Ежедневните нападения и Обиди срещу служители-МВР.

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Ежедневните нападения и Обиди срещу служители-МВР.

Мнениеот mao11 » 29 Яну 2011, 18:43

Не е само обществото пичове
сърце трябва да има куката
има си и начини и средства нали ...........
поне азтака мисля, а съм и използвал :evil:
mao11
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот BARETATA » 30 Яну 2011, 00:04

mao11 написа:Не е само обществото пичове
сърце трябва да има куката
има си и начини и средства нали ...........
поне азтака мисля, а съм и използвал :evil:

Много добре и се знае за какво става въпрос . Винаги с борбата и то смело напред
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот dsuzunov » 30 Яну 2011, 00:39

Трябва да имаш достойнство и което е по-важно, да го отстояваш,а и да изискваш от останалите покрай теб да се съобразяват. Не бива, патрул да отиде на скандал и да позволява ръсенето на обиди спрямо полицията. Не и пред тях. Зад гърба на полицая да говорят каквото си искат, но не и в лице.
Които не уважава себе си, не бива да търси уважението на останалите.
Димитър Узунов - БНТЛ Пловдив
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Куче » 01 Фев 2011, 21:32

Изчетах всичките ви мнения, кво се чудите и мислете?. Закон няма в България за нападения на служители в МВР и там е цялата истина. С хилядите случаи в България за нападнати колеги....има едвам няколко присъди,които се свеждат до пръстите ни на ръката. Всичко друго е глоби-"символични", пробации,условни и няколко часа обществено полезен труд. Е как няма да има ...Ежедневните нападения и Обиди срещу служители-МВР. Такава е темата май? ;)
Аватар
Куче
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот BARETATA » 01 Фев 2011, 23:47

Точно такава е Темата . Много добре знаеш ,че тези нападения и обиди са регламентирани в някаква степен,а именно - НК и ЗМВР. Но , има винаги едно НО в наказанията срещу извършителите ...
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Basaev » 02 Фев 2011, 01:17

dsuzunov написа:Трябва да имаш достойнство и което е по-важно, да го отстояваш,а и да изискваш от останалите покрай теб да се съобразяват. Не бива, патрул да отиде на скандал и да позволява ръсенето на обиди спрямо полицията. Не и пред тях. Зад гърба на полицая да говорят каквото си искат, но не и в лице.
Които не уважава себе си, не бива да търси уважението на останалите.

Тук си много прав. Но и аз съм супер против обидите срещу длъжностни лица - особено полицаи. Всичко си има граници. :evil:
В борбата със здравия разум, победата ще бъде наша....
Аватар
Basaev
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот GKrIvan » 02 Фев 2011, 11:12

http://svilengrad24.info/news_details.php?nm=nv4827

Три години лишаване от свобода наложи Хасковския окръжен съд на турския гражданин, който на 8 ноември миналата година уби по непредпазливост граничния полицай Ангел Андреев. В постигнатото споразумение между двете страни присъдата е заменена с 5 години условно. Турският водач е лишен и от право на управление на МПС за три години.
Инцидентът стана на плаца на ГКПП Капитан Андреево през ноември миналата година. Турският шофьор, който се движел без включени светлини на лекия си автомобил Опел не забелязал полицая и го блъснал. Ударът се оказа фатален за граничния полицай, който през това време пресичал платното.Според изнесената информация, турският водач тогава е управлявал автомобила си със скорост от 55 км в час, която е доста над позволената от 8 км в час в района на пункта. Установи се още, че той е инвалид и няма китка на едната ръка.
Трагедията със смъртта на полицая потресе целия град, а на погребението с присъства главният секретар на МВР Калин Георгиев.
Настоящото решение на хасковския окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

ИНТЕРЕСНО МИ Е ЗАЩО ПРОКУРАТУРАТА СЕ Е СЪГЛАСИЛА НА СПОРАЗУМЕНИЕ :supplication:

Ето ви пряк резултат от заглавието на темата.Уважаемият съд е отсякъл присъдата.
МЛАД ПЕНСИОНЕР
GKrIvan
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот dsuzunov » 02 Фев 2011, 11:13

Закони има.
Друг е въпроса, че така са написани, че да позволяват тълкуване.
Поставете се на мястото на гражданин, случайно присъстващ на разговор между полицай и нарушител, при който колегата мрънка, не е сигурен в себе си, и се оставя да му се качат на главата.
Какво ще е първото впечатление от този полицай?
Понеже работата ми не свързана с административно-наказателна дейност, но е в пряк контакт с пострадали от престъпления, би трябвало, да им съчувствам.
Обикновено го правя, но до момента в който ми се заяви в очите, че няма файда от нашата (на полицията) работа. При такова мнение, от страна на потърпевш, не се оставям и директно го питам, защо след като ни няма доверие, ни е повикал. И как би се почувствал той, ако аз му кажа, че работата която върши и от която се прехранва е безсмислена.
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Хела » 02 Фев 2011, 14:03

Узунов, толкова години вече работиш в системата! Как пък още имаш нерви да им обръщаш внимание на такива! Трябва простите и невежите да се отминават в мълчание. То пълно с нещастници, които всяка сутрин имат несполучлив опит в банята. 8-)
Аватар
Хела
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот dsuzunov » 02 Фев 2011, 14:51

Обръщам им внимание, тъй като за мен това е начина да запазя достойнството си.
Според моя мироглед, е недопустимо да си подвия опашката и да се съгласявам на всичко, само за да съм "Угоден Богу".
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към Полицията в България