от petinka » 03 Окт 2010, 15:11
Гардът на НСО ударил първо спрелия голф, след което помел и ченгето.
Виктория Пенкова
02.10.2010
Охранител от НСО помете с колата си полицай от столичното 7-о РПУ. Инцидентът стана в четвъртък вечерта в локалното на бул. „Цариградско шосе”. При удара 28-годишното ченге Ангел Ангелов отхвръкнал на няколко метра и изпаднал в безсъзнание. Колегата му веднага извикал линейка, която го откарала в Окръжна болница. „Жив съм, докторите ми казаха, че съм оцелял по чудо, защото съм здрав”, коментира вчера пострадалият катаджия.
Ангел Ангелов и колегата му от 7-о РПУ Злати Камбуров били нощна смяна в четвъртък. Паркирали в локалното на бул. „Цариградско шосе” и около 21,30-21,40 ч. спрели за рутинна проверка „Фолксваген Голф”. 28-годишното ченге тъкмо взело документите на водача, когато върху него връхлетял гардът от НСО. 32-годишният Венелин Михайлов, който също карал голф, първо се врязал в калника на спрялата кола, след това помел Ангелов.
„Когато се свестих, не помнех нищо. Лежах и виждах само медицинската сестра”, разказа още раненият униформен.
Гардът от НСО е бил проверен с дрегер. Уредът отчел, че Венелин Михайлов не е пил. Веднага след удара обаче изпаднал в шок и се разтреперил. Спрял да говори и се наложило лекарите от Спешна помощ да му бият инжекция, за да се успокои. Обяснявал пред военните следователи, които дошли на място, че се разсеял и не видял спрелите в локалното коли и полицая. Набил спирачка в последния момент, но се оказало твърде късно. След като му взели показания, Михайлов веднага отишъл в болницата при ченгето и се разплакал. Наложило се пострадалият да го успокоява, че няма проблем, разказаха униформени. Извинявал се през цялото време, а след като си тръгнал около 1 ч. след полунощ, звънял още няколко пъти да пита за състоянието на Ангел.
Според шефа на НСО Димитър Димитров спецслужбата няма как да накаже гарда. Единствено КАТ и Военна прокуратура можели да сторят това.
Аз БЕЗУСЛОВНО вярвам в институцията МВР !!