ВЯРНО ЛИ Е, ЧЕ

Синдикална федерация на служителите в МВР

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: ВЯРНО ЛИ Е, ЧЕ

Мнениеот SYNOPTIK » 29 Окт 2009, 23:15

На мен винаги ми е било чудно,че Синдикати "яхват" даден протест,и после някак си тихомълком,се съобщава:""Ние се договорихме,разбрахме се...",а самите протестиращи нищо не усещат.
Даже един синдикален лидер,дотолкова се "договори",че се кандидатира за Евродепутат-т.е.-свърши си работата у нас,човека...
Трябва да си призная,че имаше човек живеещ в далечна страна,който предупреждаваше за някои неща,ама...!
Често се сещам за финала на "Под игото" и Мунчо :
"Тоя луд беше единственият човек,който се осмели да протестира."
Не знам защо !?
Ако изобщо не се движиш, оковите почти не се усещат.
Щастието е единственото нещо, което при делене се умножава.
Аватар
SYNOPTIK
PoliceBG

Мнениеот cveteto » 29 Окт 2009, 23:20

Цвете, винаги съм казвал, че освен материя има и дух. Когато едното липсва става беля. Материята може да се управлява от зъл дух а злия дух може да се използва от дбри материалисти.

Стони, до болка си прав. Може би истината е в доброто равновесие - Polix е права, че човекът е едно цяло, съставено от две неразделни части - дух и материя.
А за другото - някои го наричат Закон Божи, други - почтеност... За жалост доста наши съвременници трябва да надничат в тълковния речник, за да научат смисъла на тези думи. А тъкмо те са с най-здрави лакти, най-повратливи, най-способни да яхнат нещо в най-удобния момент, както казва SYNOPTIK...
Мога да говоря за доброто у вас, но за злото - не. Защото що е злото, ако не добро, измъчено до смърт от глад и жажда?...
cveteto
MASTER

Мнениеот SYNOPTIK » 29 Окт 2009, 23:26

cveteto написа:А тъкмо те са с най-здрави лакти, най-повратливи, най-способни да яхнат нещо в най-удобния момент

Направо си ги назначават за удобство,ако питаш мен.
Говоря най-общо,без да сезирам определени хора и личности.
Ако изобщо не се движиш, оковите почти не се усещат.
Щастието е единственото нещо, което при делене се умножава.
Аватар
SYNOPTIK
PoliceBG

Мнениеот Lord » 29 Окт 2009, 23:28

SYNOPTIK написа:................
Не знам защо !?

И аз не знам! :idea:
КОМИСАР

Мнениеот Polix » 29 Окт 2009, 23:31

Lord написа:[
Чудесно! Имам въпрос, къде е разликата между синдикална организация и мафиотска структура, че нещо напоследък не я намирам?

/питането ми е принципно, не е за СФСМВР/

Ами ще ти дам конкретен пример и ти си направи извода- преди повече от 10 години беше хит приватизацията на предприятия чрез РМД/работническо - мениджърски дружества/ - т.е. работници се сдружават в АД и си купуват на изплащане с разсрочен договор от напр. 10-15 години дадено предприятие ,като целта е запазване на работното място,осигуряване на производство, което дори може и да е стратегическо в определен план. Част например от предприятието можеше да се плати чрез т.нар. бонови книжки чрез фондове и т.н. В заключение оказа се, че тези фондове не са твои или мои, а се управляват от отделни сидикални феодали и целта им е да ликвидират всичко с цел печалба. Е намериха се хора, които им дадоха отпор не един път или два пъти при това качествено. Но предателя е винаги вътре и не езадължително да е за пари. В крайна сметка доста заводи оцеляха, работят и не благодарение на тези чужденци които ги купиха впоследствие,а благодарение на тези хора които се бориха да бъдат спасени и обичайно бяха изиграни на финала благодарение на една или друга политико - икономическа групировка.
Разликата между синдиката и мафиотската структура е тази, че в един синдикат винаги се намират онзи тип идеалисти които в един или друг аспект си мислят, че с гола идея ще минат през стената, докато при мафиотската структура с пари просто можеш да разрушиш тази стена, т.е. разликата е в парите и властта.
В заключение: Лично аз смятам, че въпроса ти е просто риторичен,защото когато едни ръководители опитат от властта и не успеят да се опазят от нея и от не съумеят да издържат на натиска на ответната страна винаги си стига до онзи момент на безсилие.
Изборът е един и нека той винаги да е правилният
Polix
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот cveteto » 29 Окт 2009, 23:35

И въпреки това...
Ако някой е пипнал с мръсни ръце кристалната ваза, не чупите вазата, а я измивате и намирате благовидна причина да изхвърлите от дома си човекът без хигиенни навици, нали?
И да не ви я посочи Мунчо, вие все някога ще разберете, че е изцапана, и ще направите каквото трябва.
Мога да говоря за доброто у вас, но за злото - не. Защото що е злото, ако не добро, измъчено до смърт от глад и жажда?...
cveteto
MASTER

Мнениеот Lord » 29 Окт 2009, 23:40

Благодаря, Поли! Така си е, да не говорим за извиването на ръце на цели семейства от синдикални централи, осигурили им нещо, полагащо се по принцип, надявам се нашите /на МВР/ синдикати да не стигнат до там/ въпреки, че не съм член на синдикална организация и никога няма да бъда/, все пак МВР е институция, в която работят интелигентни и уравновесени люде, или поне се предполага да е така.
КОМИСАР

Мнениеот Polix » 29 Окт 2009, 23:54

SYNOPTIK написа:На мен винаги ми е било чудно,че Синдикати "яхват" даден протест,и после някак си тихомълком,се съобщава:""Ние се договорихме,разбрахме се...",а самите протестиращи нищо не усещат.
Даже един синдикален лидер,дотолкова се "договори",че се кандидатира за Евродепутат-т.е.-свърши си работата у нас,човека...
Трябва да си призная,че имаше човек живеещ в далечна страна,който предупреждаваше за някои неща,ама...!
Не знам защо !?

Ами имаше отделни синдикални лидери, които се кандидатираха за кметове, депутати и прочие изборни длъжности, защото когато ги четкосваха ,за да разпишат поредната приватизация ,поредните съкращения, поредното разграбване, те тогава се чувстваха значими и велики. Това винаги се е случвало и ще се случва. Никога няма да забравя един синдикален лидер, който чат пат виждам по телевизията ,който при един протест срещу самите тях в един даден момент извика - абе и вас ще ви купят бе спокойно.
Ето затова за мен думата синдикат в каквато и да е форма е неприемлива.
А и ако искам да защитя правото си, ще го направя като несиндикален член - мога го и знам, че имам това право и знам, че мога да го отстоя, когато поискам. При това законно, защото имам това право - по закон. И ако го направя обаче ще застана само аз и в името на онези които не членуват никъде пък каквото ще да става.Познавам хора, които също биха го направили стига да вярват ,че това е неправилно.Но аз и в този момент не искам, защото отчитам реалностите и те реално не са розови.
Хайде да се огледаме и какво виждаме: 1.Общество, което в значителната си част не ни понася, обаче търси помощта ни ,защото това ни е задължение.
2. Плюе ни и не спазва законите, а същевременно изисква от нас да ги спазваме. А ние следва да си мислим, че вали дъжд. Ами и те са си прави.
3.Сочат ни с пръст че сред нас има най-много корумпирани - ами да, защото където и да отворим точно това де пише и се сочи, а положителното се пише на задни страници със ситни букви. А нещо за данъчни служители хванати в корупция да сте чели скоро или лекари? А защо? А да се сещате за случай някой от вас да е бил служебно защитен от неправомерна жалба?
4.Ние самите не правим нищо,за да подобрим имиджа си - само сеири ,панаири, боричкания.Който и да ни критикува му се отговаря първосигнално в повечето случаи. Не питаме човека защо, не питаме - А как да ти помогнем.?
5.Лоши условия за работа, демотивация, чести кадрови реформи и не се знае като какъв ще се събудиш.
6.На всички ни е ясно, че проблема не е само в парите ,а в неуредиците,защото поне 1/3 от времето ти отива в решаването на буквално битови и прочие бюрократични проблеми.
7. И в заключение - както скоро се пошегува един колега - май работим повече това което не ни е пряка работа , а работата на другия и да ни питаш защо.
Polix
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Polix » 30 Окт 2009, 00:02

Lord в МВР работят наистина достатъчно интелигентни и уравновесени люде и тях ги има и подпомагат системата да не излезе напълно от ралси. Иначе тежко ни и горко.
Уви, МВР е доста затворена структура, сложена в крайно ограничени рамки,което е нормално - та ние защитаваме сигурността и стабилността, реда в държавата, поради което синдикализма в онзи си аспект, който би могъл да се развие в един завод например е невъзможно да се реализира. Лостовете в положителната и желана посока са наистина крайно ограничени.Това естествено не е повод за песимизъм, но следва да се съобразяват тези които са се заели с това по една или друга причина.
Polix
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот cveteto » 30 Окт 2009, 20:25

Оса, пререкания имаше, защото Павлов не спази решение на ФС. Но ПРЕРЕКАНИЯ, а не физически саморазправи. Иван Павлов излъга за началния час на срещата с МВР и ИЗБЛЪСКА определените от Федеративния съвет хора, които трябваше да вземат участие в тази среща. Павлов отказа да внесе изготвените от СФСМВР становища за проблемите в Транспортна полиция, СОД, ЗЖУ и Гранична. Савов се ядоса и удари лаптопа си по МАСАТА в едно от кафетата до МВР.
Това е историята едно към едно.
cveteto
MASTER

ПредишнаСледваща

Назад към СФСМВР