В днешната преса

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В днешната преса

Мнениеот BARETATA » 10 Май 2010, 23:34

Надявам се и Аз да няма жертви . Лично съм заключвал шоферче , с много брутално нарушение , по тези празници.
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Валентина » 10 Май 2010, 23:42

jim beam написа:Полицаи няма да спират абитуриенти, санкционират след празника

Ами... спират ги, веднага и на място дават "фишове"... Преди няколко дни спряха коли с абитуриенти, показали се от всички прозорци. И огласящи целия град... След което абитуриентите изгориха демонстративно фишовете си? И какво следва после от това???
Аватар
Валентина
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот SFS » 10 Май 2010, 23:44

Абе как може от простотия да се лети...все едно нарочно се прави така, че все да има изключения и прецеденти та закони, правилници и наредби да с извън значение.
Кой и на какво основание с какви правомощия е взел та се е изпуснал пак в цървените си шорти?
Ревизор - Одитор

"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Местоположение: Земята,С.Америка,Канада, Квебек,Монтреал, Ласал H8R 2Z4

Мнениеот jim beam » 10 Май 2010, 23:51

Това имах напредвид.Те просто ще се чустват ненаказани като нарушават и никой не ги закача,сигурен съм,че никой от тия 18-9 годишни шофьори не ти мисли за някакви последствия.Представяте ли си ,примерно, как абитуриент си кара с 50-60 км.,а пътниците висят през прозореца и крещят а отсреща полицейската кола само им премигне с фарове и ги предупреди да се приберат,каква сила и смелост ще им дойде.В Кюстевдил живея на главна улица и ги гледам с каква скорост хвърчат,състезават се за да се издигнат в очите на съученичките си,засичат се помежду си,както засичат и пречат и на други водачи.Дори обиди и заплахи онзи ден имаше към водач който късно се изнесе от платното.Преди 2 години бях абитуриент и имах празник и без да се правя на изрод!Мнението ми е,че въобще не се притесняват и си правят буквално каквото им е кеф,необеспокоявани от никого.
Ако ще губиш,бъди сигурен,че ще загубиш борейки се,а не предавайки се!
jim beam
Полицай
Полицай

Мнениеот jim beam » 10 Май 2010, 23:53

Валентина написа:

Ами... спират ги, веднага и на място дават "фишове"... Преди няколко дни спряха коли с абитуриенти, показали се от всички прозорци. И огласящи целия град... След което абитуриентите изгориха демонстративно фишовете си? И какво следва после от това???

Това вече е въпрос на възпитание и вина имат родителите им,но и те ще се усетят пре една солидна глоба.
Ако ще губиш,бъди сигурен,че ще загубиш борейки се,а не предавайки се!
jim beam
Полицай
Полицай

Мнениеот slaron » 11 Май 2010, 12:23

Полицаи търсят документи във Варненската община

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2971751
Няма бивши ченгета...
http://vbox7.com/play:2f27141b
Аватар
slaron
MASTER

Мнениеот SYNOPTIK » 11 Май 2010, 13:46

jim beam написа:
Валентина написа:

Това вече е въпрос на възпитание и вина имат родителите им,но и те ще се усетят пре една солидна глоба.

Моят син също е абитуриент тази година,но отлично и в основи съм го запознал с ЗДП,и че той /Законът/,няма работно време. Нарушение се констатира и санкционира на място.
Значи ще се налага глоба за шофьор без колан,в момент в който покрай него и служителят от КАТ,профучават коли с накачулени младежи.
Щели да горят фишовете си. Ами това какво значение има,ако Държавата знае как да събира вземанията си ?
Ако изобщо не се движиш, оковите почти не се усещат.
Щастието е единственото нещо, което при делене се умножава.
Аватар
SYNOPTIK
PoliceBG

Мнениеот Sir Humphrey » 11 Май 2010, 14:03

SYNOPTIK написа:той /Законът/,няма работно време.

Българските закони може и да са "врата у поле". но законите на физиката са друга бира:

Изображение
ускорение

Изображение
гравитация

F = ma
сила

v=S/t
скорост

и прочее....
Аватар
Sir Humphrey
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 11 Май 2010, 14:20

Sir Humphrey написа:
SYNOPTIK написа:той /Законът/,няма работно време.

Българските закони може и да са "врата у поле". но законите на физиката са друга бира:..........................

Знам, че познаваш физичните закони, но не познаваш българското законодателство. В по-голямата си част то е много добро. Проблема е в прилагането на закона. Докато при физиката законът се прилага от Създателя, то при човешките закони прилагането се извършва от хората, както казваш и прочее...
КОМИСАР

Мнениеот Sir Humphrey » 11 Май 2010, 16:07

Lord написа:В по-голямата си част то е много добро.

Тъй като съм на вълнА "формули", ще коментирам казаното от теб така:

Изображение

Убеден съм, че ще ме разбереш.

Приложението е лошо, наистина. Ама нали и то се осъществява съгласно писани нормативни правила?
Аватар
Sir Humphrey
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса