Бих искал малко сЪвет

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: бих искал малко савет

Мнениеот rider_mafia » 03 Фев 2011, 15:51

ами едва ли е в нарошение при положение че колата не му е платена се още и е разглобена в някакъв гараж и даже не се знае копето дали не е в надин вече и не мисля че дори и вие да земете кола е така на изплаштане собственика веднага ще приприпка до първият нотариос за да ви напраправи договор !!! а иначе за савета по горе благодаря ще му предам да отиде в 6 маи беше слатина и там да пусне жалба и да си ги ловят благодаря за савети те
rider_mafia
Нов
Нов

Мнениеот rider_mafia » 03 Фев 2011, 16:04

ами "лорд" тук не си прав и повечето го знаят защото давам пример спират ми колата от движение заради не сменени табели ок добре имам срок до 3 дни да ги сменя но му казвам на полицая удалйиха срока за номерата до края на месеца тожа нешто се развиваше 2006/2007 там когато сменяваха табели те а тои ми вика е аз такова нещто незнам и аз му казах то по цяла българия го казах по тв-то само ти незнаеш.как то и да утивам в кат там разправии чакане чудеса наи накрая минавам през канала и го питам полицая какво да я правя тая лепенка на стаклото тои ми вика турисия в рамка посмяхме се малко мина месеца платих си акта сичко точно сички документи са си в мен и след 1година решавам да продам колата и какво се оказва че закона бил срещу мен и защто защото има мноо не кадърници оказа се че колата се водела 1година и нещто спряна от движение е как така стават тия неща? спира ли са ме документи сичко си ми е на ред цукнат ме по радиото ништо чист като капка вода а иначе колата била сприана е колко и да съм с закона от тогава гледам да не се полочават такива грешки
rider_mafia
Нов
Нов

Re: Бих искал малко сЪвет

Мнениеот Lord » 03 Фев 2011, 21:14

rider_mafia, къде съм прав решавам аз.
Задай си въпроса, че обърка всички във форума.
Ако не се изразиш ясно и конкретно ще изтрия темата!
Казах!
КОМИСАР

Re: Бих искал малко сЪвет

Мнениеот Adriana » 04 Фев 2011, 12:35

Понеже много "хитреци" си мислят, че са хванали Господ за.....шлифера, като не са си прехвърлили собствеността върху МПС-то с нотариално заверен договор /иначе казано са спестили някой лев/, затова и сега твоя приятел ще се види в приключения и по всяка вероятност ще му излезе много по-скъпо. ;)
P.S. Възмутена съм от начина ти на писане! Чувал ли си за препинателни знаци, най-малко? То такива като теб и името си не могат да напишат правилно. Вероятно по тази причина избягват нотариусите... :lol:
Adriana
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот BGmen » 05 Фев 2011, 00:03

[quote="rider_mafia"]ами едва ли е в нарошение при положение че колата не му е платена се още и е разглобена в някакъв гараж и даже не се знае копето дали не е в надин вече и не мисля че дори и вие да земете кола е така на изплаштане собственика веднага ще приприпка до първият нотариос за да ви напраправи договор !!!
В закона (ЗДвП) е казано "Чл. 144. (1) Собствеността на моторните превозни средства се прехвърля с писмен договор.
(2) ........................................
Чл. 145. (1) При промяна на собствеността на регистрирано пътно превозно средство праводателят в двуседмичен срок предоставя на службата, издала регистрационния номер, копие от договора за прехвърляне на собствеността с данните на приобретателя.
(2) Приобретателят на регистрирано пътно превозно средство е длъжен в двуседмичен срок да предостави на службата за регистрация по местоживеене копие от договора за придобитата собственост с данните на праводателя.
(3) .........................................
(4) (Нова - ДВ, бр. 88 от 2008 г.) Копие от договора за прехвърлената/придобитата собственост с данните на лицата по ал. 1 и 2 може да бъде предоставено от всяко от лицата по електронен път като сканирано изображение във формат, определен с наредбата по чл. 12, ал. 4 от Закона за електронното управление.
Е къде е нарушението и от кого е извършено.А полицията парите за колата няма да ти върне.И за какво ПЗО може да става на въпрос след като е дадена доброволно (не е противозаконно).
BGmen
Нов
Нов

Предишна

Назад към Въпроси от граждани, съвети от служители