СФСМВР в Съвета за социално партньорство в МВР

Синдикална федерация на служителите в МВР

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: СФСМВР в Съвета за социално партньорство в МВР

Мнениеот kapandura » 08 Ное 2009, 23:21

00
Последна промяна kapandura на 13 Апр 2010, 00:06, променена общо 1 път
kapandura
MASTER

Мнениеот Hammer » 09 Ное 2009, 02:06

Що се сети чак сега за шесте искания ??? Ти от колко време си член на УС на СФС колко пъти си повдигнал този въпрос а чак сега се сещаш ???
Изображение
Аватар
Hammer
КОМИСАР

Мнениеот kapandura » 09 Ное 2009, 23:09

00
Последна промяна kapandura на 13 Апр 2010, 00:06, променена общо 1 път
kapandura
MASTER

Мнениеот SFS » 09 Ное 2009, 23:28

Ами къде да изнасяте информацията трябва...на бюрото на Павлин Димитров към Цветанов и Боко ли или към членовете на организацията заради които съществува тя???
Просто питам риторично! :lol:
Ревизор - Одитор

"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Местоположение: Земята,С.Америка,Канада, Квебек,Монтреал, Ласал H8R 2Z4

Мнениеот Hammer » 10 Ное 2009, 00:06

kapandura написа:
Hammer написа:Що се сети чак сега за шесте искания ??? Ти от колко време си член на УС на СФС колко пъти си повдигнал този въпрос а чак сега се сещаш ???

ОТ НК на СФСМВР проведена на 25-26.07.09г. във Велико Търново съм член на УС.
Тоест 3 месеца Хамър.
Въпреки това от създаването на СФСМВР, единствено само и за своя сметка, присъствах на почти всичките проведени срещи на стария УС.
Въпреки, че при учредяването на СФС си направих отвод от предложението да съм част от първия УС.
Относно 6-те искания, същите винаги са стояли на първо място в мненията ми.
Не случайно когато имаше решение на УС да се спре http://www.sfsmvr.eu/ пуснах точно тях в заглавната страница на сайта и се спряха публикациите до отмяна на забраната.
Що ли си повтарям като стара грамофанна плоча.
Вземи преди да напишеш нещо първо прочети.
С теб се знаем от доста време, знаеш че точно мен ме атакуваха за това, че изнасям информация по форумите.

Щото винаги говориш с недомлъвки и с цитирания на разни текстове .Ти никога си нямал собствено мнение винаги си подхвърлял клюки .Всички от СФС трябва да се смените !!! Вижте ,че хората спряха да пишат и по форумите .Днес цял ден има 4-7 мнение това не ли ви говори нещо или сте със замъглени погледи и ви е в главата само председателското място в СФС ???
Изображение
Аватар
Hammer
КОМИСАР

Мнениеот kapandura » 10 Ное 2009, 00:13

00
Последна промяна kapandura на 13 Апр 2010, 00:07, променена общо 1 път
kapandura
MASTER

Мнениеот Lord » 10 Ное 2009, 00:20

kapandura написа:........
Добре.
Хайде да пишем по темата :D

Мнозина ще сме ви безкрайно благодарни, особено да научим нещо конкретно по темата! ;) :D
КОМИСАР

Мнениеот камикадзе » 10 Ное 2009, 19:20

kapandura написа:По темата.
ССП е начин да се забавят, да се манипулират, да деградират синдикатите в МВР.
Нека си припомним 6-те искания???
Като последен акт на безсилие е намесата във вътрешните дела от Павлин Димитров към СФСМВР.
Днес се състоя извънредно заседание на ССП с точка единствена - Представителството на СФСМВР в МВР. Заместник-министърът на вътрешните работи Павлин Димитров заяви, че на този етап няма да приеме демократично излъчените представители на УС и ФКК, които УС реши да участват от името на СФСМВР в ССП, докато няма промяна на вписаните в съда обстоятелства. На въпроса чии позиции тогава ще изразява г-н Павлов, при положение, че организацията е снела от него доверие и е взела решение той да не представлява позициите й в МВР, г-н Димитров не можа да даде отговор.
От http://www.sfsmvr.eu/
Не случайно на едно от въпросните събрания на ССП рашев предложи да се създадат подобни на рег. ниво.
Явно добре работи.

Като член на УС би трябвало да отстояваш правата на служителите.Щом ръководството не прави никакви усилия да подобри условията на работа,защо УС не предприе кампания за едно мероприятие тип 15.03.09г.?
камикадзе
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот малкия » 10 Ное 2009, 20:13

kapandura написа:Добре.
Хайде да пишем по темата :D

kapandura написа:
Смятам и винаги съм смятал, че подзак. норм. документи, които не кореспондират със зак. в РБ трябва да се атакуват по съдебен ред.

Може. Трябва.
А трябва ли да чакаме докато се наканим да заведем съответните дела, през което време колеги отнасят наказания? И не е ли добър вариант нечие откачено разпореждане, в изпълнение на което се налагат въпросните наказания, да падне преди съдът да се е произнесъл?
Конкретен пример. Разпореждането да се наказват дисциплинарно служители, причинили ПТП. (В извънработно време, с личен автомобил, без да са употребили алкохол.) Срещу такова наказание в момента върви дело на колега от Гранична. Такива наказания продължават да се налагат.
На последното заседание на ССП въпросът за това разпореждане беше поставен. Отговорът - разпореждането е противозаконно. Очаквам на следващото заседание на ССП да получим информация за конкретни мерки по въпроса от страна на ръководството на МВР.
Сега нека помислим малко. Кое е за предпочитане в конкретния случай - да започнем съдебно дело за оспорване на подзаконов нормативен акт или да имаме работещ механизъм вътре в МВР, чрез който да отменим този акт? Мисля, че - ако си свършим работата - вторият вариант е по-бърз и по-ефикасен. (Пък било то и само от гледна точка вложени време и усилия. Както и от гледна точка спестен тормоз на колеги...) Е, не е чак толкова ефектен от гледна точка PR, но това май е по друга тема...
Синдикат

Мнениеот малкия » 10 Ное 2009, 20:54

kapandura написа:Та за рег. ССП.
С кого ще седнеш на една маса? С казионните синдикати ли?
Каква беше идеята при създаването на СФСМВР?
Не беше ли обединяването на хората в един синдикат?
С легитимирането на рег. ССП се легитимират и въпросните структури.
Това ли е политиката на СФСМВР?

Не съм съвсем сигурен, че при създаването на СФСМВР идеята е била да се създаде синдикална формация с 50 000 члена. Поне в моята глава такива идеи не е имало.
Не съм съвсем сигурен каква е политиката на СФСМВР. Мисля си, че би трябвало да се изразява основно в защита на социалните, професионални и икономически интереси на нейните членове. И ако при реализацията на подобна политика сътрудничеството с НСГА (примерно) би могло да бъде от полза, аз не виждам нищо лошо в него. В този ред на мисли си спомням за нещо, казано от наистина умен мъж (без, разбира се, да изравнявам по значимост или сложност нашите проблеми с тези, които са стояли пред сър Уинстън Чърчил):

Ако Хитлер нападне ада, аз най-малкото ще спомена с добро дявола в Камарата на общините.

За да не бъда разбран грешно, нека добавя, че конфронтацията с всички никога не е била добра политика.
Синдикат

ПредишнаСледваща

Назад към СФСМВР