РАЗМИСЛИ

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: РАЗМИСЛИ

Мнениеот Lord » 02 Мар 2011, 21:46

КОШМАР написа:..............
Така и не можах да ги разбера тези мъже. Но съм на мнение, че не ми и трябва. Много скоро май ще се сбогувам и с последната си любов. Мъжете /не всички/ не са разбрали нещо много важно, но няма да го кажа. Самочуствието е хубаво с мярка,но когато се прекали не струва. Неам нерви да се занимавам с простотии. КРАЙ!!! :?:

:) Всичко е много просто:

;)
КОМИСАР

Мнениеот КОШМАР » 02 Мар 2011, 22:42

Лорд, клипа си е добър, но не е за мен. Знаеш, че съм далеч от много неща, нито пък си мисля каквото и да било,но свикнах вече с разни подмятания и от този род. Знам, че винаги ще е така и едва ли някога ще накарам хората да говорят нещо по-раазлично. Жалко е наистина, но не съм толкова всемогъща явно да повлияя на което и да е съзнание. Искам да ти дам лека насока: Мога да се влюбя, но едва ли ще си загубя ума. Това не е любов, а нещо друго. Не съм толкова изцъклена. Мога да ценя, но не и да отнемам. За който и да се отнася това, нека го има предвид. И всъщност не съм променила това което е отбелязано като Закон в Държавен вестник. Той НЕ подлежи на промяна. А на въпроса "Как си?" бих отговворила "Сравнително добре."
КОШМАР
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 03 Мар 2011, 11:28

В никакъв случай не искам да ти налагам моето мнение или виждане, Даф. :idea: Прекалено сериозно гледаш на нещата, бих те посъветвал да се забавляваш повече и с всичко. :)
КОМИСАР

Мнениеот SYNOPTIK » 03 Мар 2011, 11:47

Ако изобщо не се движиш, оковите почти не се усещат.
Щастието е единственото нещо, което при делене се умножава.
Аватар
SYNOPTIK
PoliceBG

Мнениеот КОШМАР » 03 Мар 2011, 13:49

Споко Лорд. Играта си е чисто забавлениев. Всички правим точно това. Всеки се забавлява по свой си начин. Ако искаш ми вярвай, ако искаш не. :) Виртуала си е нещо цинично, макар да не съм циник понякога ставам точно такава - циничка. Истината е ... някъде там. :)
КОШМАР
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот mao11 » 03 Мар 2011, 13:54

Ако изобщо не се движиш, оковите почти не се усещат.
Щастието е единственото нещо, което при делене се умножава.
Страхотно
Ще го запомня
Не сам го приемал по тоя начин ..............., но така си е
е и писновката е страхотна
все пак Тангра
mao11
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот КОШМАР » 04 Мар 2011, 16:46

Цитат Лорд: ...бих те посъветвал да се забавляваш повече и с всичко
............
С всичко? Не може човек да се забавлява с всичко, особено ако на някой нещо не му е наред. Това ще е кощунство от моя страна, защото знам какво е. Както се казва "На чужд гръб сто тояги са малко." Докато някой не изпита ударите на съдбата едва ли може да си направи съответните изводи. Не понасям двуличието Лорд. Но в крайна сметка "приятелите" са точно за това. А аз предполагам, че знаеш кои са те. Милите, малки лъжи, могат да направят големи бели. Естествено, имам и весели размисли, но това във връзка с горния цитат. Така и не се научих да лицемернича. Жалко, наистина, защото бих имала повече успехи. Но със сигурност, тези, които говорят за така наречената истина, лъжат безусловно. Извод!!! А що касае забавлението, ще се върна за малко назад и ще кажа следното: Да се забавляваш, лъжеш и предприемаш така наречените "мерки" спрямо друг, по начин който предполага склонност да те направи мекотело не ми се вижда много нормално. Но,.... хората се забавляват по този начин и в унесон с други подобни на тях "личности", когато искат да вдигнат летвата и дават неимоверни акъли, но нека не ти казвам на каква висота са. Не ми пасват подобен род лъжепровокации спрямо който и да било. Цъ, едва ли точно по този начин може да бъдеш забелязан и естествено оценен. Е, па много се мрънка, ама много и не само това, ами и много хора се злепоставят точно чрез това забавление за което ти говориш Лорд.............. :) Който го може, го може. Но всичко е до време: в даден момент ти писва от прекомерната "доброта", която всъщност е добре изиграна роля. За мен живота не е театър. Нали съм си опаци, така си мисля. Всеки с ролята си, добре, но маските са много. А ако ги махнат, какво ли би станало, а? Без коментар.
КОШМАР
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот КОШМАР » 04 Мар 2011, 17:01

Синоптик, добра песен, обаче не си падам по женени. Я всеки да си гледа жената и децата. Затова и няма да размишлявам изобщо по нея. В крайна сметка всеки може да се раздели с някой и после да се събере. ;) :)

А, сетих се нещо и да попитам: Как се гледа на жена разведена по "американски" тип, която си гледа децата, но все пак реши да си има приятел и на жена-омъжена, която слага рога на мъжа си, но е омъжена. Каква е разликата между двете. Хайде умници да ви видя колко струвате. :P
КОШМАР
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот КОШМАР » 05 Мар 2011, 15:57

Откровения и размисли на политика и банкера Атанас Буров (30.01.1875 - 15.05.1954)
Фрагменти от книгата „Срещи с Буров” на Михаил Топалов – Памукчиев

Хората се раждат неравни – и по социално положение, и по дарби и по всичко. Как ще бъдат равни? Не могат да бъдат равни. Никога. Човек е създаден да се бори за хляба си, за място под слънцето, за жени, за пари, за обществено положение. Кой ще победи? По-умният, по-силният, по-храбрият, по-безочливият, по-грубият, по-нахалният.

Аз не вярвам в колективизма, нито пък в съзнанието на човека при общата работа. Има индивидуална работа. Има лична сметка. Личен интерес. Ето, аз така разбирам нещата.. Човек живее за себе си, а не за другите.. Човек търси помощ от другите когато е хилав, слаб или болен. Иначе всеки сам си работи.

Хората не се променят, не се превъзпитават. Те само чистят мъничките, сухи клонки по стъблото на вековния дъб, а големите клони и дънера си остават същите.

На българина всичко трябва да му се дава отмерено и никога да не му се плаща много високо. Защото като забогатее, той се забравя. Удря го на грабеж, разгул, разврат, покер. Става злобен и завистлив. Губи човешки образ. За него няма нищо свято на този свят. Парите отприщват пороците му, слабостите и злобата му. Българинът прощава за всичко, но не и на преуспяващите. Или на тези, които стоят над него. Българинът с пари се смята за много по-умен от този, който ги няма.

Какво е трудолюбието? Глад, страх от утрешния ден, жажда за пари – това са пружините, това са моторите, които тласкат шайбата на трудолюбието. Не е вътрешната потребност. Казват, че българският народ бил трудолюбив. Народ, който има по календар 169 черковни и официални празници не е трудолюбив. Черквата в България, колкото и добро да е направила, разврати този хубав наш народ, направи го хайлазин.

Народът е с всеки, който държи калъча.. Народът е стадо. Той слуша само гласа на пастира, който държи сопата и който храни кучетата. Това е народът.. Народът се лута, чака някой да го поведе и да му каже „свободен си”. Световната практика е такава – няма управия без сопа, въже и остен.

Сопа – да вкарва народа в пътя, въже да го тегли напред и остен да го ръга отзад, да тегли плуга и ралото. Ако си въобразявате, че ще минете без сопата, въжето и остена, лъжете се. Тях, трите атрибута на държавата, трябва да ги има. Иначе – край. Ще идете като Стамболийски в чакмак-сокак.

Политиката има свои закони. Тя не търпи интелигентните на трона си. Тя иска полуинтелигентни. Полудипломати, полуполитици. Тя иска сурови мъже , с тежки юмруци.. В политиката важна е маскировката, а не същността. Кой ти ебава днес същността..
Света го движат не политиците, а парите.
Политиците са били само щурманите на параходите. Параход без платна, без вятър, без пара, без бензин не върви. Това са парите.

Хората, които трябва да осъществяват хубавата идея, се покваряват само за половин година. И най-хубавата идея може да се провали, когато няма кой да носи знамето. Знаменосец става не човекът, който крои дълбоки планове и мънка, когато говори, а който решава бързо, смело и говори сладко.

Стамболийски беше политик – романтик. А политиката е сурова, мръсна и жестока служба. Политиката иска напрежение и ужасно, ужасно напъване. Да се свържат двата края. Да се върже някак бюджета. Защото без пари голяма политика не става. Парите – това е барометърът на всичко.

Аз като не съм добре, целият свят да е добре – това не ме радва. Аз ще се радвам, ако целият свят е зле като мене. Това е човекът, това е същността му.

Българският интелигент е готов да се примири с всяка власт, стига той да е добре. На него да е добре. Той да остане жив. Него не го болеше за нацията, за народа. Него не го интересува как ще се развиват нещата занапред – важното бе той да оцелее. Той да е добре. Угодничеството, нагаждачеството са като че ли най-ярките национални черти на българската интелигенция.
КОШМАР
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот КОШМАР » 06 Мар 2011, 13:55

"Годинките летят ... "
Честита Нова Година на всички!

По повод милия, но и някак смущаващ интерес към личните ми псевдо драми и (надявам се) добронамерения коментар на един нов читател с новината, че съм била "използвана" и "годинките ми летят" искам да отделя няколко минути да споделя виждането си по някои въпроси.

Имала съм най-различни любовни връзки. Връзки от "здрач до зори", приключили с измъкване по чорапи преди сутрешното кафе и връзки от цели години, сложни като паяжина, резониращи от стари обиди при всяка грешна стъпка. Имала съм връзки, в които съм била обичана и необичана, желана и нежелана, в които съм изневерявала или са ми изневерявали, връзки без никакви обещания и такива, в които са ми обещавали всичко.

Обръщам се назад и мислено обхождам всички избледнели еуфории и ужасни грешки, но само една единствена връзка за мен е била загубено време - oнази, в която не ми беше позволено да бъда себе си. Оплаквам горчиво всеки изгубен ден, в който не съм можела да кажа свободно мнението си под угрозата от скандал и се е налагало да си меря думите, питиетата и часовете с приятели.

Та така ... според опита си, хората слагат приоритетите си на различни неща. Разделят си ги - жизнено необходимото от това, което бихме променили, но с което може да се живее. За някои хора абсолютно задължителна е близката перспектива за брак и деца, за мен приоритет номер едно е свободата да бъда себе си, комфорта и спокойствието. Звучи подразбиращо се и просто, но само ако не ти се е случвало да забравиш кой си бил от толкова преструвки. Трудно е. И досега не съм убедена, че съм си спомнила правилно.

Скъпи читателю със скрития профил, аз не се чувствам използвана. Време, в което съм можела да бъда себе си изцяло и свободно, време, в което съм била обичана, уважавана и обгрижвана, за мен не е изгубено време, дори да не завърши с пръстен и памперс. Мъжът, който ми донесе картонче от парфюмерията, грижливо увито в пликче, за да не загуби аромата си, защото си е спомнил какво съм искала да пробвам оттам не може да е "загубено време".

Да, годинките летят. И?
........................
От Блогът на една модерна вещица :)
КОШМАР
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към Извън темите