Академия на МВР - Без конкурсни изпити...

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Академия на МВР - Без конкурсни изпити...

Мнениеот BARETATA » 25 Май 2010, 22:10

Добре ,че се обоснова , че аз съм този с физическото от НСА - то . Вярно , че още го учим , ама все някой ден ще го завърша :D :lol: ;)
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Mechtatel » 26 Май 2010, 21:30

ОСА благодаря за информацията, която ми представи за някои неща бях запознат от Наредбата, но за други не. Не съм запознат с Г - инспектор, какво представляват и други свързани с темата въпроси. Ще се радвам да ми пишеш на пощата g.milanov@mail.bg да не натоварвам форума с мойте неща.
Благодаря предварително!
Mechtatel
Нов
Нов

Мнениеот osata » 26 Май 2010, 21:49

Mechtatel написа:ОСА благодаря за информацията, която ми представи за някои неща бях запознат от Наредбата, но за други не. Не съм запознат с Г - инспектор, какво представляват и други свързани с темата въпроси. Ще се радвам да ми пишеш на пощата g.milanov@mail.bg да не натоварвам форума с мойте неща.
Благодаря предварително!

Давай конкретно с въпросите, като е написано тук и други могат да получат информация, а личното ми мнение е, че колкото повече кандидати толкова по-голяма конкуренция и толкова по-кадърни кадри.
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот Mechtatel » 27 Май 2010, 21:29

Г-инспектор, какво представлява?
Административна длъжност ли е?
Получава ли се след завършване на магистратурата някакъв чин?
Ако не се получава, каква е възможността за израстване в йерархията?
При мене нащата ОСА са странни желанието да завърша магистратура в академията е голямо, но незнанието от възможностите за развитие, при евентуално завършване на магистратура е голямо.
Защото от три години работя една не лоша работа и насочване в друга насока малко или много крие своите рискове.
Mechtatel
Нов
Нов

Мнениеот малкия » 27 Май 2010, 21:58

ЗАКОН ЗА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

Чл. 170. (1) Държавните служители в МВР съобразно изпълняваните функции и притежаваната квалификация изпълняват държавна служба в МВР в една от следните категории:
1. категория А - висш ръководен персонал;
2. категория Б - ръководен персонал.
3. (доп. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.) категория В - експертен персонал с ръководни функции и експертен персонал с контролни функции;
4. категория Г - експертен персонал;
5. категория Д - изпълнителски персонал с контролни функции;
6. категория Е - изпълнителски персонал.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 93 от 2009 г., в сила от 25.12.2009 г.) Категориите по ал. 1 за държавните служители в МВР имат следните специфични наименования:
1. категория А - главен комисар, старши комисар;
2. категория Б - комисар;
3. категория В - главен инспектор, старши инспектор;
4. категория Г - инспектор;
5. категория Д - главен полицай/главен пожарникар/главен спасител/главен сътрудник;
6. категория Е - полицай/пожарникар/спасител/сътрудник.
(3) (Отм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.)
(4) (Отм. - ДВ, бр. 109 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.)
(5) (Изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.) Министърът на вътрешните работи определя в категории Г и Е степени, отразяващи професионалния опит на служителите.
(6) Новопостъпилите държавни служители, които подлежат на задължителна първоначална професионална подготовка, се назначават като стажанти за периода на обучението.

http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135516991

Това по въпроса за категория Г - инспектор.
От 2006 г. в МВР вече няма военни звания (както ти го наричаш - "чин").
След завършване на бакалавърската степен на АМВР (редовно) завършилият се назначава на длъжност от категория Г.
В магистърската програма се приемат само служители на МВР (доколкото ми е известно).
Синдикат

Мнениеот Mechtatel » 27 Май 2010, 22:14

Благодаря за бързия отговор Малкия в чл.12 от Наредбата могат да кандидатстват за магистърска степен и кандидати, които не са завършили Академията.
От малкото до този момент мнения изказани във форума мога да си направя извода, че си заслужава да се кандидатства пък после ако главата ти може да роди нещо зависи от самия себе си.
Mechtatel
Нов
Нов

Мнениеот BARETATA » 28 Май 2010, 00:08

ИЗИСКВАНИЯ на Академията на МВР за улеснения при провеждане на медицинското изследване, проверката на физическата годност и психологическото изследване на кандидатите.

* В съответствие с датите кандидатите трябва да се явят пред входа на Академията на МВР от страната на ж.к. Младост - 4, не по-късно от 07.30 часа, като носят със себе си: служебната бележка (писмо от Областна дирекция на МВР), документ за самоличност, спортен екип и медицинско свидетелство обр.1 ЛЕ-МВР/2005г.
* Кандидатите са длъжни да спазват точно определената за явяване дата. В противен случай няма да бъдат допускани да се явяват на други дати.
* При невъзможност за явяване на определената дата, доказана със съответните документи, следва да бъде уведомяван председателят на изпитната комисия, с чиято санкция може да се извърши промяна на датата. Болничните листове се представят в комисията.
* Оценката от всеки етап на изследванията е с елиминаторен характер и при получен негативен резултат е невъзможно повторно явяване на един и същи кандидати в кампанията.
* Неявяването на психологично изследване на определената от графика дата ще се счита като доброволен отказ на съответния кандидат-курсант от по-нататъшно участие в процедурата по кандидатстване.
http://www.academy.mvr.bg/Reception/201 ... ed_fiz.htm
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот мираж » 28 Май 2010, 14:27

BARETATA написа:В съответствие с датите кандидатите трябва да се явят пред входа на Академията на МВР от страната на ж.к. Младост - 4, не по-късно от 07.30 часа,

A ако са на 200-300-500 км от столицата? И разберат на 31.05. следобед че на 1.06. в 7,30 тр да са пред АМВР? Как да стане това? Изпитите са в два дни. Това значи, че трябва да имаме и хотел за минимум две нощувки. Как да направя резервация от другия край на Бг? Не говоря за лъскавите хотели дето им има рекламите в нета и дето ще ти съдерат кожата. АМВР може ли да предложи някакъв вариант, общежитие примерно за кандидат-курсантите?
мираж
Полицай
Полицай

Мнениеот BARETATA » 28 Май 2010, 14:50

Отдалечените градове , тоест ОДМВР-та , ги слагат по-напред във времето , за да може да се направи организация . Досега поне е било така . А , относно общежития,няма такава опция ... :idea:
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот SYNOPTIK » 28 Май 2010, 15:04

Хотелчета има достатъчно !
Евтин вариант :
http://cheaphotel.hit.bg/index.htm
Друг вариант :
http://pochivka.bg/t-66-%D0%BA%D0%B2%D0 ... 0%B8%D1%8F
Потърсете също в кв.Драгалевци или Симеоново-близо са до АМВР !
Избягвайте Централната част на града,защото е Синя зона,и паркирането е доста скъпо удоволствие !
Ако изобщо не се движиш, оковите почти не се усещат.
Щастието е единственото нещо, което при делене се умножава.
Аватар
SYNOPTIK
PoliceBG

ПредишнаСледваща

Назад към Полицията в България