Академия на МВР - Без конкурсни изпити...

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Академия на МВР - Без конкурсни изпити...

Мнениеот slaron » 02 Юли 2010, 17:27

Хела написа:Ъхъ....Гроздето е кисело.

;) Май е така ... :lol:
Няма бивши ченгета...
http://vbox7.com/play:2f27141b
Аватар
slaron
MASTER

Мнениеот Lord » 02 Юли 2010, 17:30

Ей, дами, защо слагате сол в раната?! :lol:

Не им обръщай внимание момко, всяко зло е за добро. ;) Гледай само напред! 8-)
КОМИСАР

Мнениеот osata » 02 Юли 2010, 20:04

Вижте сега - че в МВР много неща куцат - куцат.
Като цяло има много кандидати от околността на големият град.
Например за Област Варна:
Имаше за кат.Е много кандидати от близките Провадия, Дългопол, Вълчи дол и т.н., като естествено идеята на тези кандидати е да започнат в някое от градските районни ( защото само там има свободни места - и познайте защо - "защото е много хубаво" ) и когато се освободи място в РУ и ПУ около тяхното населено място да се преместят там. Каквото и да си говорим, със 650-700лв заплата в гр. Варна е едно ( един малък апартамент от около 50 кв.м. в по-крайни квартали е 60-70 000лв, в по-централни 100 000лв ) , докато в гр. Провадия например, където заплатата на този полицай е абсолютно същата, дори и да не живее в т.н. "бащина къща" а да си купи нили построи нова - ще му излезе в пъти по-евтино и в пъти по-голямо. Така че кандидати като бройка винаги ще има, кратък беше момента на 15 вакантни места и 50 кандидата, от които 30 кандидатстват всеки път последните 7 години. В момента има кризи, безработици, но в до преди 2-3 години поне в нашата ОД много хора напуснаха, и то млади кадри с по 4-5-10 години стаж, на по 30-35 годишна възраст. Защото дори сега за един новопостроен мол охранителната фирма ( ще плаща за охрана по 650-700лв заплата ). Каква е отговорността на един такъв служител и тази на един полицай? Говорим за голяма фирма, където заплатите и местата за работа растат със стажа и възможностите - ама не харесват "ченгета".
Така че не се разочаровайте като ви скъсат или прецакат ( има и такива случаи, няма какво да крием, винаги е имало избрани и избутани нагоре ) а ставайте по-силни!!! Когато човек много желае нещо, може да го постигне.
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот Автоконтрольор » 02 Юли 2010, 22:10

osata написа:Вижте сега - че в МВР много неща куцат - куцат.
Като цяло има много кандидати от околността на големият град.
Например за Област Варна:
Имаше за кат.Е много кандидати от близките Провадия, Дългопол, Вълчи дол и т.н., като естествено идеята на тези кандидати е да започнат в някое от градските районни ( защото само там има свободни места - и познайте защо - "защото е много хубаво" ) и когато се освободи място в РУ и ПУ около тяхното населено място да се преместят там. Каквото и да си говорим, със 650-700лв заплата в гр. Варна е едно ( един малък апартамент от около 50 кв.м. в по-крайни квартали е 60-70 000лв, в по-централни 100 000лв ) , докато в гр. Провадия например, където заплатата на този полицай е абсолютно същата, дори и да не живее в т.н. "бащина къща" а да си купи нили построи нова - ще му излезе в пъти по-евтино и в пъти по-голямо. Така че кандидати като бройка винаги ще има, кратък беше момента на 15 вакантни места и 50 кандидата, от които 30 кандидатстват всеки път последните 7 години. В момента има кризи, безработици, но в до преди 2-3 години поне в нашата ОД много хора напуснаха, и то млади кадри с по 4-5-10 години стаж, на по 30-35 годишна възраст. Защото дори сега за един новопостроен мол охранителната фирма ( ще плаща за охрана по 650-700лв заплата ). Каква е отговорността на един такъв служител и тази на един полицай? Говорим за голяма фирма, където заплатите и местата за работа растат със стажа и възможностите - ама не харесват "ченгета".
Така че не се разочаровайте като ви скъсат или прецакат ( има и такива случаи, няма какво да крием, винаги е имало избрани и избутани нагоре ) а ставайте по-силни!!! Когато човек много желае нещо, може да го постигне.

Виж какво приятел, разбирам за какво ми говориш, но нека пак да го подчертая НЕ ОТИВАМ В МВР ЗАРАДИ ПАРИТЕ.Ако ще и минималната да ми плащат пак ме устройва, разбираш ли?Ако ме вълхуваха парите щях да отида в УНСС или да почна да крада като е тези мошенници дето ни командорят като овце.И веднага ти давам пример, понеже ти си администратор - въпросният soldierforlife, нали така? Пича уж с голямо желание искал в СОБТ да ходи и да си сбъдва мечтите и в един момент какво стана приеха го икономика и заряза всичко.Толкова тежки тренировки (както той ги описваше) и такава лека постъпка, някак си не са съвместими нали?Проблема е там, че тази система няма как да се оправи докато отблъскват хората, които наистина искат да работят в нея.Относно "прецакването", едва ли би имало нормален човек, който поне малко да не се засегне.Сигурен съм, че това ще го потвърдят и онези изперкалите от психоцентъра.
"Хората лъжат, уликите не..." - Д-р Гилбърт Грисъм
Аватар
Автоконтрольор
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Lord » 02 Юли 2010, 22:24

:D Верно си се спекъл, моя човек го преживя по-философси. Каза, че МВР е губещата страна! Повтарям се, но - гледай само и единствено напред! :D
КОМИСАР

Мнениеот Автоконтрольор » 02 Юли 2010, 22:26

Абе то това, което казваш за МВР си е константа.МВР винаги губи.Просто съм малко по-критичен.
"Хората лъжат, уликите не..." - Д-р Гилбърт Грисъм
Аватар
Автоконтрольор
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот BARETATA » 02 Юли 2010, 22:27

Да Ви дам инфо - около 900 човека - са хората ,които ще се борят за класиране . Не мога да кажа за момент,колко са жените . Успех на издържалите ,а на останалите,действайте отново догодина и пак Успех
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот doznatel1 » 03 Юли 2010, 00:13

Автоконтрольор написа:Проблема е там, че тази система няма как да се оправи докато отблъскват хората, които наистина искат да работят в нея.

Обаче има и друго нещо, на системата не и трябва пренавитите мечтатели които си мислят че всичко е като по филмите, защото те най- бързо си тръгват. Щом са преценили психолозите че няма да допускат "екшън героите" значи така трябва да е. В системата трябва да са сериозни, спокойни и силни хора, не стига само огромното детско желание за работа в МВР! Трябват и данни!
Последна промяна doznatel1 на 03 Юли 2010, 00:16, променена общо 1 път
Аватар
doznatel1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот osata » 03 Юли 2010, 00:15

doznatel1 написа:
Автоконтрольор написа:Проблема е там, че тази система няма как да се оправи докато отблъскват хората, които наистина искат да работят в нея.

Обаче има и друго нещо, на системата не и трябва пренавитите мечтатели които си мислят че всичко е като по филмите, защото те най- бързо си тръгват. Щом са преценили психолозите че няма да допускат "екшън героите" значи така трябва да е. В системата трябва да са сериозни и силни хора, не стига само огромното детско желание за работа в МВР!

Абе щях да пиша нещо, ама добре че Уругвай и те изпуснаха дузпа :lol: :lol: :lol: ;)
Има логика донякъде.... еееее, тоя мач ме ядосва вечееееее.
Лека нощ!
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот Хела » 03 Юли 2010, 14:47

Ако правилно съм възприела нещата, явно не си успял с изпитите.

Автоконтрольор написа:Просто съм малко по-критичен.

Мне, не си критичен. Трябва да си доста арогантен, за да не допускаш дори за секунда, че онези “изперкалите”, както ги наричаш, са преценили, че ти просто не ставаш. И да ти кажа честно, подобни квалификации, говорят най-малкото за неуравновесеност. Дори и мен, в подобни изказвания, нещо ме притеснява:
Виж какво приятел,.....
.....Ако ще и минималната да ми плащат пак ме устройва, разбираш ли?................
Ако ме вълхуваха парите щях да отида в УНСС или да почна да крада като е тези мошенници дето ни командорят като овце.............
Проблема е там, че тази система няма как да се оправи докато отблъскват хората, които наистина искат да работят в нея.......
онези изперкалите от психоцентъра.

Ама ще си замълча тактично, за да се съобразя с духа на форума и да не прецакам усилията на хората, които се мъчат да ти разяснят нещо. 8-)
Аватар
Хела
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към Полицията в България