ОД /оперативни дежурни/

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: ОД /оперативни дежурни/

Мнениеот hapi » 09 Юни 2010, 22:26

GKrIvan написа:Ами май най-отговорната работа в едно РУ и съответно с най-ниско заплащане както обикновенно.Всеки те дърпа поотделно,а ти отговаряш за всеки един.Умножете броя на служителите,по броя на проблемите и от всякакъв вид за един ден,сметнете хилядите телефонни разговори,предаване на инфо по комп,СОД, наряди, радиостанции ,граждани,видеокамери вътре,на места видеонаблюдения на града,писане в тефтери и още колко стотици други неща трябва да върши един дежурен и всичко това за най-нисък щат,с най-много отговорност,с документация регламентираща дейността и от преди промените в страната ни.Ето малка част от проблемите в една дежурна част независимо от ранга и.

*******************************************************************************************************
Това е реалноста но началниците имат друга реалност за нас,дори имаше едно твърдение на висш ръководител по медийте за нас...няма да споменавам име.. :lol:
hapi
Нов
Нов

Мнениеот Lord » 25 Юли 2010, 11:47

Има нова инструкция, уреждаща дежурствата в МВР.

Освен това от 1-ви юни за пръв път се даде възможност на служителите от оперативните дежурни звена да се дават пари за СУТ. Е, до 25% от 140 лв., но и това е нещо.
КОМИСАР

Мнениеот ntvladimirov » 25 Юли 2010, 22:09

Lord написа:Има нова инструкция, уреждаща дежурствата в МВР.

Освен това от 1-ви юни за пръв път се даде възможност на служителите от оперативните дежурни звена да се дават пари за СУТ. Е, до 25% от 140 лв., но и това е нещо.

Евала че някои се е сетил и за нас ОД. Тези пари за Специфичните условия трябва да ни ги дадат за години назад защото само ние от ОД не сме ги вземали.Някои от колегите , като дознателите например изреваха че са им паднали заплатите. Е как няма да паднат като до сега дознателите според една заповед на М.М. вземаха твърдо по 200 лв. за СУТ а сега процент от 140 лева. :lol:
Николай Владимиров
Пом. ОД при ОД МВР Враца
ntvladimirov
Нов
Нов

Мнениеот Lord » 26 Юли 2010, 22:48

ntvladimirov написа:Евала че някои се е сетил и за нас ОД. Тези пари за Специфичните условия трябва да ни ги дадат за години назад защото само ние от ОД не сме ги вземали.

Мисля, че тепърва ще се променят нещата около труда на ОД, най-малкото следва да станете категория "Д"!
КОМИСАР

Мнениеот Lord » 01 Окт 2010, 20:11

Шантава работа, например тече проверка от инспектората по конкретен случай, в докладните записки колега кат. "Д", на длъжност КО пише: "В 23:45ч. ОД ми разпореди да...". ОД, който си е кат. "Е" също пише, че е разпоредил на КО и съответно отнася вината.
По-рано имаше капитани с подчинени полковници, например, но това беше нормално, защото зависеше от длъжността, а не от войнското звание. А днес сме девоенизирани и е много шантово по-ниска категория да носи отговорност за действията на по-висша категория?! Не схващам как става, но на практика е така в крайна сметка!
КОМИСАР

Мнениеот BARETATA » 02 Окт 2010, 15:02

Някои от РУП-тата в София , колегите са категория " Д " ... Аз също съм категория " Д " - К.О. , доста често сме влизали в конфликт с ОД-та кат."Е" ,когато съм пращан подсилка за няколко часа по маршрут. Наистина трябва всички да са "Д" ... не само заради самата категория и 20 лева отгоре,а заради ето такива ситуации , които казва Lord
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот kkarakashev » 02 Окт 2010, 19:38

имам едно питане. казвали са ми , че всички РУП за подчинени на ОД и той казва къде кой да иде/реагира. Така ли е или сигнала просто се пренасочва към дадено РУП и вече дежурният офицер казва кой каде и какво?
http://www.vbox7.com/play:7f4f0694 - В памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебният си дълг.
http://www.vbox7.com/play:46376107dc - Химн на гр.Пловдив
Аватар
kkarakashev
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот css » 09 Май 2011, 23:25

Имам едно питане, кое е по висшестоящо закон или инструкция... точно в новата ако може да се каже инструкция го има,и няма ли наи -после нещо наистина смислено да се направи,да не говорим за заповед за деклариране на паричните средства :lol: .От както стана гаф с ,,проверка на колеги и последвал обиск "- Потьрпевшите осьдиха МВР и заповедта стана- пожелателна...И забележете - пожелателна заповед- незнаех че има и такива :lol:
Трябва ли при напускане всички да водим дела с МВР за празничен и нощен труд за да се изплаща.. Като гледам колеги го правят и да ви кажа вземат доста добри суми.Надявам се комисарите/ по презумпция би следвало да са компетентни да ми отговорят/ изчерпателно а не лаконично както са свикнали да го правят.Ако го направят им благодаря.
css
Нов
Нов

Мнениеот Lord » 17 Май 2011, 21:43

css написа:...Надявам се комисарите/ по презумпция би следвало да са компетентни да ми отговорят/ изчерпателно а не лаконично както са свикнали да го правят.Ако го направят им благодаря.

Ха дано, ама надали, нямам впечатление комисари да участват в дискусиите в нашия форум... :roll:
КОМИСАР

Мнениеот Lord » 17 Май 2011, 21:49

ninja написа:Лорд-е, има един Комисар и се включва в дискусиите.

:shock: Бъзикаш се! :shock: Или пък не...кой? :roll:
КОМИСАР

ПредишнаСледваща

Назад към Охранителна полиция