Академия на МВР - Без конкурсни изпити...

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Академия на МВР - Без конкурсни изпити...

Мнениеот osata » 20 Авг 2010, 21:52

Влизаш в http://www.google.com

Написваш "психотестове мвр" , проверяваш каквото излезе, после пишеш "примерни психотестове полицаи", "психотестове за кандидатстване" и т.н. докато намериш някаква полезна информация. По спомен - има доста, но ....
Ако на психотеста не се представиш убедително, следва устен разговов с психолог - тоест, с готови отговори и насоки на подобни тестове най-много сам да се закопаеш.
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот Lord » 20 Авг 2010, 22:45

osata написа:Влизаш в http://www.google.com

Написваш "психотестове мвр" , проверяваш каквото излезе, после пишеш "примерни психотестове полицаи", "психотестове за кандидатстване" и т.н. докато намериш някаква полезна информация. По спомен - има доста, но ....
Ако на психотеста не се представиш убедително, следва устен разговов с психолог - тоест, с готови отговори и насоки на подобни тестове най-много сам да се закопаеш.

Ако разчита на интернет, а не на общата си култура, итнелект и грамотност - 100% е аут!
КОМИСАР

Мнениеот kopu » 21 Авг 2010, 10:35

Първо мисля, че форумите са създадени за помощ. След като задавам този въпрос, следователно - не съм открил отговор (не успях да намеря тест). За това исках вие да ми дадете линк. И след като пиша във форума значи се интересувам. Ако бях мързелив щях да накарам родителите ми да ми намерят....
kopu
Нов
Нов

Мнениеот doznatel1 » 21 Авг 2010, 11:09

kopu написа:Първо мисля, че форумите са създадени за помощ. След като задавам този въпрос, следователно - не съм открил отговор (не успях да намеря тест). За това исках вие да ми дадете линк. И след като пиша във форума значи се интересувам. Ако бях мързелив щях да накарам родителите ми да ми намерят....

Ол, извинявай отне ми 20 мин, просто бях позабравила къде бяха, ти какъв полицай ще ставаш ако не можеш да откриеш два теста?!?
Заповядай, по- добре не казвай че не си мързелив!
http://www.psychology.mvr.bg/Information/default.htm
Аватар
doznatel1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот osata » 21 Авг 2010, 11:10

kopu написа:Първо мисля, че форумите са създадени за помощ. След като задавам този въпрос, следователно - не съм открил отговор (не успях да намеря тест). За това исках вие да ми дадете линк. И след като пиша във форума значи се интересувам. Ако бях мързелив щях да накарам родителите ми да ми намерят....

Мисля, че ти дадох най-краткият и обоснован отговор - чрез google чрез написаните ключови думи.
Но, има различни тестове, а в нета може да се намерят много малък процент от някои въпроси.
Психологията е доста сложна наука.
Ето един примерен въпрос:
Обичате ли майка си?
отг. А - да.
отг. Б - не.
Кой е верният отговор според вас? А - може да се тълкува - извратеняк, мамино синче и т.н., Б - не уважаващ семейството, неуважителен и т.н.
Когато решите писмено 500 въпроса, и по специален шаблон те са разделени в 15 категории, и на въпрос например 12-ти от едната категория сте отговорил в една насока, а на 46-ти противоположно, то на устния разговор ще ви ровят именно там.
Затова пак повтарям - психологията не е математика, няма верни и грешни отговори, има съвкупност от отговори.
И пак повтарям - за обща култура - http://www.google.com и "психоизпит"
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот Lord » 21 Авг 2010, 13:03

osata написа:....Затова пак повтарям - психологията не е математика, няма верни и грешни отговори.....

Осата го казва най-лаконично, ако някой не е разбрал, ето същото, но според Института по психология към МВР:

"Психологично изследване:
Груповото тестово изследване в този етап се състои от попълването на личностни въпросници и се ръководи от психолог. Той дава подробни инструкции и указания за работа с въпросниците и отговаря на актуални въпроси по процедурата. Преди започване на груповото тестото изследване всеки кандидат попълва декларация за информирано съгласие, с която удостоверява готовността си за сътрудничество, което е необходима предпоставка за ефективността на психологичното изследване.
Личностните въпросници се състоят от твърдения, които засягат различни сфери от ежедневната активност на изследваните лица, като те трябва да определят степента на своето съгласие/несъгласие с всяко едно от тях. Отговорите не се определят като верни и грешни, а служат за оценяване на професионално-значими личностни характеристики.
Възможно е използването и на други допълнителни методи за оценяване на личността, с оглед определяне на психологичната съвместимост на изследваното лице с изискванията за държавна служба в МВР в съответното направление на дейност.
В структурираното интервю се дискутират въпроси и теми, насочени към интегрирането на обективните резултати, получени в хода на изследването с цялата психологична информация за изследваното лице. Психологичното интервю е структурирано, което означава, че информацията, получена от него се оценява по едни и същи стандарти и предварително зададени критерии. Засяганите въпроси и теми се отнасят до досегашния живот и дейност на съответния кандидат, съобразени са с целта и критериите на оценяването и не позволяват дискриминация на кандидатите на базата на етнически, полов или религиозен принцип."
КОМИСАР

Мнениеот kopu » 26 Авг 2010, 18:14

Osata тези тестове ги знам... Исках нещо по-подробно (като пробната матура), за да се запозная с теста и да няма изненади на изпита. А и тия въпросчета не са ми проблем, проблема ми е математическата (логическа) задача.
kopu
Нов
Нов

Мнениеот doznatel1 » 26 Авг 2010, 18:30

kopu написа:Osata тези тестове ги знам... Исках нещо по-подробно (като пробната матура), за да се запозная с теста и да няма изненади на изпита. А и тия въпросчета не са ми проблем, проблема ми е математическата (логическа) задача.

Пускам го за 2-ри път- http://www.psychology.mvr.bg/Information/default.htm
това е, друго примерно за МВР няма!
Аватар
doznatel1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот малкия » 26 Авг 2010, 18:32

Друго не е и нужно.
Синдикат

Мнениеот osata » 26 Авг 2010, 21:29

kopu написа:Osata тези тестове ги знам... Исках нещо по-подробно (като пробната матура), за да се запозная с теста и да няма изненади на изпита. А и тия въпросчета не са ми проблем, проблема ми е математическата (логическа) задача.

Млади приятелю, ще ти кажа нещо, което е и тъпо, но от друга страна и умно.
Когато ти правят някакъв психологичски портрет и те оценят по някакви критерии ( къде правилни, къде неактуални и т.н. ) това се прави с точна цел - ставаш или не за една специфична професия, в която работиш с химикал и пистолет - тоест, дали ще ползваш едното или другото решаваш ти, и то понякога за части от секундата. Колкото и тъпо да звучи, някои хора, които са скъсани на психоизпита, трябва да са благодарни на психолозите, защото са им спасили живота. Отиди, яви се, и остави на тях да преценят. Предварителните коментари по тази тематика могат само да те объркат, и ако без предварителна представа и подготовка с подобни въпроси е можело да минеш, с грешна обосновка и тълкуване можеш сам да си отрежеш пътя.
Аватар
osata
КОМИСАР

ПредишнаСледваща

Назад към Полицията в България