СФСМВР в медиите

Синдикална федерация на служителите в МВР

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: СФСМВР в медиите

Мнениеот PAOLON » 03 Ное 2010, 17:56

Лъчезар Серафимов написа:Аре сега бегай да протестираш, след като вече е предложено и прието.
§ 27. В чл. 69 се правят следните изменения:
1. Алинеи 1, 2 и 3 се изменят така:
“(1) Военнослужещите придобиват право на пенсия при освобождаване от служба независимо от възрастта им и при осигурителен стаж, както следва:
1. до 31 декември 2011 г. – 25 години общ осигурителен стаж, от които две трети действително изслужени като военнослужещи по Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България;
2. от 31 декември 2011 г. – общият осигурителен стаж по т. 1 се увеличава от първия ден на всяка следваща календарна година с 4 месеца до достигане на 28 години, от които две трети действително изслужени като военнослужещи по Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.
(2) Държавните служители по Закона за Министерството на вътрешните работи и по Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, държавните служители по чл. 11 от Закона за пощенските услуги, държавните служители, осъществяващи дейността по охрана на съдебната власт по чл. 391 от Закона за съдебната власт, следователите и младши следователите при освобождаване от служба придобиват право на пенсия независимо от възрастта им и при осигурителен стаж, както следва:
1. до 31 декември 2011 г. – 25 години общ осигурителен стаж, от които две трети действително изслужени като държавни служители по посочените закони или като следователи и младши следователи;
2. от 31 декември 2011 г. – общият осигурителен стаж по т. 1 се увеличава от първия ден на всяка следваща календарна година с 4 месеца до достигане на 28 години, от които две трети действително изслужени като държавни служители по посочените закони или като следователи и младши следователи.
(3) Държавните служители от Държавна агенция “Национална сигурност” придобиват право на пенсия при освобождаване от служба независимо от възрастта им и при осигурителен стаж, както следва:
1. до 31 декември 2011 г. – 25 години общ осигурителен стаж, от които две трети действително изслужени по Закона за Държавна агенция „Национална сигурност”, на военна служба или законите по ал. 2;
2. от 31 декември 2011 г. – общият осигурителен стаж по т. 1 се увеличава от първия ден на всяка следваща календарна година с 4 месеца до достигане на 28 години, от които две трети действително изслужени по Закона за Държавна агенция „Национална сигурност", на военна служба или законите по ал. 2.
2. Алинея 5 се изменя така:
„(5) Служителите в Главна дирекция „Гражданска защита” на Министерството на вътрешните работи, изпълняващи някоя от дейностите по чл. 52д, ал. 2, т. 1, букви „в – е” от Закона за Министерството на вътрешните работи, при прекратяване на правоотношението придобиват право на пенсия независимо от възрастта, ако са прослужили 15 години на длъжност „водолаз” и при осигурителен стаж, както следва:
1. до 31 декември 2011 г. – 25 години общ осигурителен стаж, от които две трети действително изслужени в системата на гражданска защита;
2. от 31 декември 2011 г. – общият осигурителен стаж по т. 1 се увеличава от първия ден на всяка следваща календарна година с 4 месеца до достигане на 28 години, от които две трети действително изслужени в системата на гражданска защита.
Това ли имаш в предвид?Хора,какво става ве?Ц.Ц. обеща да не се пипат социалните придобивки,а на практика става точно обратното.
Някои хора са като 1 стотинка. Двулицеви са и не струват нищо.
PAOLON
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот osata » 03 Ное 2010, 22:49

Аз се чудя защо сме приравнени с ДАНС?
Там реално докато ходиш и не си изкукал можеш да работиш, там пенсионираните сега плачат - с 25 години стаж дори и да не си секторен началник пак вземаш чисто поне 2000лв на месец. Чисто аналитична и.... дейност, без риск и т.н. - тях кво ги мислим.
Старата ГЗ - водолаз на 60 години - хахахха, алпинист на 60 години - хаххахаа - е как да стане??? И тези хора ще ни спасяват - срам.
Пожарната - еквивалентно с ГЗ - срам!
Полиция - в канцеларията - ок, ама като цяло малко са такива длъжности. Аз лично не разбирам, целта каква е, физиката на човека си е сила, с която никой не може да се бори - възрастта си казва думата.
Ама какво да очакваме, като цялата държава години наред се управлява от хора, които "са шефове на нещо, за което са били пуснати с парашут и представа си нямат".

Горко на израстващите деца в тази държава !
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот NANIOX » 03 Ное 2010, 23:30

Точно заради тях,заради децата ни,трябва да не спираме да се борим с простотията човешка...... :!:
Който иска,може.Който казва че не може,не иска.

http://www.youtube.com/watch?v=fag9c50wJE0

http://www.vbox7.com/play:02526cce
Аватар
NANIOX
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 05 Ное 2010, 00:14

NANIOX написа:Точно заради тях,заради децата ни,трябва да не спираме да се борим с простотията човешка...... :!:

Проблема е в принтерите и консумативите.
Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER

Мнениеот малкия » 05 Ное 2010, 10:43

Лъчезар Серафимов написа:
NANIOX написа:Точно заради тях,заради децата ни,трябва да не спираме да се борим с простотията човешка...... :!:

И в стоп-патроните и бронежилетките. И в горивото за колите. И в нарушаването на права на служителите. И в ЗМВР...

И в избирателното четене и цитиране...
Синдикат

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 07 Ное 2010, 21:50

малкия написа:

И в стоп-патроните и бронежилетките. И в горивото за колите. И в нарушаването на права на служителите. И в ЗМВР...

И в избирателното четене и цитиране...

При тази членска маса на СФСМВР излязоха на протест малцина от редовите членове на същата.
Имай доблестта да си подадеш оставката, както и целия управителен съвет на СФСМВР, забравих ти нямаш такава.
Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER

Мнениеот малкия » 07 Ное 2010, 21:57

Разбира се.
Още на 27-28.11., когато ще се състои Национална конференция.
Но при всички случаи не ти си човекът, който има право да иска оставката ми или пък може да ме учи що е то доблест.
Синдикат

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 07 Ное 2010, 22:09

малкия написа:Разбира се.
Но при всички случаи не ти си човекът, който има право да иска оставката ми или пък може да ме учи що е то доблест.

Това е твое мнение.
Всичко което се случи го предричах.
Стони е първия, който трябва да ти поиска оставката.
Ти си оставаш лъжец и предател за мен, това ми стига.
Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 07 Ное 2010, 22:16

малкия написа:Разбира се.

Това е твое мнение.
Всичко което се случи го предричах.
Стони е първия, който трябва да ти поиска оставката.
Ти си оставаш лъжец и предател за мен, това ми стига.

И най -лошото е, че през следващите десетки години МВР ще остане без реално действащ синдикат, хората вече не вярват, хората са обезверени. Клюки, простотии бълвани от..... карай.....това сътворихте.
Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER

Мнениеот малкия » 07 Ное 2010, 22:18

Стони ли?
Стони ти е писал нещо:
Ako utre ima nad 1000 4oveka na prostesta iskam da se pokae6 i da vleze6 v krak.
Ako nqma tolkova ne6tata trqbva da se premislqt generalno i pak ot na4alo.

http://policebg.free.bg/cgi-php/phpbb3/viewtopic.php?f=21&t=762&start=10

Повече бяха.
Какъв съм за теб не ме интересува. За мен е важно какъв съм за колегите си от Федерацията. Това ще разбера в края на месеца.
На теб желая да бъдеш жив и здрав!
Синдикат

ПредишнаСледваща

Назад към СФСМВР