ВЯРНО ЛИ Е, ЧЕ

Синдикална федерация на служителите в МВР

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: ВЯРНО ЛИ Е, ЧЕ

Мнениеот камикадзе » 04 Ное 2009, 17:27

BLACKJ написа:
камикадзе написа:Много ми се иска преди да се пенсионирам да ти разкажа за начина на живот и мислене на полицаите.Знам,че си видяла много,но винаги ими едно НО!Пази се!

Приятелю,напследък аз започнах да влизам все по-рядко във форумите по редица обективни и най-вече субективни причини.В подкрепа на казаното от "Външния" за нашите среди Човек,ама наистина с главно Ч - човек - Вили Стоева мога да кажа само едно,ако в нашата мила система работеха поне 40 % хора замесени от същото тесто работата ни у МВР-то щеше да е "песен".Ти познаваш ли я?С нас ли беше от самото начало?На каква база и основание градиш своите упреци към нея?Да във вътрешния форум наистина можеш да видиш три лагера единия,от които е на тотално отричащите СФС приравнявайки се едва ли не на нивото на боговете и пророците - аз за себе си съм ги нарекъл свръх песимисти и гледам да не им се навирам в устата,защото от ръцете им не ме е страх! За другите две групи също не искам да говоря,защото ме болят сърцето и душата,защото познавам хора и от двете страни и не мога да си обясня откъде дойде това разделение,тази ненавист .....а най-вече ме боли,защото със създаденото напрежение в организацията обезверихме хората и сега ще се наложи да изграждаме всичко почти отначало и cveteto Вили Стоева ни вярва,че ще успеем,за това все още ни подкрепя и е снас.Аз не виждам друга причина да пилее здравето си,освен една вярата и,че ще се справим с проблема и ще продължим напред!А ти,когато се пенсионира /дай боже всеки да достигне това време/ пак я покани и и разкажи,тя е добър слушател и да знаеш,че ще те чуе :)

BLACKJ ,това не е упрек към В.Стоева,а предупреждение!Усещам я,че се лута.В началото бе една,а сега е съвсем друга.За едно нещо не съм съгласен с В.Стоева-чрез този сайт да"изпълнява"нареждания за публикуване на информация против Павлов,Кротнева и Ю.Александров.Моето желание е да се публикува точна и ясна информация,дори трябва да се помести и такава,която да показва извършени нарушения от член на УС или ФКК.
Вили,обмисли всичко случило се до сега.Бъди готова за изненади :!:
камикадзе
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот камикадзе » 04 Ное 2009, 17:36

Днес се състоя извънредно заседание на ССП с точка единствена - Представителството на СФСМВР в МВР. Заместник-министърът на вътрешните работи Павлин Димитров заяви, че на този етап няма да приеме демократично излъчените представители на УС и ФКК, които УС реши да участват от името на СФСМВР в ССП, докато няма промяна на вписаните в съда обстоятелства. На въпроса чии позиции тогава ще изразява г-н Павлов, при положение, че организацията е снела от него доверие и е взела решение той да не представлява позициите й в МВР, г-н Димитров не можа да даде отговор.

Въпреки това Лукан Лазарски и Милена Любенова поставиха въпроси, свързани с Гранична полиция, бюджет 2009, вещевото доволствие и други. Те внесоха становищата на СФСМВР за предстоящата оптимизация в Транспортна полиция, СОД и ЗЖУ, които г-н Павлов отказа да предостави на министерството преди седмица без логични аргументи
. Относно въпроса за парите за облекло от МВР отговориха, че те ще бъдат получени най-късно до началото на януари 2009 година. От МВР се ангажираха със специално писмо до всички дирекции да опровергаят слуховете за отпадането на 20-те заплати при пенсиониране.

За следващата година бюджетът на ведомството предвижда 5% увеличение на работната заплата. Парите за храна ще се увеличат от 30 на 60 лв., а за облекло - от 400 на 600 лева. Столовото хранене ще се запази, макар че столовете догодина ще разполагат с по-малко средства. Всичко това ще стане факт, ако Народното събрание одобри държавния бюджет за 2010 г.

Догодина ще отпадне правото на безплатно пътуване в градския транспорт на служителите от МВР, ДАНС, НАП и др.

Извънредно заседание на ССП за инструкциите за работното време, за специфичните условия на труд и др. ще се проведе на 23-24 ноември, стана ясно още на срещата.

Последно променен на Вторник, 03 Ноември 2009 20:47

Вили,на това подчертаното бе отговорено точно,кратко и ясно във вътрешния форум - няма да има съкращения в тези дирекции!Не ти се предава точна информация,затова ти казвам,че си външен човек!
Другото,което разбрах от днешната среща на ССП е много интересно и ще чакам да сравня информацията,която ще ти бъде предоставена и тази от стенограмите.
камикадзе
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот SYNOPTIK » 04 Ное 2009, 18:54

Една несправедливост отпада,а именно безплатното пътуване за едни,и платеното за други.
Решението е малко Соломоновско-всички ще си плащат !
Принципно така трябва и да бъде,но реално се получава спад за някой,особено в по-големите градове.
Реално най-евтината карта е тримесечната за всички линии,която в София е на цена 130 лева.Делено на три,това са 43 лева на месец,което от своя страна е около 5 % от средно-месечната заплата на един служител пътувал досега с карта платена от Министерството.
Ако изобщо не се движиш, оковите почти не се усещат.
Щастието е единственото нещо, което при делене се умножава.
Аватар
SYNOPTIK
PoliceBG

Мнениеот Hammer » 04 Ное 2009, 19:18

До някъде си права ама я се постави на профилактиците например от пожарната -те за да си изпълнят задълженията постоянно пътуват в градския овтобус -служебен превоз почти няма и сега с тези лимити дето ги поставиха вече хич няма и да има . Ха кажи ми каква вина имат те да си плащат постоянно билетчета или карти като вършат служебна работа .На мен карта не ми трябва аз я имах но стоеше в колата и като ми се наложи си вземах билетче тъй ,че по правилно е на тези колеги от МВР на които им се налага служебно да пътуват да си имат карти . При нас в нашата ОД закриха длъжноста и зъболекар чувам в някой ОД си стоят и това не е правилно защото не мисля ,че с 10 или 20 места на закритити стоматолози ще се решат проблемите в МВР напротив това беше една придобивка която я изгубихме !!!
Изображение
Аватар
Hammer
КОМИСАР

Мнениеот SFS » 04 Ное 2009, 21:20

Всеки който си позволява да сяда да преговаря с това старо и грозно комунистическо леке, което в продължение на 30 години е доказвало, че е некадърно не е човек, който мисли доброто на можещите и работещи полицаи.
Ревизор - Одитор

"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Местоположение: Земята,С.Америка,Канада, Квебек,Монтреал, Ласал H8R 2Z4

Мнениеот SFS » 04 Ное 2009, 21:22

Пак ли паднахте толкова ниско, че да се оставчте на един партиен послушни, член на БКП и виновник за толкова човешки съдби да диктува живота ви в 21 век.
Ревизор - Одитор

Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот камикадзе » 10 Ное 2009, 19:04

Вярно ли е,че този сайт и по-точно името му не са собственост на Федерацията?Продадено ли е всичко?
камикадзе
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот SFS » 10 Ное 2009, 19:08

Свободата не се продава, нито се купува камикдзе...тя се отстоява денонощно!
Ревизор - Одитор

Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот камикадзе » 10 Ное 2009, 19:12

SFS написа:Свободата не се продава, нито се купува камикдзе...тя се отстоява денонощно!

Съмнявам се,че ще ме убедиш с написаното от теб!
камикадзе
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот SFS » 10 Ное 2009, 20:32

Защото е написано от мен или защото не е така?
Ревизор - Одитор

Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към СФСМВР