СОБТ: БЪЛГАРСКИТЕ АНТИТЕРОРИСТИ

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: СОБТ: БЪЛГАРСКИТЕ АНТИТЕРОРИСТИ

Мнениеот thegame3 » 13 Окт 2010, 11:50

изпрати и на мен
thegame3
Нов
Нов

Мнениеот todor92 » 15 Окт 2010, 21:28

има ли ограничения за височината
todor92
Нов
Нов

Мнениеот oto skorzeni » 15 Окт 2010, 22:50

Тодор92,в СОБТ няма ограничение в ръста,в смисъл на минимален ръст,за да кандидатстваш.Едно време е имало-поне 180 см,но е отпаднало,много свива избора на хора.
oto skorzeni
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот SYNOPTIK » 17 Окт 2010, 21:09

Вече има сайт и за Българските специални части !

ЛИНК
Ако изобщо не се движиш, оковите почти не се усещат.
Щастието е единственото нещо, което при делене се умножава.
Аватар
SYNOPTIK
PoliceBG

Мнениеот BARETATA » 17 Окт 2010, 22:49

Прегледах сайта ,хареса ми , има интересни работи и какво да се прочете :) В началото е разбира се ,но има време :)
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот BARETATA » 17 Окт 2010, 22:55

BARETATA написа:Прегледах сайта ,хареса ми , има интересни работи и какво да се прочете :) В началото е разбира се ,но има време :)

Малко ИНФО от Сайта

СОБТ е най-елитното формирование на МВР, може би и най-елитната специална част в България, поне за екипировката е така. Като антитерористична единица СОБТ се нуждае от най-добрите воини. И това е несъмнено, като средно за едно място в отряда се борят по 10 човека. Преди някое от местата да бъде взето, кандидатите се подлагат на тежки физически и психологически тестове.
Първото и най-важно нещо да влезете в антитерористичното звено е да има свободни места, което се случва твърде рядко, все пак това са елитни бойции броя е ограничен. При наличие на вакантни места се публикува обява в сайта на МВР. За да кандидатствате като за начало трябва да сте служили в редиците на МВР или МО. След като подадете заявление, от отряда трябва да се уверят, че всичко ви е наред и не кривите от правия път т.е. минавате тестове за интелигентност, обща култура, медицински и т.н. След това започва трудното.
В първия етап се преминава психомоторен тест. Преминават се препятствия, които тестват координация, ловкост, бързина на реакциите , ориентация, равновесие и т.н. на кандидата. Успешно преминалите този тест се явяват на втория етап, който започва още следващия ден. Това са физическите и фитнес тестовете. Те включват редица дисциплини - коремни възлизания, набирания, спринт и крос по неравен терен(т.нар.Купър). Нормативите са следните
1. Катерене на 5 метрова върлина - 6 сек.
2. коремни възлизания на висилка - 12 бр.
3. 60 метра сприн 7,8 сек.
4. скок от място 2,60 метра
5. лицеви опори - 45 бр.
6. набирания - 16 бр.
7. Крос по нераване терен - 3000м за 12 мин.

Издържалите и физическите тестове минават през психологически в института по психология на МВР по специална методика. Преминалите и тези тестове вече са почти в СОБТ, следват сержантски, тактически и други курсове.http://spetsnaz-bg.net/index.php?option ... s&Itemid=1
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот oto skorzeni » 18 Окт 2010, 19:12

Не е лош сайта,дано да се развие впоследствие.Има някои неточности по отношение 65 мсро и 68 бригада ссо,и не знам защо са си кръстили сайта спецназ,все пак сайта е за българските спецчасти.
oto skorzeni
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот kkarakashev » 18 Окт 2010, 19:24

Да но не е само за СОБТ. Вътре има и за парашутно-десантни части, "Тихина" Б.П. и др. Наистина нямам идея защо е такова заглавието, като това е позивна на специални части на Русия, но уебадреса търпи промени и дано администратора го промени.
http://www.vbox7.com/play:7f4f0694 - В памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебният си дълг.
http://www.vbox7.com/play:46376107dc - Химн на гр.Пловдив
Аватар
kkarakashev
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот SYNOPTIK » 19 Окт 2010, 10:34

kkarakashev написа:Да но не е само за СОБТ. Вътре има и за парашутно-десантни части...

Нали затова сайта се казва Българските специални части .
Ако изобщо не се движиш, оковите почти не се усещат.
Щастието е единственото нещо, което при делене се умножава.
Аватар
SYNOPTIK
PoliceBG

Мнениеот хуйрейшо » 13 Дек 2010, 19:42

изчетох темата,която съвсем случайно ми попадна и...доста неща казани тук не отговарят на истината.Не знам защо,но искам да внеса яснота по някои въпроси вече споменати тук...може би защото съм доста свързан с отряда или защото от дете обичам истината,така съм възпитан.Та на въпроса...някъде назад се споменаваше за "свежата кръв и опит(богат "боен"опит и "умения")",който са принесли двамата служители от 68-ма бригада ССО,които постъпиха в отряда.Надявам се да не издам класифицирана информация като кажа,че тези служители минаха изпитите си в Неделя.Буквално в Неделя-почивен ден бяха изпитани,за да няма много хора в поделението и същите пред очите на дежурните в тоя ден командоси направиха по 2-3 коремни възлизания,по 7-8 набирания и по 20-30 лицеви опори,не говоря за останалите нормативи защото там има хронометър и метър и резултатите не са ясни.На изпита се бяха явили 4-5 човека и го "издържаха" тия,които успяха да постигнат посочените по-горе бройки,останалите бяха още по зле.До този момент по-грубо потъпкване на правилата за приемане в отряда не е имало в цялата му история.Двамата бяха назначени като действащи командоси в един от оперативните сектори,но не издържаха дълго и бяха преместени на някакви измислени щабни длъжности,но не и уволнени и до днес служат.Доколкото знам заемат длъжности на инструктури и "обучават" командосите.Всичко това благодарение на предният началник на поделението полк.Узунов.Тази практика я има и от преди,но не така явно и нагло и до такава степен.При предшественика на Узунов,полк.Ф.Славов имаше хора ,които са назначени на измислени за тях длъжности...но поне не се знае така явно как са влезнали в поделението.Те бяха шофьори и нямаха общо с командосите.Проблема, е че в последствие при Узунов същите хора бяха назначени като командоси в групите.Не съм сигурен дали са минали всички задължителни изпити и най-вече тези в института по психология,защото едно е да си шофьор по професия...друго е да си командос от СОБТ.
Някъде напред в темата се спомена също за случая в "О АЗИС" и обидно е да се говори така...всяко стадо си има мърша без да се знае истината.От 4 човека опитали да влезнат в заведението и недопуснати от охраната по техни си мотиви,само 1 е бил тогава служител на СОБТ.Не е имало треперяне по мазета и т.н.както се изрази някой и не е имало стрелба,за която после да се чудят как да ги оправят.
Ако някой се е крил по мазетата и са го спасявали от мутри,то това не са служители на СОБТ,нито бивши нито настоящи за момента тогава.
Доста дълго стана повествованието ми...ще продължа в друг пост.
хуйрейшо
Нов
Нов

ПредишнаСледваща

Назад към Полицията в България