от cveteto » 03 Ное 2009, 18:36
Казвам винаги истината такава, каквато съм я видяла, защото така е по-лесно - няма да се мъча да помня кого с какво съм излъгала, и да се оплитам като пате в кълчища.
Помня началото много добре - нали и аз бях там. И платих скъпо за това. Нищо, че ме наричаш външна. Давам си сметка и къде сме сега. И мястото, където сме, не ми харесва.
И колкото и да не се харесва някому, ще продължавам да се боря, за да бъде тази организация на ХОРАТА, които са я създали, да се чува всеки един глас, тези гласове да звучат в хармония.
Знаеш ли - не си падам по соловите арии - те бързо омръзват, освен ако не са изпълнени от Лучано Павароти или някой от неговия ранг. В нашия случай обаче да се говори за Павароти е нелепо - не става дума за опера, а за реалния живот, за една голяма картина, която се опитваме да нарисуваме заедно, и в която всеки щрих е еднакво важен.
Доколкото ми стигат силиците, ще се боря в тази картина хората да не бъдат мъгляв безгласен фон, а реални действащи лица, от които наистина зависи какво ще се случи в МВР, а в по-широк план - и в държавата. Ако някой иска да им отнеме това право, явно няма място в картината.
ФС ми е възложил определени задачи и аз смятам да ги изпълня, за да мога да гледам момчетата и момичетата в очите. Останалото е от Лукаваго.
Мога да говоря за доброто у вас, но за злото - не. Защото що е злото, ако не добро, измъчено до смърт от глад и жажда?...