Да е честит празника на :

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Да е честит празника на :

Мнениеот mao11 » 01 Фев 2011, 16:09

нямя, ама иди и му обяснявай, че св. Валентин е католически празник 8-)
mao11
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот slaron » 01 Фев 2011, 21:49

mao11 написа:нямя, ама иди и му обяснявай, че св. Валентин е католически празник 8-)

Моите уважения към католиците и празниците им, но за мен "Валентин"-а е зорлем натрапен празник у нас... :roll:
Няма бивши ченгета...
http://vbox7.com/play:2f27141b
Аватар
slaron
MASTER

Мнениеот jim beam » 01 Фев 2011, 22:15

Абсолютно съм съгласен!Св.Валентин не е наш празник и не виждам смисъл да го честваме.Някои казват,че е празник на любовта и влюбените.Моето мнение е,че за влюбените може всеки ден да е празник и да зарадват своите половинки във всеки един момент,през цялата година а не да чакат точно определена дата за да покажат любовта си с плюшени мечета,сърчица и картички с послания измислени от някой търговец.Чисто комерсиален празник...
Ако ще губиш,бъди сигурен,че ще загубиш борейки се,а не предавайки се!
jim beam
Полицай
Полицай

Мнениеот slaron » 01 Фев 2011, 22:25

jim beam написа:Абсолютно съм съгласен!Св.Валентин не е наш празник и не виждам смисъл да го честваме.Някои казват,че е празник на любовта и влюбените.Моето мнение е,че за влюбените може всеки ден да е празник и да зарадват своите половинки във всеки един момент,през цялата година а не да чакат точно определена дата за да покажат любовта си с плюшени мечета,сърчица и картички с послания измислени от някой търговец.Чисто комерсиален празник...

Така си е! Изображение
А освен това /за незнам кой път ще го кажа! :oops: / ние си имаме български празник, аналог на "Валентин"-а! :!:
Няма бивши ченгета...
Аватар
slaron
MASTER

Мнениеот Хела » 02 Фев 2011, 14:20

Е, че то кой празник остана, дето да не е комерсиален? Коледата ли, 8-ми март ли?! Ако тръгна да сравнявам, Коледа е по-зле от Св. Валентин, в това отношение.
Иначе, мен пък ме кефи лИбовния празник. Празнувам го всеки уикенд, затова, slaron-че, кажи кой е българският аналог, че да си го прибавя в календара, щото наистина не се сещам. :?
Аватар
Хела
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Хела » 02 Фев 2011, 14:31

А, забравих, ето и днес е празник! :D Честно, вече не съм сигурна какво точно се празнува на този ден, ама "честито" на който трябва. Важното е да има повод да се почерпим и тая вечер. :lol:
Аватар
Хела
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот slaron » 02 Фев 2011, 15:58

Хела написа:.....Иначе, мен пък ме кефи лИбовния празник. Празнувам го всеки уикенд, затова, slaron-че, кажи кой е българският аналог, че да си го прибавя в календара, щото наистина не се сещам. :?

:) Кой ли? Ами ето този:

http://horo.bg/index.php?menunode=5&sho ... terialid=3

".....По стар български обичай на този ден младите девойки пускат изплетените от тях венци в реката. Така символично те изразяват своето желание да се задомят. А ако венецът се улови от момък, той ще я поиска за жена. Пускайки венците във водата, момите пеят и се надяват венците им да бъдат уловени от момъка, когото те харесват. Този обичай се нарича лазаруване, а момите — лазарки...."
".....В миналото на Лазаровден момците от селото са поисквали ръката на своята избраница...."

И дори и този:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0% ... 0%B5%D0%BD

"........Повсеместно е разпространен обичаят на Гергьовден да се правят люлки. Те се връзват на високо разлистено дърво и момците люлеят момите, като това е съпроводено с песни и диалози, имащи скрита брачно-сексуална насоченост......"
Няма бивши ченгета...
Аватар
slaron
MASTER

Мнениеот slaron » 02 Фев 2011, 16:00

Хела написа:А, забравих, ето и днес е празник! :D Честно, вече не съм сигурна какво точно се празнува на този ден, ама "честито" на който трябва. Важното е да има повод да се почерпим и тая вечер. :lol:

:lol: Мдааа, важното е хората да се обичат... кой както намери за добре... :roll:
Няма бивши ченгета...
Аватар
slaron
MASTER

Мнениеот mao11 » 02 Фев 2011, 16:56

Аз не смятам, че е тка приятели.
Още навремето с великите си дейднтвия на вайн Калоян се е показал като голям политик и се е насочил с (ще използвам футболен термин) финт към папата.
Значи не ни стига това, че византийски гадове са тъпчели скъпите ни празници, запазени и до днес от дедите ни, ами и католиците са се включили в играта. Сега не сме вече траки старобългари или славяни.
Само ни погледнете християнството - нито православно нито католическо.
Коя игра, погледните децата си и ще разберете. Тоя интернет и майки (прося за извинение нежното съсловие)отвеяни от вихъра на турски и латино сериали, хахаха :!:
Кой ще каже че детето му познава една истинска традиция от родния си ще му кажа браво :!:
Ей така от приемането на хрестиянството(избиването на жредците, болярите родове които не са го приели)през католическото промиване на Калоян и османо - турските касапи и стигнем до интернет. Така една нация за 1100-1200 години с края на нашето поколение от 30 . до още живущите ще бъде промита. В майка България ще останат некъдърници, мекушави българи, турци и мангали. А децата на децата ни Джон, Питър и не знам още с какви имена смътно ще си спомнят, че баща му или майка му са от БГ.
А ЗА ТРАДИЦИИТЕ НА ДЕДИТЕ НИ ....... ДО ТАМ :o :!: :!:
mao11
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот mao11 » 02 Фев 2011, 17:01

извинявайте за грешките
поради многото заливания съм със селиконова и правя много такива :D
mao11
старши Полицай
старши Полицай

ПредишнаСледваща