БЪЛГАРИЯ ЗАВИНАГИ !!!

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: БЪЛГАРИЯ ЗАВИНАГИ !!!

Мнениеот КОШМАР » 25 Фев 2011, 11:19

Цитат: Около 200 Византийско, 500 турско и 45 руско.
............
Това 45 руско от теб ли си го измисли? Освен това не е обявено официално това "робство", нито пък сме били. Ако беше така, щяхме да бъдем окупирани или поне в България е щяло да има руско присъствие с танкове и тем подобни. Ти като как си го обясняваш това "робство". Виж какво щи кажа "всезнайко", за мен нещата стоят по следния начин: около 200 година византийско, макар да си мисля, че не е било точно робство, но със сигурност 500 години турско. До кога ще спрягаме междуличностни отношения помежду си. Избивали сме се преди 9, избивали сме се след 9, да не говоря какво става сега. Ако имаш поне малко глава на раменете си замисли се. Не само се избиваме, ние се мразим. Самоунищожаваме се един друг и се продължава с "говорене", което е в ущърб както на нас, така и на собствената ни страна. Писна ми от такива като тебе, които само се чудят как да успеят да вмъкват раздори между хората. Кога този български мозък ще навлезе в една по-стойностна мисловна дейност и дали изобщо ще съумее да прецни това, че колкото повече се противопоставяме един надруг,толкова повече ще ни имат за балами. Ама кой да го разбере.
КОШМАР
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот КОШМАР » 25 Фев 2011, 12:04

Честно казано, НЕ познавам човека написал статията или не се сещам кой е изобщо. Нито ме интересе па коя партия е, нито пък знам от коя е, но това което е писал в общи линии ми пасва.

Живеем под българско робство

Д-р Николай Михайлов
бивш депутат, психиатър

Би било грешно и непродуктивно да мислим, че има някаква външна инстанция, която ни прави луди систематично. Това е собственият ни дар да живеем един живот на границата на нормалността или отвъд нея - по-скоро отвъд. Цялата тази ситуация е ефект на нашата обща политическа некадърност - лявата, дясната и народната. В края на един 20-годишен период ние се наслаждаваме на художествено завършена некомпетентност - да уреждаме живота си по прокламираните демократични принципи. Ние сме един европейски провал. Нито може да се психиатризира, нито политизира дори, разграничение по оста добри-лоши е невъзможно.
Имаме контрабанда, която се покровителства от държавата според г-н Ваньо Танов. Стана ясно, въпреки че е извънредно трудно да бъде чуто и разбрано това, което казва той, докато се лута в троскота на собствената си лексика. Имаме своеобразна катастрофа на публичния образ на управлението и на неговите водещи фигури. Тук е опреснена паметта на Щастливеца и на неговия основен герой Бай Ганьо. Има едно насищане наистина на публичното поле с такъв тип информация, която в един момент губи собствения си сериозен характер и започва да се преживява като някаква баналност, дори като пошлост и накрая, което е най-страшното, започва да забавлява. Защото никой не се съмнява в тази страна, че по този начин е упражнявана властта 20 години.
Държавна сигурност е в това управление точно толкова, колкото и в тези, които го атакуват. Държавна сигурност не е основният фактор на българската беда. Държавна сигурност сме ние самите, защото сме, както се изрази един дипломат, че ние сме под българско робство, не под робството на Държавна сигурност, а под българско робство. Какво значение има кой е бил в ДС, при положение че е такъв, какъвто е, преди да влезе в нея и след като е излязъл от там. Става дума за крайно изразена деградация, невъзможност да се функционира демократично.
Пред bTV
КОШМАР
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот mao11 » 25 Фев 2011, 17:36

КОШМАР написа:Цитат: Около 200 Византийско, 500 турско и 45 руско.
............
Това 45 руско от теб ли си го измисли? Освен това не е обявено официално това "робство", нито пък сме били. Ако беше така, щяхме да бъдем окупирани или поне в България е щяло да има руско присъствие с танкове и тем подобни. Ти като как си го обясняваш това "робство". Виж какво щи кажа "всезнайко", за мен нещата стоят по следния начин: около 200 година византийско, макар да си мисля, че не е било точно робство, но със сигурност 500 години турско. До кога ще спрягаме междуличностни отношения помежду си. Избивали сме се преди 9, избивали сме се след 9, да не говоря какво става сега. Ако имаш поне малко глава на раменете си замисли се. Не само се избиваме, ние се мразим. Самоунищожаваме се един друг и се продължава с "говорене", което е в ущърб както на нас, така и на собствената ни страна. Писна ми от такива като тебе, които само се чудят как да успеят да вмъкват раздори между хората. Кога този български мозък ще навлезе в една по-стойностна мисловна дейност и дали изобщо ще съумее да прецни това, че колкото повече се противопоставяме един надруг,толкова повече ще ни имат за балами. Ама кой да го разбере.

:lol: :lol: :lol: :lol:
За всезнайко не съм претендирал никога, просто нямам честа да бъда пчелата - вълк
Явно много неща са неясни за някои
както от миналото, така и от настоящето на БГ.
Ааааа и не съм задържан в офиса ти за да ми се перчиш там :!:
ако си служител, де
mao11
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот КОШМАР » 25 Фев 2011, 18:02

Миналото ли е твой приоритет? Не бъдещето, не настоящия момент, а миналото. Знаеш ли, не съм политик, едва ли някога ще стана. Аз съм обикновен човек и мисля по обикновен начин. Не се опитвай да ме изкарваш безмозъчна. Много хора говорят "големи"приказки, а всъщност само надуват мускули. Много хора сега,в този момент се изхвърлят повече отколкото е необходимо. Много хора обърнаха плочата само защото така им е по-удобно и понеже са многословни решават да окачат въжето на други. Не ми говори да гледамкакво става сега в световен мащаб. Какво става в България? Това е въпроса. Учила съм история. Знам я кокото мога и знам това което мисля, че трябва да го знам. Интересува ме мен, защо някои други, които решават да петнят нашата история и се срамуват от нея се интересуват от историята на други народи и обръщат повече внимание на нея, вместода дръпнат крачка напред и променят собствените си закостенели разбирания. Такива хора могат само да манипулират общественото мнение, а хората са податливи на тези които се перчат. Прекаленото занимание на народа с политика е грешно. За това си има други. Кой ни вмени всичко това в главите? Вече го казах мисля някъде: Нека всеки се занимава с това което му иде отръки и не гледа в канчето на другия. Надявам се бях ясна. Ще ми се кланят някои на не знам си какви богове и ще изкарва на бял свят мисли, които са тотално обезверени. Ще се сипе омраза. До кога??? Аз живея сега. Ако някой иска да промени хода на историята нека направи нещо СЕГА!!! В този момент. Нека не преиграваме и не се заемаме с непосилни за умствения ни багаж мисли. Надуването на мускули не прави живота по-приятен. Някои са силни само в манипулацията и безсилни в правото си да направят живота на други малко по-спокоен. Глупостта е бич божи в днешно време, затова трябва да се мисли и не само да семисли, но и да видиш позитивността и щастието в живота. Всякакви психологически трикове обикновено точно това им е целта - да грешиш колкото се може повече. Знам само, че каквото и да е било миналото на страната ни това вече е история. Ако някой може да направи така, чее да я промени да го направи. След като не може, да не бърка във варела с катрана и да продължи напред. Излишно е постоянно да се правят анализи защо през 1923 година е било така, а не иначе, защо преди 60 години е имало 9 септември, постоянно даа се анализират годините преди и след тази дата. Защо??? Само не ми казвай, че трябва да си извадим поука от минали грешки. АЗ, НЕ МОГА ДА СЪДЯ ИСТОРИЯТА!!! НЕ МОГА!!! И никой няма право на това!!!
КОШМАР
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот mao11 » 25 Фев 2011, 19:20

ееехехе
тоя път си пооооооооооо приемлива като държание
но не мога да приема много факти които търсят извинение
1. Византия - Гърция на 200 години робство казваш майната му, аз не мога. Унищожавали са ни през тези 200 г. културата ни, апокрифите и цвета на расата ни
2. Турското ПРИСЪСТВИЕ еееееееееее
мъка
избили са всеки който може да пише, чете ииииииии кво целия цвят на културата ни
за около 100 години да се върнеш с 2 строя от еволюцията назад, с огън и меч
помаците еничарите и хорицата от БАТАК, КОПРИВЧИЦА ези или тура, коя българка е бременна с момче или с момиче - решението е едно отваряй корема и провери
всички истински БЪЛГАРИ помнят този геноцид
ТУРЦИЯ В ЕВРОПА КОГАТО СЕ ИЗВИНИ ЗА ГЕНОЦИДА В БЪЛГАРИЯ И АРМЕНИЯ
и всичките ни добри съседи нападащи ни винаги в гръб за да крадат от майка българийка кръвчица
и кво искаш от мене
ДА ЗАБРАВЯ ПАМЕТТА, КРЪВТА И КОСТИТЕ НА ПРОЛЕЛИТЕ Я БЪЛГАРИ ЗА РОДИНАТА СИ
НИКОГА НИКОГА
за теб не знам, но АЗ СЪМ БЪЛГАРИН, КРЪВТА МИ СЪЩО
ако съм обидил някого :mrgreen:
да ме извин
mao11
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот КОШМАР » 25 Фев 2011, 20:12

Е, това е добре, че си българин. И аз се мисля за такава до дъното на душата си, но ето какво ми казаха вчера: „Аз не се срамувам от историята на народа ни, а от такива безродници като теб, дето не намират нито за срамно, нито за осъдително да бъдеш с изсулени гащи пред инородци и да бъдеш техен горд клакьор.” – Интересно, чий клакьор съм? Някой би ли ме осветлил какво значи думата „безродник”? Мога да напиша и моя отговор естествено, но си мисля друго: Думи от този род ме карат да си мисля, че наистина е небоходимо търпения спрямо хора, които наистина са заблудени и тършуват в миналото само и само да създават противоречия. Всеки човек в интернет пространството може да си позволи да се представя за това което не е или пък да го мислят за това което не е. Много съм против подобни изцепки. Има хора недоволни от нищо. Каквото и да се прави те са си винаги недоволни и отричат и малкото добро което е явно, но такъв им е тертипа - винаги против. Тук обаче ще напиша още едни думи, които са верни: „ОМРАЗАТА Е НЕНУЖНА. ТЯ ВРЕДИ НА ВАС И ВИЕ СЕ ПРЕВРЪЩАТЕ в НЕЩО СТРАШНО ЗА СЕБЕ СИ.” - Точно така, за самите себе си, не за някой друг. Така ден след ден си подхвърляме реплики с които се обиждаме. Докога???

Авторитета на една държава се определя от точни и премерени действия, добра вътрешна политика и народа да гледа себе си. Нека оставим политиката на тези които сме гласували доверие Интелект, култура и промяна светогледа в по-добра светлина. Само, че нашето верую е подплътено с много завист. Това е негатив в обществото и е един от основните, който не ни дава възможност да помислим поне малко за бъдещето.

„Изглежда НЕ искате да станете демократи, защото такива хора трябват днес на държавата, не търпите друго мнение и изобщо не разбирате какво е нещото добро, което е направил един политик!” – Съгласна, независимо кой е той, ако е направил така, че ние да се почувсваме по-добре си е наистина добро дело.

Когато говорим за България, нека миналото е повод за поне малко авторитет, защото напоследък се носи по въздуха това:
Халколитен некропол гр.Варна-следи от първата цивилизация в Европа
Най-голямото количество обработено злато от V хилядолетие пр.Хр. в света
http://trakite.info/drevni-civilizacii- ... varna.html
КОШМАР
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 25 Фев 2011, 20:45

Ха стига ровихте костите.
Темата е друга, кожете как виждате бъдещето! ;)
КОМИСАР

Мнениеот КОШМАР » 25 Фев 2011, 20:55

Да ти кажа Лорд: Виждам изчистени от тъга очи. Хора, които не се занимават с нещо, което всъщност изобщо не е тяхна работа. В обезлюдените села отново е оживено и хората празнуват както им се полага. Сега много заминаха за чужбина, но ще се върнат. България не е мръсна дума, а нещо възвишено. Цитат: "България е малка страна, колкото един американски щат, по-голяма от Швейцария, с неголеми залежи от полезни изкопаеми, но затова пък с неземни природни красоти, богато историческо и културно наследство, археологически паметници, прекрасна брегова ивица със златнопясъчни плажове и планини с живописни склонове обрасли с вековни гори и впечатляващи скалисти върхове. България това е родината на хора, уникални по своя характер, събрали великолепни качества, някои от които сме забравили или пренебрегнали за сметка на други, които не ни носят голяма полза. Ние сме умни, красиви, добри. Красотата на българските жени е пословична. Благородството и интелекта на българите са се доказали през вековете, в не една трудна ситуация. Имаме Левски, имаме Ботев, Раковски, Паисий и много други велики хора за пример, това е българския дух.България по нищо не отстъпва на никоя друга страна и има всички шансове за изграждане на добър, мирен, спокоен и изпълнен с благоденствие живот.Разбира се, не твърдя че капитализма е съвършената система за устройство на обществото, не и по начина, по който се използва в наши дни. Не и когато на първо място за ефективността на икономиката се смята равнището на печалбата. Не! Но, това ще е въпрос на други размишления.
Засега нека всеки от нас да създаде около себе си условия на любов, почит, толерантност, нека всеки от нас да зачита собствените си права и правата на другите, нека всеки да мисли прагматично и предприемчиво, нека да дадем шанс на България да възвърне своето велико име и авторитет! Вярвате ли в това?"
КОШМАР
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот avitohol » 25 Фев 2011, 21:55

Кошмарче, не нападай Мао а се вслушай по внимателно като ти говори. Познава историята веееери гут и което е по важно- има МИСЛЕНЕ Българско! Проверена работа.
avitohol
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 25 Фев 2011, 22:21

Lord написа:Ха стига ровихте костите.
Темата е друга, кожете как виждате бъдещето! ;)

Ами сега...?! :lol:
КОМИСАР

ПредишнаСледваща

Назад към Извън темите