Дъвка за мозъци или просто дъвка, ТИ решаваш!

Синдикална федерация на служителите в МВР

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Дискусия в хотел "Родина"

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 07 Сеп 2010, 00:12

katana написа:И след внимателния прочит на всички критикарски изявления стигам до очевидния извод, че в нито едно от техните мнения няма предложение за каквото и да е действие, и това е така, защото въпросните критикари са просто автомобили без двигател, но с много куки - просто се прикачват към някого, за да ги влачи. 100% така са и в работата - на тоя да се обадим, онзи да помогне - и хоп службица.
Ако тези хора бяха превърнали една стотна част от безплодните им анализи в действия, дори и индивидуални, ситуацията щеше да е различна.
А от всичко написано най-големият виц е: "Аз, явният противник и критик на Федерацията, питам какво направихте за да ми свършите работата и да ми защитите правата, като не съм и не искам да съм ви член?" Ами я да видим колко писма пратихте такива на министъра, или вашия директор, мили мамини дечица? Отговорът е нула.
Чешете си езиците с Федерацията, щото ви се струва, че няма как да ви засегне и толкова ви е парализирал страхът от началаниците ви, че дори и като анонимни никове във форума не смеете да се оплачете от тях.
Никаква друга алтернатива нямате на защита на правата си и пак плюете върху нас. Ама то затова на българския казан нямало дяволи да го пазят - те сами се дърпали надолу...
Отговор не искам, изводите си ги направих отдавна.

Лъчезар Серафимов написа:
Лъчезар Серафимов написа:Представителни организации на работниците и служителите
(загл.ново,ДВ,бр.25 от 2001 г.)

Чл.34. (отм.,ДВ,бр.100 от 1992 г.; нов,бр.25 от 2001 г.) За представителни организации на работниците и служителите на национално равнище се признават организациите, които имат:
1. най-малко 50 хиляди членове; НЯМА
2. (изм.,ДВ,бр.120 от 2002 г.) най-малко по 50 организации с не по-малко от 5 членове в повече от половината отрасли, определени от Министерския съвет в съответствие с Националната класификация на икономическите дейности; ПРОЧЕТИ ПО-ДОЛУ
3. местни органи в повече от половината общини в страната и национален ръководен орган; НЕ КАСАЕ СИНДИКАТ
4. качеството на юридическо лице, придобито по реда на чл.49.

http://fktt.tu-sofia.bg/new_site/norma_docs/doc3.html
Пълнят ви главите с "ПАЧА".
Галентине и относно това нямаше отговор май?
Един от създателите на тази организация съм и аз, ти се появи повече от година по-късно.
Смятам, че към момента съсипвате въпросната или вече сте го направили/за второто не знам/.
http://www.udoma.com/?view=material&cat ... 7&info=185

МАЙ ОТГОВОР НЯМА

Галентине, надявам се да обясниш на четящите и пишещи в този форум що е Национален съвет за тристранно сътрудничество.
http://www.saveti.government.bg/web/cc_13/1
Малко преди да са изминали колегите стотици километри и изразходили финанси и не само.

Невероятно изчерпателен отговор.
Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER

Мнениеот katana » 07 Сеп 2010, 01:18

katana написа:Тези норми сме ги чели, и то отдавна. Явно има неразбиране на процеса, който предлагаме да започне.
Дефинирам проблема -
1. НСТС има правомощието да участва в обсъждането и дори решаването на професионалните проблеми на работниците и служителите.
2. Държавните служители в МВР нямат право да участват или да бъдат представени в НСТС при решаването на въпроси, които пряко ги засягат.
3. По този начин държавните служители в МВР не могат да участват при обсъждането и решаването на професионалните им проблеми в областта на труда.

Решения:
1. Промяна на закона за МВР - нормира се възможност за членство в национално представени синдикати, служителите могат да бъдат представлявани чрез КНСБ и Подкрепа. Доколко е качествено, е следващ проблем.

2. Създаване на специален орган, адекватен на тристранката, който да включва представители на ресорните министерства и всички служители, които работят по ЗМВР и ЗОВС. Доколко е ефективен, също е следващ проблем.

Не виждам причина да не искаме промяна на текстове от нормативни актове, които накърняват правата и интересите ни. Законът освен врата в полето е и доста променлив във времето. Ако няма желание, няма и промяна.

Доколко вместо да се борим за подобряване на условията на труд и тяхната защита, можем да си разтягаме масали, е въпрос на личен избор на всеки. "Но който иска, та страда, тежко му нима ще кажа?" Хр. Ботев

Лъчезаре, освен че не можеш да смяташ /видно от глупостите и лъжите, които написа за цената на мероприятието в "Родина"/, явно не можеш и да четеш. Ами вземи се научи де, имам чувството, че слушам вица "Чукча не читател, а писател". Ясно и точно е написано всичко, чети и се просвещавай.
Прочее това, че съм се появил година след теб, е още по-голяма лъжа. Дружеството ни е учредено през април 2009г. от хората, които бяхме на всички протести - от първия до последния, и които продължиха да работят много след като ти избяга, ама явно тебе те е интересувало, че ти си бил от основателите, какво са те интересували другите, те не са важни.
Я най-добре недей смята нищо - не ти е там силата. Пробвай на други места, все някога ще успееш. :lol:
katana
Синдикат
Синдикат

Мнениеот Лъчезар Серафимов » 07 Сеп 2010, 01:40

katana написа:
katana написа:Тези норми сме ги чели, и то отдавна. Явно има неразбиране на процеса, който предлагаме да започне.
Дефинирам проблема -
1. НСТС има правомощието да участва в обсъждането и дори решаването на професионалните проблеми на работниците и служителите.
2. Държавните служители в МВР нямат право да участват или да бъдат представени в НСТС при решаването на въпроси, които пряко ги засягат.
3. По този начин държавните служители в МВР не могат да участват при обсъждането и решаването на професионалните им проблеми в областта на труда.

Решения:
1. Промяна на закона за МВР - нормира се възможност за членство в национално представени синдикати, служителите могат да бъдат представлявани чрез КНСБ и Подкрепа. Доколко е качествено, е следващ проблем.

2. Създаване на специален орган, адекватен на тристранката, който да включва представители на ресорните министерства и всички служители, които работят по ЗМВР и ЗОВС. Доколко е ефективен, също е следващ проблем.

Не виждам причина да не искаме промяна на текстове от нормативни актове, които накърняват правата и интересите ни. Законът освен врата в полето е и доста променлив във времето. Ако няма желание, няма и промяна.

Доколко вместо да се борим за подобряване на условията на труд и тяхната защита, можем да си разтягаме масали, е въпрос на личен избор на всеки. "Но който иска, та страда, тежко му нима ще кажа?" Хр. Ботев

Лъчезаре, освен че не можеш да смяташ /видно от глупостите и лъжите, които написа за цената на мероприятието в "Родина"/, явно не можеш и да четеш. Ами вземи се научи де, имам чувството, че слушам вица "Чукча не читател, а писател". Ясно и точно е написано всичко, чети и се просвещавай.
Прочее това, че съм се появил година след теб, е още по-голяма лъжа. Дружеството ни е учредено през април 2009г. от хората, които бяхме на всички протести - от първия до последния, и които продължиха да работят много след като ти избяга, ама явно тебе те е интересувало, че ти си бил от основателите, какво са те интересували другите, те не са важни.
Я най-добре недей смята нищо - не ти е там силата. Пробвай на други места, все някога ще успееш. :lol:

Така или иначе, ти не ми отговори, какво означава Съвет за тристранно сътрудничество?
Що се правиш на умен и това на разбрах?
Аватар
Лъчезар Серафимов
MASTER

Мнениеот odranoel » 07 Сеп 2010, 12:57

http://sfsmvr.org/ интересни писма, каква ли ще е реакцията ?
odranoel
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот камикадзе » 07 Сеп 2010, 20:22

katana написа:И след внимателния прочит на всички критикарски изявления стигам до очевидния извод, че в нито едно от техните мнения няма предложение за каквото и да е действие, и това е така, защото въпросните критикари са просто автомобили без двигател, но с много куки - просто се прикачват към някого, за да ги влачи. 100% така са и в работата - на тоя да се обадим, онзи да помогне - и хоп службица.
Ако тези хора бяха превърнали една стотна част от безплодните им анализи в действия, дори и индивидуални, ситуацията щеше да е различна.
А от всичко написано най-големият виц е: "Аз, явният противник и критик на Федерацията, питам какво направихте за да ми свършите работата и да ми защитите правата, като не съм и не искам да съм ви член?" Ами я да видим колко писма пратихте такива на министъра, или вашия директор, мили мамини дечица? Отговорът е нула.
Чешете си езиците с Федерацията, щото ви се струва, че няма как да ви засегне и толкова ви е парализирал страхът от началаниците ви, че дори и като анонимни никове във форума не смеете да се оплачете от тях.
Никаква друга алтернатива нямате на защита на правата си и пак плюете върху нас. Ама то затова на българския казан нямало дяволи да го пазят - те сами се дърпали надолу...

И след внимателния прочит на твоите думи стигнах до извода,че и във всички хотели в София /ако щеш и в страната/ да организирате каквито и да е срещи,форуми и прочие,пак нищо няма да свършите.Защо ли,ами защото от всичките Ви мнения и предложения,няма едно,което да е прието от страна на политическото и професионално ръководство в полза на членовете от СФС /изключение на няколко хотела с остъпки-вътрешно приети/.
Уважаеми г-н Грозев,направи си труда да разбереш,че критиките са към ръководството на СФС,а не към Федерацията.Това,че критикувам теб не означава,че съм против Федерацията.Лепна се с други като паразит за Федерацията и си мислиш,че си хванал .......... Пишеш и за страх ... Да те питам теб и останалите от УС на СФС,къде бяхте в началото?Поехте ли риск и отговорност?
камикадзе
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот камикадзе » 07 Сеп 2010, 20:27

odranoel написа:http://sfsmvr.org/ интересни писма, каква ли ще е реакцията ?

Бат Бойко ще стане член на СФС,Цветанов ще приеме всички искания на СФС,а С.Дянков ще поеме всички разходи на УС по целия свят! :D
камикадзе
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Polix » 07 Сеп 2010, 20:42

За съжаление, този пост потвърди за пореден път, че не се търпи и разумната критика.
Нямам намерение да предлагам ,на някого нещо, което не е и поискал, особено ако парадира колко знае и колко може и колко много добре е осведомен.
Не се учудвам, че отново се оказвам противник на СФМВР,но това е въпрос на лична преценка.
А сега конкретно:
1.Не искам да защитавате правата ми.
2.Не искам да членувам в никакъв синдикат.
3. Ако имам някакви конкретни предложения го правя винаги писмено,защото написаното остава. До колко това ще промени нещата- колкото ,толкова.
4. Смея да твърдя, че когато мога и имам време поствам неща, не само в този форум, които представляват интерес за колегите и не го правя скрито, кодирано, с пароли и се старая да го прочетат всички които имат възможност и не парадирам с това, за разлика от вас./Да напомня ли последното фиаско с проекта за ЗИДМВР/. О, забравих - каква подробна информация дадохте и за промените в КСО и други нормативни актове.Браво.
А най-елементарното и изпълнимо беше просто да пуснете във форумите с определен достъп за обсъждане на въпросните документи и накрая да обобщите предложенията.
Е поне мога да ви "благодаря" за увеличението на СУЦ-а /но в посока отчетен период-БРАВО/,за това, че всички получиха тази година униформи, е поне вие гледахте май едно дефиле. За "промените" в инструкциите, за СУТ-а - поредното фиаско и .......за всичко.Все положителни стъпки. Но май това не засяга само служителите на федерацията, а и всички служители.
Мисля, че имам достатъчно достойнство, ча да не се "закачам" за никой и да не чакам службица, но май някои предишни ваши членове получиха такива. Работя, защото харесвам работата си, харесвам хората с които работя,защото в трудни ситуации сме добър екип,защото ми харесва да имам възможността да помагам и да виждам резултата от това.
В заключение: за мое голямо съжаление виждам поредния,който се е взел толкова насериозно, че не може да преглътне факта, че някои не му ръкопляскат.Е бурни аплодисменти за фиаското.
Във този форум се пише не само заради СФМВР, а този форум е на всички служители на МВР и в този форум право да изразят мнение имат всички служители, дори и такива редови като мен, които към настоящия момент не са намерили онзи синдикат, който да почувстват, че е техния. Така, че ще пиша както си искам и когато си искам и не ми пука с ник или с име- това е моя избор.
Изборът е един и нека той винаги да е правилният
Polix
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот NANIOX » 07 Сеп 2010, 20:45

НЯМА ЛИ ДА ПРЕСТАНЕТЕ ВЕЧЕ...................... :evil:
Който иска,може.Който казва че не може,не иска.

http://www.youtube.com/watch?v=fag9c50wJE0

http://www.vbox7.com/play:02526cce
Аватар
NANIOX
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот малкия » 07 Сеп 2010, 20:58

камикадзе написа:Да те питам теб и останалите от УС на СФС,къде бяхте в началото?Поехте ли риск и отговорност?

Сериозно ли не помниш къде бяха някои от нас в началото? Поименно ли да изброявам?
А, погледнато от малко по-друг ъгъл, дали не е по-добре да питаме не кой къде е бил, а кой къде е сега и с какво се занимава?

Колкото до срещите и форумите и дали ще свършим нещо с тях, едно мога да ти кажа - а и на останалите - правим, каквото можем. Който мисли, че може повече - нека заповяда, нека го свърши и нека тогава си говорим. Така става ли?
Синдикат

Мнениеот камикадзе » 07 Сеп 2010, 21:08

Помня,но не съм виждал доста личица г-н Попов в началото.Кой бе забулен,кой недочул,че ще се прави нещо,което никога не се е случвало в МВР и .....
Сегашното положение е намърдване на паразити/като изключим теб,защото беше от началото - почти де/.
камикадзе
старши Полицай
старши Полицай

ПредишнаСледваща

Назад към СФСМВР