Огнестрелни оръжия в МВР

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Огнестрелни оръжия в МВР

Мнениеот dinkovm » 28 Апр 2010, 14:02

whatdaf написа:значи да им кажа да погледнат чл.42 от ЗКВВООБ ?

Чети правилно! ППЗКВВООБ.
До сега щом не си схванал за какво се пише по-добре се откажи и чакай годините. До тогава ще схванеш.
Аватар
dinkovm
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот C0LD » 11 Май 2010, 17:13

Днес се сдобих с едно "ОТКАЗВАМ" и т.н.

Мотиви - 'не е посочил доказателства, факти и обстоятелства'
- 'съгласно разпоредбите на §7 от ЗКВВООБ, разрешение за придобиване на огнестрелно оръжие получават държавните служители от (изброени са всички силови министерства) , прослужили не по-малко от 10 години.

на кой му пука, важното е да ти е гадно. Все повече се убеждавам, че вместо да ти помага системата що се касае до самата нея, то сякаш има заповед да те натоварва допълнително чрез КАТ, КОС и т.н. Успех на всички, аз започвам с обжалванията.
Последна промяна C0LD на 17 Май 2010, 17:13, променена общо 1 път
C0LD
Нов
Нов

Мнениеот osata » 11 Май 2010, 17:19

C0LD написа:Днес се сдобих с едно "ОТКАЗВАМ" и т.н.

Мотиви - 'не е посочил доказателства, факти и обстоятелства'

Провериха ли ти касата? Имаш ли такава?
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот C0LD » 11 Май 2010, 17:35

osata , проучвах въпроса дълго време понеже бях чувал всякакви теории. Реших лично да проверя и ходих в КОС-а в Стара Загора няколко пъти. Първия път в КОС-а ми казаха че ми трябват 8 години , след 2-3 месеца ходих пак - казаха ми че трябват 10 години, ходих след половин година и ми казаха 8 години. При последното ходене попаднах на умопомрачителна служителка ОФИЦЕР която търсеше нещо и накрая ми показа ксерокопирано в една папка където някъде си пише 8 години ?! В крайна сметка се консултирах със служител който мисля че пише тук и човека ми помогна много, като ми написа конкретно молба от-до както си трябва по образец, данни, доводи и т.н. Подадох същата, на гишето я четоха, прегледаха, мен гледаха, пак четоха и накрая и изсумтяха , щракнаха входящ номер, казаха ми след 10-15 дни да отида. Отидох след 10 дни (днес) и си взех отказа, по датата разбрах че в момента който съм подал молбата и след ден-два е било отказано. Т.е. директно са ме отрязали. Каса имам закупена, монтирана неподвижно и т.н., никой не ме е питал и не е идвал да я гледа.
Последна промяна C0LD на 10 Юли 2010, 02:44, променена общо 1 път
C0LD
Нов
Нов

Мнениеот C0LD » 11 Май 2010, 17:41

Да уточня че нямам конфликти, наказания или подобно с когото и да е, просто явно не съм правилния човек. При подаването на молбата си платих 5 + 5 + 2,40 банкова такса, бележка съм предоставил от човешки ресурси , това което се иска от мен го имаха.
C0LD
Нов
Нов

Мнениеот osata » 11 Май 2010, 18:02

C0LD написа:Да уточня че нямам конфликти, наказания или подобно с когото и да е, просто явно не съм правилния човек. При подаването на молбата си платих 5 + 5 + 2,40 банкова такса, бележка съм предоставил от човешки ресурси , това което се иска от мен го имаха.

Нямам думи, вие вашият КОС.. ти нали си колега? Оръжието за работа ли си го вземаш?
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот C0LD » 11 Май 2010, 18:08

Колега съм, имам 4 години стаж. И всичко ми е наред дотук, имам колега който е бил военен и при тях на 2 години си е купил оръжие само че в друг град 8-)
C0LD
Нов
Нов

Мнениеот cz75bdpolice » 12 Май 2010, 16:23

Явно повредата е във ВАШИЯ ТЕЛЕВИЗОР.Познавам колеги,които още със започването в полицията си купиха лично оръжие без началника да им прави спънки-просто разрешителните им се издават вместо за 5 за 3 години.И след като изтекат 3-те години им се издава за 5 години.
,,СТРАХЛИВЕЦЪТ УМИРА ВСЕКИ ДЕН,А СМЕЛИЯ-САМО ВЕДНЪЖ,,-ДЖОВАНИ ФАЛКОНЕ
http://www.youtube.com/watch?v=pMG8SN4Kzug
cz75bdpolice
Полицай
Полицай

Мнениеот Полю Цейски » 13 Май 2010, 16:31

оффффф язък дето сте колеги и имате оръжия някои и повече от един като мен, аз моя първия го взех като нямах и още 1г служба без никакъв проблем и като имаш под 10г служба разрешителното се издава за срок от 3г а чак като направиш 10г служба ти го правят с валидност от 5г тва е и също не е нужно да имаш 10г служба в армията или мвр за да ти разрешат да си купиш късо нарезно оръжие пистолет или револвер с не по-дълга цев 30 или 40см не си спомням вече колко беше но едно от двете е. А който ви казва тва че трябва да имаш 10г служба най-малко ви баламосва и лъже
Полю Цейски
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот C0LD » 13 Май 2010, 22:51

cz75bdpolice написа:Явно повредата е във ВАШИЯ ТЕЛЕВИЗОР.Познавам колеги,които още със започването в полицията си купиха лично оръжие без началника да им прави спънки-просто разрешителните им се издават вместо за 5 за 3 години.И след като изтекат 3-те години им се издава за 5 години.

:) имам се за интелигентен човек, но не те разбрах никак
C0LD
Нов
Нов

ПредишнаСледваща

Назад към Полицията в България