте снайперисти бихте ли дръпнали спусъка, а после с този показалец да погалите детето си вечерта? Все пак сме 21-ви век и сме полиция, а не инквизиция! Аз не разбирам...
КОМИСАР

Мнениеот kkarakashev » 28 Мар 2011, 20:01

Lord. Прав си за това , че най - вече се стремите за спазването на закона и прилагането му. За това как да се запази живота на всеки един човек, без значение дали е пострадалия или престъпника НО .....
Ако този престъпник, в тази ситуация, беше прострелял/застрелял някой, ако държеше пистолета на главата на поредният от заложниците, беше застрелял дори 1 ... Ако аз съм снайпериста , имам разрешение за стрелба при изгодна позиция - отнасям му главата. Щом не става с добро - става с лошо. Според мен, ако съм в тази ситуация , предпочитам да запазя живота на невинният , а виновният да е мислил за последиците. Не знам дали съм прав, но за мен това е разграничението между добро и зло.
http://www.vbox7.com/play:7f4f0694 - В памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебният си дълг.
Аватар
kkarakashev
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 28 Мар 2011, 20:09

Краси, говоря за това, че се "бръмчи", че след като е освободил заложниците е трябвало да бъде ликвидиран, щото виш ли ратакавал полицията!
Ти си ми ясен, задаваш си алгоритъм при който и аз и Иванчо и Драганчо ще го пушнем. Много ясно е, че в такава ситуация ще пазя живота на заложниците, които са невинни жертви.
Говоря за друго и знам, че ме разбираш, не ме карай пак да обяснявам с други хипотези, моля.
КОМИСАР

Мнениеот kkarakashev » 28 Мар 2011, 20:26

за Пушкането говоря само и единствено в описаната от мен ситуация. В реалната без заложници НЕ. Даже доста спорих с хора по сайтове дали и защо не го били гръмнали.
Колкото до самият му арест - за мен си беше пародия. 2 серия на ареста на похитителя на автобуса преди няколко години.
Ако сложим едно АКО... Ами ако да речем е както е обещал да се предаде, ама нещо "прещрака" и започне да гърми? Първи си отиваха 3мата ви колеги , който го посрещнаха. Задържането му за мен беше пълна идиотщина.
п.с. Доколкото знам К.Георгиев има завършен точно антитероризъм и то на доста прилично ниво в Америка - ФБР
Аватар
kkarakashev
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот dsuzunov » 28 Мар 2011, 20:42

Най-важното в тази драма, е запазването, живота и здравето на всички заложници и на похитителя им.
Дано само, раненият охранител да се възстанови и да се върне на работа.
На заложниците, особено на по-чувствителните, ще е трудно да се възстановят психически.
А за извършителя, нека го съдят справедливо, без да се вземат под внимание лиготиите изнесени в медиите.
Аз, това го определям като форма на тероризъм....нищо друго.
Димитър Узунов - БНТЛ Пловдив
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот BARETATA » 28 Мар 2011, 22:17

Интересн мнения , колеги , но все пак трябва се действа твърдо и не е задължително да стреля снайперист,просто Щурм е достатъчен,когато похитителят беше вече сам в Банката .
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот oto skorzeni » 28 Мар 2011, 22:55

В този случай използването на снайперистки екип не беше възможно,престъпника беше спуснал вътрешните щори в банката и нямаше видимост за чист изстрел.
oto skorzeni
старши Полицай
старши Полицай

ПредишнаСледваща

Назад към Полицията в България