Ежедневните нападения и Обиди срещу служители-МВР.

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Ежедневните нападения и Обиди срещу служители-МВР.

Мнениеот BARETATA » 11 Май 2010, 23:04

Ами да , да видим , защото нещо тези случаи станаха , като Добър ден . :evil:
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Куче » 12 Май 2010, 15:16

BARETATA написа:Ами да , да видим , защото нещо тези случаи станаха , като Добър ден . :evil:

Много е лесно Баретко да се оправят нещата. Преди доста години когато работих в патрулите ме изпратиха на скандал в "циганската махала" Единият от тарторите пиян и с нож тръгна срещу нас ,заедно с колегата го гръмнахме 4 пъти в краката...тогава нямаше стоп патрони. В момента циганина е жив , само леко накуцва и до като ме види ляга на земята и замръзва , даже и да е с още 20 човека, а аз сам пак ляга на земята. Та мисълта ми е..навремето прокурорите казваха..защо сте го оставили жив , а сега защо сте стреляли? Каква е тая държава която допуска всеки да напада и бие полицаите? Скоро две млади момчета от патрулите само дето не ги.........пребили и то защото , единия вика аз един път стрелях ...благодаря 2 месеца бях на успокоителни заради нашата съдебна система. Ужас!!! Колегите вече ги е страх да си използват пол. правомощия , само и само да нямат после проблеми. Случая скоро с колегата който почина от ножа на циганина , който уж търсил помощ....спирам че ме хващат... :evil:
Аватар
Куче
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот BARETATA » 12 Май 2010, 21:52

Ами , така като гледам или остава само надеждата , или не спираме с борбата да променим нещата. Аз съм за второто,защото е в рамките на Закоите в РБ.
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот GKrIvan » 13 Май 2010, 16:48

http://www.blitz.bg/news/article/78352
Задържаха мъж, нападнал ченгета със сърпове
МЛАД ПЕНСИОНЕР
GKrIvan
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот jim beam » 14 Май 2010, 16:24

Криминално проявен опита да прегази полицаи в Бургас
14 май 2010 | 12:01 | Агенция "Фокус"
Начало / Полиция
Бургас. Криминално проявен опита да прегази полицаи в Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. Около 16.00 часа вчера на кръстовище „Битака” в бургаския комплекс „Меден Рудник” между шофьор на автобус № 211 и шофьор на лек автомобил „Фолксваген Голф” с бургаска регистрация е възникнал скандал, прераснал в сбиване. Дошлият на мястото на инцидента полицейски екип опитал да се намеси и предотврати конфликта, като единият от полицаите забелязал, че водачът на „Голф”-а държи в ръцете си нож. Виждайки служителите, водачът на лекия автомобил се качил във „Фолксваген- а” и потеглил срещу полицаите с намерение да ги прегази. След кратко преследване в комплекса, лекият автомобил е спрян, а водачът му – 52 годишният К.П. от Бургас – задържан. Констатирано е, че К.П. е криминално проявен. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление „Полиция” - Бургас.
© 2010 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фокус" е задължително!

http://focus-news.net/?id=n1393924
Ако ще губиш,бъди сигурен,че ще загубиш борейки се,а не предавайки се!
jim beam
Полицай
Полицай

Мнениеот osata » 14 Май 2010, 23:03

Подобно, но минало действие със съдебно решение:
8 месеца затвор за бургазлия, опитал да прегази полицай
http://www.dnes.bg/crime/2010/05/14/8-m ... icai.91027
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот BARETATA » 14 Май 2010, 23:07

Е, това е добра новина , на фона от цялата гнусотия , под формата на информация , свързана със същността на Темата.
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот osata » 14 Май 2010, 23:10

BARETATA написа:Е, това е добра новина , на фона от цялата гнусотия , под формата на информация , свързана със същността на Темата.

Да де, ама не се споменава за срока на обжалване ;) :D - аз винаги съм се кефил, когато пише, че някой му съставили акт. То може да възрази и да се отмени, може да не се издаде НП, може НП да се обжалва и т.н. .... че и тук същата работа...
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот BARETATA » 14 Май 2010, 23:14

Е , сега ама и ти , разваляш доброто ми пожелание , дано грешиш с това Обжалване,тоест да не мине това Обжалване и смело напред към доброто за всички Нас . Така и ще е на 100 процента сигурно цялото ни Общество .
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Adriana » 15 Май 2010, 09:14

Гардове на Братя Галеви счупиха челюстта на полицай
БГНЕС - 15 Май 06:41
30-годишният полицай от Благоевград П.К. бе ударен по време на дежурство по охрана на общественият ред с юмрук в лицето от дупничанин, който е задържан в ареста заедно с още един негов съгражданин, предаде кореспондент на БГНЕС.
30-годишният полицай от Благоевград П.К. бе ударен по време на дежурство по охрана на общественият ред с юмрук в лицето от дупничанин, който е задържан в ареста заедно с още един негов съгражданин, предаде кореспондент на БГНЕС.Инцидентът станал към 2 часа след полунощ пред дискотека „Сън сити”, след като полицаите се намесили при сигнал за сбиване. Удареният полицай е транспортиран до Спешен център, установено е, че има счупена челюст и избити зъби, предстои му операция в столичния институт „Пирогов”. По информация на колеги на пострадалия, дваматанападатели са охранители на служба при скандалните дупнишки бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов. Двамата нападатели на полицая са задържани с полицейска мярка за 24 часа, уведомена е и Районна прокуратура. /БГНЕС

http://novini.dir.bg/news.php?id=6392617
Adriana
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към Полицията в България