Ежедневните нападения и Обиди срещу служители-МВР.

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Ежедневните нападения и Обиди срещу служители-МВР.

Мнениеот oto skorzeni » 23 Ное 2010, 19:07

Басаев,това са "превантивни възпитателни мерки" на спецназа на ФСИН-Федералната служба за изпълнение на наказанията в Русия,не е след бунт,пребиват ги просто така,да имат едно на ум ако се вдигнат на бунт в колонията,и спецназовците си тренират уменията по ръкопашен бой по този начин.Това е практика в руските колонии,отдавна ги критикуват правозащитните организации.
oto skorzeni
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот oto skorzeni » 23 Ное 2010, 19:24

А по темата за 2 пострадали полицаи,този боклук да се отърве така лесно с глоба,това е прекалено.Другото,което ме потресе,освен наглоста на дилъра,е факта,че един 19 годишен келеш,най-вероятно наркоман,като повечето дилъри на дрога на ниско ниво, пребива 2 полицейски служители.В сайта блиц коментарите бяха пълни с подигравки по отношение на полицията.Нещата пак опират до физическата подготовка,ръкопашният бой и тренировките,но това е за една друга тема.
oto skorzeni
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Basaev » 24 Ное 2010, 13:05

Незнам, ако аз съм полицай в униформа и някакво дилърче да ми посяга ............... нека ме уволнят после и да ме съдят ако искат.
В борбата със здравия разум, победата ще бъде наша....
Аватар
Basaev
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот BARETATA » 24 Ное 2010, 23:25

Има си ясни законови рамки в ЗМВР , така че да си говорим празни приказки няма смисъл . Трябвало е просто да се приложи физическа сила , но наистина тук се спираме отново на въпроса за Подготовката . Не сме били там и говорим задочно , но всичко е в рамките на Закона , емоциите настрана .
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот oto skorzeni » 24 Ное 2010, 23:32

Кое е в рамките на закона,че не разбрах?
oto skorzeni
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Автоконтрольор » 24 Ное 2010, 23:45

oto skorzeni написа:Кое е в рамките на закона,че не разбрах?

Полицейските действия.Няма място за пристрастия и емоции.
"Хората лъжат, уликите не..." - Д-р Гилбърт Грисъм
Аватар
Автоконтрольор
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот oto skorzeni » 25 Ное 2010, 12:59

Ще ме извиняваш,ама в полицейските задължения и действия не влиза да те бият някакви 19 годишни пикльовци.
oto skorzeni
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Автоконтрольор » 25 Ное 2010, 13:05

oto skorzeni написа:Ще ме извиняваш,ама в полицейските задължения и действия не влиза да те бият някакви 19 годишни пикльовци.

Не мога да оспорвам този факт, но в този случай се използва полицейска сила, а не агресия.Има голяма разлика.
"Хората лъжат, уликите не..." - Д-р Гилбърт Грисъм
Аватар
Автоконтрольор
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот oto skorzeni » 25 Ное 2010, 19:13

Аз не съм говорил за агресия,а за самозащита.Неприемлива агресия ще е ако е закачен на трамвая с белезници и го пребият сега,след като го арестуваха.Ако тогава го бяха пребили,както го заслужава тоя, щеше да си е самозащита.
oto skorzeni
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот jim beam » 29 Ное 2010, 16:20

Задържан е 42-годишен мъж, нападнал с брадва полицейски служители в Казанлък

Казанлък. Задържан е 42-годишен мъж, нападнал с брадва полицейски служители в Казанлък, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Около 22.00 часа снощи в Районно управление „Полиция”-Казанлък е получено съобщение за битов конфликт, възникнал в частен дом, намиращ се на казанлъшката улица „Пирин” № 3. В хода на скандала 42-годишният Ч.А., във видимо нетрезво състояние, счупил остъклението на приземен етаж на обитаваната от него къщата. Ч.А. замахнал с брадва спрямо дошлите на място полицейски служители, което наложило използването на физическа сила и помощни средства (белезници) и произвеждането на предупредителен изстрел във въздуха. Ч.А. е задържан за срок до 24 часа в Районно управление „Полиция” - Казанлък.
По случая е образувано досъдебно производство

http://focus-news.net/?id=n1465849

Ако нещата бяха като в Америка и хората знаеха,че за посегателство над полицай могат да те прострелят,дори да те убият,съм сигурен,че нападенията щяха да намалеят поне на половина.Сега,когато цари безнаказаност или наказания с някакви символични суми от рода на 150-200 лв просто никой не се плаши и всеки подпийнал тарикат си позволява такива волности!
Ако ще губиш,бъди сигурен,че ще загубиш борейки се,а не предавайки се!
jim beam
Полицай
Полицай

ПредишнаСледваща

Назад към Полицията в България