Мъдрости

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Мъдрости

Мнениеот slaron » 21 Окт 2010, 15:41

Lord написа:ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ Е ТОЗИ, КОЙТО СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕ! :mrgreen:

И само ще добавя, че това не само е добър данъкоплатец, а и СЪЗНАТЕЛЕН ГРАЖДАНИН!!! :evil: :roll: :?
Няма бивши ченгета...
http://vbox7.com/play:2f27141b
Аватар
slaron
MASTER

Мнениеот daniela_suzi » 21 Окт 2010, 15:53

slaron написа:
Lord написа:ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ Е ТОЗИ, КОЙТО СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕ! :mrgreen:

И само ще добавя, че това не само е добър данъкоплатец, а и СЪЗНАТЕЛЕН ГРАЖДАНИН!!! :evil: :roll: :?

Ако предварително си изкопае и една дупчица,за да го отърколят вътре и затрупат на бързо,аферим,машалла и други подобни думички!!! :twisted:
От всяка ситуация има изход,която не винаги е в желаната от нас посока,но винаги е встрани от гробищата!
Аватар
daniela_suzi
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Хела » 04 Ное 2010, 17:25

Веднъж един дървосекач сякъл дърво над реката и изпуснал брадвата си в нея.
Той заплакал от мъка, но пред него се явил Господ и попитал:
- Защо плачеш, човече?
- Как да не плача, изпуснах в реката брадвата си и вече няма да мога да заработвам, за да храня семейството си.
Тогава Господ извадил от реката златна брадва и попитал:
- Това ли е брадвата ти?
- Hе, това не е моята брадва - отговорил дървосекачът.
Господ извадил от реката сребърна брадва и попитал:
- Може би това е твоята брадва?
- Hе, и това не е моята брадва - отговорил дървосекачът.
Hай-накрая, Господ извадил от реката желязна брадва.
- Да, това е моята брадва - зарадвал се дървосекачът.
- Виждам, че ти си честен човек и съблюдаваш моите заповеди - казал Господ, - затова вземи със себе си за награда и трите брадви.
Дървосекачът започнал да си живее в добрина и охолство, но за нещастие един ден в реката паднала жена му. Той отново горчиво заплакал. И отново му се явил Господ и го попитал:
- Защо плачеш, човече?
- Как да не плача, като в реката падна жена ми...
Тогава Господ извадил от реката Дженифъp Лопес и попитал:
- Това ли е жена ти?
- Да, това е моята жена! - pадостно отговорил дървосекачът.
Господ се разгневил:
- Ти ме излъга, защо направи това?
- Виждаш ли, о Господи, - отговорил дървосекачът, - тук стана малко недоpазумение. Аз щях да кажа, че това не е моята жена. Ти тогава щеше да извадиш от реката Катрин Зита-Джоунс, а аз пак щях да кажа,че това не е жена ми. Тогава щеше да извадиш от реката моята жена и аз щях да ти кажа, че точно това е тя - моята жена. Ти щеше да ми дадеш за награда и трите и какво щях да ги правя? Аз нямаше да мога да изхранвам и трите и ние четиримата щяхме да сме много нещастни.

Извод: Когато мъжете лъжат, то те го правят достойно и за общото благо. Изображение
Аватар
Хела
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот slaron » 04 Ное 2010, 21:42

Хела написа:Извод: Когато мъжете лъжат, то те го правят достойно и за общото благо. Изображение

:roll: Брееей, Хела, ти ме замисли за много неща, които съм чула от съпружеското тяло в продължение на четвърт век... :lol:
Няма бивши ченгета...
http://vbox7.com/play:2f27141b
Аватар
slaron
MASTER

Мнениеот КОШМАР » 22 Яну 2011, 15:54

Брак

КОЙТО СЕ ЖЕНИ ПО ЛЮБОВ-ПОЛУЧАВА ЖЕНА.

КОЙТО ПРАВИ ТОВА ЗА ПАРИ-ПОЛУЧАВА ДРУГАРКА В ЖИВОТА.

ТОЗИ,КОЙТО СЕ ЖЕНИ ЗАРАДИ ОБЩЕСТВЕНО МНЕНИЕ-ПОЛУЧАВА ДАМА.

ЖЕНАТА-ОБИЧА,ДРУГАРКАТА-УВАЖАВА,ДАМАТА-ТЪРПИ.

ЖЕНАТА Е ТВОЯ,ДРУГАРКАТА Е НА ТВОЯ ДОМ,ДАМАТА Е НА СВЕТА И ЦЯЛОТО ТИ ОБЩЕСТВО.

ЖЕНАТА Е НА ЕДНО МНЕНИЕ С ТЕБЕ,ДРУГАРКАТА ТЕ УПРАВЛЯВА,ДАМАТА ТЕ СЛЕДИ.

АКО СИ БОЛЕН,ЖЕНАТА СЕ ГРИЖИ ЗА ТЕБЕ,ДРУГАРКАТА ТЕ НАВЕСТЯВА,ДАМАТА СЕ ОСВЕДОМЯВА ЗА ТВОЕТО ЗДРАВЕ.

ЖЕНАТА-РАЗДЕЛЯ С ТЕБ ТВОИТЕ НЕСПОЛУКИ,ДРУГАРКАТА-ТВОИТЕ ПАРИ, ДАМАТА-ТВОИТЕ ДЪЛГОВЕ.

АКО УМРЕШ,ЖЕНАТА ЩЕ ТЕ ОПЛАКВА,ДРУГАРКАТА ЩЕ ЖАЛИ,ДАМАТА ЩЕ СЕ ОБЛЕЧЕ В ЧЕРНО

А.ДЮМА-СИН

..............................
КОШМАР
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот КОШМАР » 16 Фев 2011, 16:28

http://mislite.eu/flash-prezentacii/pro ... -jivot-f25 Нещо хубаво за душата! :)
Прости тайни за щастлив живот
Животът понякога е сложен, но да си щастлив е наистина просто.

Има нещо вярно. Колкото повече усложняваме простите неща,толкова повече губим точно онази частица живот, която е в нас, но това винаги установяваме след години. :)

"Изборът е мой, отговорът ще бъде твой."
КОШМАР
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот КОШМАР » 16 Фев 2011, 16:47

Молитва

Автор: Антоан дьо Сент-Екзюпери

Господи, аз моля не за чудеса и не за миражи, а за силата на всеки ден. Научи ме на изкуството на малките крачки.

Направи ме наблюдателен и находчив, за да мога в пъстротата на ежедневието навреме да се спирам на откритията и опита, които ме вдъхновяват.

Научи ме правилно да разпределям времето в живота си. Дари ми тънък усет, за да различавам значимото от маловажното.

Аз моля за сила за въздържание и мярка, за да не пърхам и да не пълзя в живота, а разумно планирал деня си, да мога да видя върхове и далечни простори, а понякога даже да имам време за насладата от изкуството.

Помогни ми да осъзная, че илюзиите не помагат с нищо. Нито спомените за миналото, нито мечтите за бъдещето. Помогни ми да бъда тук и сега и да възприемам тази минута като най-важната.

Опази ме от наивната вяра, че всичко в живота трябва да бъде гладко. Дари ми ясно съзнание за това, че сложностите, пораженията, паденията и неудачите са естествена част от живота, благодарение на която ние растем и съзряваме.

Напомняй ми, че сърцето често спори с разума.

Изпрати ми в нужния момент някой, който има силата да ми каже истината, но би го направил с любов.

Знам, че решението на много проблеми е в изчакването. Затова научи ме на търпение.

Ти знаеш колко силно се нуждаем от приятелство. Направи ме достоен за този прекрасен и нежен дар на съдбата.

Дай ми богата фантазия, за да мога в нужния момент, на нужното място, мълчейки или говорейки, да подаря някому нужната топлина.

Направи ме човек, способен да достига до тези, които са стигнали дъното.

Опази ме от страха да не пропусна нещо в живота.

Дай ми не това, което искам, а това което действително ми е необходимо.

Научи ме на изкуството на малките крачки.
КОШМАР
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот КОШМАР » 17 Фев 2011, 12:10

“Пътуването от хиляди мили също започва с една-единствена стъпка”
Китайска поговорка

"За да имате ясна визия – потърсете я в сърцето си!"

“Вярата е горивото на страстта. А страстта рядко се проваля…”
М. Андерсън

"Хората са като пръчки динамит – силата е от едната страна, но нищо не се случва, докато не запалиш фитила!"

"Смелостта не винаги издава мощен рев. Понякога тя е тихото гласче в края на деня, което ви нашепва: “Утре ще опитам отново!” - Задължително! Докато получа отговор!!! В много случаи точно от отговора зависи какъв е човека и дали изобщо е такъв. Лека работа на работещите :)
КОШМАР
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот КОШМАР » 24 Фев 2011, 13:09

"Не можеш да откриеш нови океани, ако нямаш куража да изгубиш брега от погледа си."
КОШМАР
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот doznatel1 » 24 Фев 2011, 20:25

Любовтта е приятелство изградено върху огън!
Аватар
doznatel1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към Извън темите