Лъчезар Серафимов написа:Lord написа:Sir Humphrey написа:Натрапва се усещането, че полицията нещо май не е способна да спазва процедури....
Според мен пишеш откровени глупости! Полицията е единствената институция в страната, спазваща всички процедури!
Лорд по този казус можем да поспорим много.
Според мен е точно обратното.
В момента в МВР се работи с толкова много подзаконови нормативни актове, които са в разрез с основни закони, кодекси и т.н., които подзаконови актове/заповеди, наредби, инструкции/ се тълкуват от некомпетентни хора и се издават некомпетентни заповеди, които заповеди от своя страна водят до горното. Просто е една голяма мъка.
Лъчо разбирам много добре какво имаш предвид и съм съгласен. Аз исках да кажа, че точно поради огромното количество подзаконови актове, ние изпълнявайки служебните си задължения се съобразяваме дори и със слънцето към момента. Предвид субординацията, изградената с времето дисциплинарна практика и стотиците забранителни и разпоредителни документи, под които сме се подписали аз, ти всички полицаи, ние сме принудени да живеем едва ли не като аскети. А, всички останали институции имат комфорта да правят почти каквото си искат, независимо от закон, етика и морал. Убеден съм, че разбираш за какво говоря. Иначе си прав, мъката е голяма.