http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=579909 Бисер Банков, полицай, СПС-СДВР
Уважаема редакция, става въпрос за публикацията в "24 часа" "Полицаи рекетират, докато кучетата им пикаят", породена от жалбата на Цанко Стоянов. В нея се съдържат неверни и позорящи твърдения за полицията, и в частност за мен и колегата ми - полицай Димитров.
От поместените снимки се вижда, че автомобилът не е "в храстите", а на тротоара, на възможно за паркиране място. Все пак не е уместно да се спира в средата на платното, където бихме пречили на движението. Очевидно е също, че с колегата сме видими отвсякъде и за "криене" и дума не може да става. На една от снимките джипът действително "липсва", понеже тротоарът е обрасъл с трева и храсти, за което вина нямаме.
Не е вярно, че сме заплашвали когото и да било - бащата или сина Стоянови, още повече че бащата бе при нас за по-малко от две минути, докато стане готова справката за сина му. При това поведението на жалващия се Цанко Стоянов бе, меко казано, неадекватно и притеснително. Той бе видимо превъзбуден и единственото, което се разбираше от откъслечните му фрази, е, че е баща на провереното момче. Никого не сме рекетирали, просто си вършехме работата, но за съжаление всеки недоволен шофьор, който сме спрели на пътя, има право да си измисли жалба, която да подаде съвсем неоснователно срещу нас.
Предприел съм съответните законови мерки, за да потърся извинение от лицето Цанко Стоянов, който чрез неистинските си твърдения ми причини вреди както в служебен, така и в личен и в семеен план.Автор 24 часа.
Някои хора са като 1 стотинка. Двулицеви са и не струват нищо.