СОБТ: БЪЛГАРСКИТЕ АНТИТЕРОРИСТИ

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: СОБТ: БЪЛГАРСКИТЕ АНТИТЕРОРИСТИ

Мнениеот osata » 27 Юли 2010, 21:25

psychooo написа:Ще помоля само за 1 нещо теб и другите във форума .. за СОБТ трябва да си работил в системата на МВР ,така ли е ?! Колко години трябва да си работил в ситемата?! Конкурсите за кандидатстване в СОБТ къде се известяват ?

В МВР много неща постоянно се променят, нуждата на стаж за СОБТ ако не се лъжа също. Мисля, че вече не се иска стаж, но не съм напълно сигурен в думите си. За това ще ти отговорят няколко колеги, които още гледат сериалите :lol: и скоро ще влязат във форума.
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот Lord » 27 Юли 2010, 22:04

psychooo написа:Ще помоля само за 1 нещо теб и другите във форума .. за СОБТ трябва да си работил в системата на МВР ,така ли е ?! Колко години трябва да си работил в ситемата?! Конкурсите за кандидатстване в СОБТ къде се известяват ?

3 години и то в ПОММББ или друго звено за проникване и задържане.

На таблото, в подразделението ти, както и на страницата на "ЧР" в МПД на МВР.

Успех!
КОМИСАР

Мнениеот psychooo » 27 Юли 2010, 22:05

Ок ,благодаря!Знам,че нещата се променят доста често .. надявам се , че БАРЕТАТА ще е по-добре запознат и ще може да ми каже да ли има все още изискване за стаж.
psychooo
Нов
Нов

Мнениеот psychooo » 27 Юли 2010, 22:07

Lord написа:

3 години и то в ПОММББ или друго звено за проникване и задържане.

На таблото, в подразделението ти, както и на страницата на "ЧР" в МПД на МВР.

Успех!

Имаш предвид ,че 3 години обикновен редови полицай няма да ти послужат, така ли ?
psychooo
Нов
Нов

Мнениеот Lord » 27 Юли 2010, 22:10

psychooo написа:Имаш предвид ,че 3 години обикновен редови полицай няма да ти послужат, така ли ?

Напротив! Точно за редови полицай говоря, но най-добрата атестация е, ако си служил в посочените звена!
КОМИСАР

Мнениеот psychooo » 27 Юли 2010, 22:15

Lord написа:
psychooo написа:Имаш предвид ,че 3 години обикновен редови полицай няма да ти послужат, така ли ?

Напротив! Точно за редови полицай говоря, но най-добрата атестация е, ако си служил в посочените звена!

Много благодаря за информацията!С удоволствие бих служил ,като редови полицай .. нищо ,че попринцип всеки иска от нищото да стане антитерорист! Мисля първо да си изкарам бакалавър-а и след това ще опитам да постъпя в някое районно управление.Предполагам ,че 27-28 годишен мъж все още няма да е остарял за кандидатстване за СОБТ спрямо изискванията?!
psychooo
Нов
Нов

Мнениеот osata » 27 Юли 2010, 22:18

psychooo написа:
Lord написа:

Много благодаря за информацията!С удоволствие бих служил ,като редови полицай .. нищо ,че попринцип всеки иска от нищото да стане антитерорист! Мисля първо да си изкарам бакалавър-а и след това ще опитам да постъпя в някое районно управление.Предполагам ,че 27-28 годишен мъж все още няма да е остарял за кандидатстване за СОБТ спрямо изискванията?!

Преди имаше изискване до 29 години за сержантите и до 35 за офицерите - специално за СОБТ.
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот BARETATA » 28 Юли 2010, 21:31

psychooo , Ако стигнеш до среща с командира на СОБТ , не казвай , че си роден командос или антитерорист , няма такова нещо , никой не се ражда такъв,както и кактвто и да било ,а просто търси своето призвание . Иска се стаж - 3 години - където и да е в МВР , само трудно ще ти е ако си в Пожарната ( без да засягам никой ).Изпитите са тежки , доста тежки , но няма страшно . Успех , за инспектор в СОБТ , много трудно , предвид съкратените щатове , но за категорие "Е" има шанс . Преглеждай този сайт www.dhr.mvr.bg , там се обявяват конкурсите ,но не и тези , които са вътрешни за СОБТ , можеш да ги видиш в подразделението , където ще служиш . И да кажа,не си мисли ,че всичко е песен в Поделението и тем подобни ...
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот psychooo » 28 Юли 2010, 22:40

Не съм казал ,че съм роден командос.. просто искам да работя това ,което обичам и ще ме накара да се чуствам щастлив и полезен.Благодаря за информацията и силно се надявам в поделението всичко да не е песен , колкото по-трудно толкова по-добре.
psychooo
Нов
Нов

Мнениеот BARETATA » 28 Юли 2010, 22:43

Е и това много, много не го казвай , исках да кажа , че както има проблеми в МВР като цяло , основно в Охранителна Криминална и Пожарна , така и в Специалните части и Специализираните сили е така ...
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към Полицията в България