СФСМВР в Съвета за социално партньорство в МВР

Синдикална федерация на служителите в МВР

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: СФСМВР в Съвета за социално партньорство в МВР

Мнениеот SFS » 10 Ное 2009, 21:06

Аз те разбирам добре Валентине но ти пропускаш или невзимаш едно много, много важно обстоятелство. Търсенето на съюзници трябва да стане не в процеса на оформянето на структурата от която ще си част, това трябва да стане след приключване на този етап. Самото оформяне трябва да успее да запази онова което е накарало да се самосъздаде или отдели от каквото е имало и затвърди, самоопредели и експримира с ясни послания, да се позиционира недвусмислено. Чак тогава ще дойде време за търсене на съюзници и коментари за тактика с допустими компромиси за да не се загуби облика.
Ревизор - Одитор

"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Местоположение: Земята,С.Америка,Канада, Квебек,Монтреал, Ласал H8R 2Z4

Мнениеот Lord » 10 Ное 2009, 21:50

Поздравления /поредни/ за последните ти две мнения колега малкия, много адекватни, целесъобразни и добре премерени!
КОМИСАР

Мнениеот ribaflic » 10 Ное 2009, 22:18

По централните новини съобщиха, че двама служители от Пловдив ще бъдат дисциплинарно уволнени за причиняване на ПТП след употреба на алкохол.Явно проблемът си стои, Вальо, а и доста колеги, освободени по този начин са възстановени на работа от ВАС.Именно, защото заповедта не е законосъобразна
Аватар
ribaflic
КОМИСАР

Мнениеот kapandura » 10 Ное 2009, 22:47

00
Последна промяна kapandura на 13 Апр 2010, 00:08, променена общо 1 път
kapandura
MASTER

Мнениеот kapandura » 10 Ное 2009, 22:58

00
Последна промяна kapandura на 13 Апр 2010, 00:08, променена общо 3 пъти
kapandura
MASTER

Мнениеот SFS » 10 Ное 2009, 23:00

Каква дипломация бе хора...това е да вкараш вълк в кошарата си или да станеш с врага на приятеля си прияте.!!!
Ревизор - Одитор

"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Местоположение: Земята,С.Америка,Канада, Квебек,Монтреал, Ласал H8R 2Z4

Мнениеот kapandura » 10 Ное 2009, 23:11

00
Последна промяна kapandura на 13 Апр 2010, 00:09, променена общо 1 път
kapandura
MASTER

Мнениеот малкия » 11 Ное 2009, 00:54

SFS написа:Аз те разбирам добре Валентине но ти пропускаш или невзимаш едно много, много важно обстоятелство. Търсенето на съюзници трябва да стане не в процеса на оформянето на структурата от която ще си част, това трябва да стане след приключване на този етап. Самото оформяне трябва да успее да запази онова което е накарало да се самосъздаде или отдели от каквото е имало и затвърди, самоопредели и експримира с ясни послания, да се позиционира недвусмислено. Чак тогава ще дойде време за търсене на съюзници и коментари за тактика с допустими компромиси за да не се загуби облика.

Не е така, Стони. Не го пропускам. Просто се надявах, че този процес на оформяне ще завърши с първата редовна Национална конференция. Не стана така. И макар да съм съгласен с теб по принцип, вече се налага няколко неща да се вършат паралелно.

И за да се опитам с едни постинг да отговоря на няколко.
Мисля, че имаше решение на някое от върховните съдилища по въпроса относно шофирането след употреба на алкохол. Не ми е известно оттогава да има спечелено дело от полицай срещу уволнение за шофиране след употреба. Не съм 100% сигурен, така че поправете ме, ако бъркам.

Лъчо, работата на СФС освен всичко друго е и да има програма за работата си. Няма такава към момента.
Програмата, която смятах, че трабва да има СФС от учредяването си до първата си редовна НК, беше следната (без да степенувам по важност):
1. Създаване на действащи структури по места.
2. Включване на 4-6000 служители като членове.
3. Вписване.
4. Подписване на споразумение с министъра.
5. Включване в ССП (каквото и де е мнението ти за него).
6. Решаване на определени социални и професионални проблеми, доколкото е възможно, в течение на този процес
С изпълнението на тази програма временният УС според мен би изпълнил задачата си.
Ако си спомняш, обявих по-голямата част от тази програма при учредяването. Смятах (и продължавам да смятам), че всичко това е толкова очевидно, че е излишно да бъде записвано на хартия с гръмкото наименование "Програма". След НК очаквах, че УС ще предложи на ФС за одобрение програма за работа до следващата НК. Това също не се случи.
Нататък. Въпросните 10000 колеги и тогава, и (още повече) сега не бяха доволни и от работата на СФС.
И накрая - ти повдигна въпроса за политиката на СФС, аз изказах мнението си. Но дай да не бъркаме политиката с дипломацията.
Между другото, в този форум ти забърка името ми в неща, в които продължавам да смятам, че не биваше да го забъркваш. Продължавама да очаквам извинението ти тук - където това се случи.
Колкото до това, че съм бил един от тези, които водеха протеста на 15 март, мога да кажа само едно - готов съм да бъда един от тези, които ще водят и следващия протест - при определени условия. А пък ти си спомни кои бяха останалите, които водеха нещата на 15 март.
Синдикат

Мнениеот kapandura » 11 Ное 2009, 23:28

00
Последна промяна kapandura на 13 Апр 2010, 00:09, променена общо 1 път
kapandura
MASTER

Мнениеот kapandura » 11 Ное 2009, 23:36

00
Последна промяна kapandura на 13 Апр 2010, 00:10, променена общо 1 път
kapandura