СОБТ: БЪЛГАРСКИТЕ АНТИТЕРОРИСТИ

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: СОБТ: БЪЛГАРСКИТЕ АНТИТЕРОРИСТИ

Мнениеот BARETATA » 18 Мар 2010, 04:15

За командосите от СОБТ няма друго удовлетворение,освен авторитета на Министерството и резултата от добре свършената работа ! Това е истината , няма какво да се коментира :) Разбира се,в голяма степен важи за всички служители на МВР.
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот cz75bdpolice » 18 Мар 2010, 11:26

oto skorzeni написа:Не съм чувал за този случай,но да се вързва въжето за рапел за кораба е голяма глупост,никога не сме го правили това,въжето е по-дълго и по-тежко в долния си край,и водещия го държи докато се спусне следващия,който го поема и т.н.След парашутния скок това е най-якото изживяване,макар и кратичко.Хеликоптерите на флота се броят на пръсти,за възраст няма да говорим,първият път като се качих беше голям стрес,всичко трещеше и скърцаше,имах чувството,че ще паднем всеки момент.Но пък пилотите ни са суперпрофесионалисти и си знаят техниката.Все пак мисля,че това е част от военния фолклор.

Възможно е и да е фолколор.И аз си мисля,че няма толкова глупав човек така да ,,спъне,,хеликоптера и да го потопи.
,,СТРАХЛИВЕЦЪТ УМИРА ВСЕКИ ДЕН,А СМЕЛИЯ-САМО ВЕДНЪЖ,,-ДЖОВАНИ ФАЛКОНЕ
http://www.youtube.com/watch?v=pMG8SN4Kzug
cz75bdpolice
Полицай
Полицай

Мнениеот oto skorzeni » 18 Мар 2010, 20:26

Aко се случи това наистина,ще има масови уволнения в поделенията.А и физически е доста трудно да се направи,въжето за рапел е доста дебело,трудно е за вързване.Но все пак това е България,нищо не трябва да ни учудва.
oto skorzeni
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Police » 26 Мар 2010, 15:01

Един въпрос може ли някой да ми каже от къде мога да си поръчам книгата за "червените барети".
Национална Сигурност
Аватар
Police
Нов
Нов

Мнениеот Lord » 26 Мар 2010, 21:44

Police написа:Един въпрос може ли някой да ми каже от къде мога да си поръчам книгата за "червените барети".

Има няколко книги за нашите "червени барети" от различни автори. Не знам какво търсиш точно, но това тук ми се струва най-добрия вариант: viewtopic.php?f=2&t=332&start=0
КОМИСАР

Мнениеот ponex » 26 Мар 2010, 23:20

Добър ден.Тъй като съм още млад (17 години) искам да попитам по старшите за някои работи.Тъй като искам да стана барета да попитам какво ми е нужно защото си мислех , че трябва да вляза в академията на МВР.Ако може да споделите тънкости какво трябва да правя през идната година накъде да се ориентирам.От София съм , уча в техникум но не с това искам да се занимавам, тренирам и бойно самбо ако е някакъв плюс спорта :P

И 2ри въпрос, гледах сайта на академията на МВР и попаднах на специалност "Защита на националната сигурност". някой може ли да даде по точна информация за какво става дума защото останах с впечетление , че това е специалност за барети :D
ponex
Нов
Нов

Мнениеот osata » 27 Мар 2010, 00:04

Като завършиш училище се ориентирай да станеш полицай, а после ако имаш качества и желание можеш да се преместиш.
Когато има конкурс, подай си документите и така. Има цяла папка за постъпване на държавна служба в МВР - viewforum.php?f=36
А сега ще ти пожелая успех в учението, за другото има време ;)
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот BARETATA » 27 Мар 2010, 00:11

ponex , специалността която си посочил , не е за барети-командоси . Слушай какво ти е написал колегата - osata и дерзай ...
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот ponex » 27 Мар 2010, 12:56

osata написа:Като завършиш училище се ориентирай да станеш полицай, а после ако имаш качества и желание можеш да се преместиш.
Когато има конкурс, подай си документите и така. Има цяла папка за постъпване на държавна служба в МВР - viewforum.php?f=36
А сега ще ти пожелая успех в учението, за другото има време ;)

За редови полицай ли имаш предвид (като тези които патрулират по улицата) защото тяхната работа не ме блазни много ;)
ponex
Нов
Нов

Мнениеот Raptor » 27 Мар 2010, 14:30

ponex написа:...
За редови полицай ли имаш предвид (като тези които патрулират по улицата) защото тяхната работа не ме блазни много ;)

Няма да откриеш държава, в която ще станеш командос с постъпването в армията или в полицията! Не съществува такава - поне на нашата планета!
http://www.xnetbg.com/

"E pluribus, unum!"
От многото, едно цяло!(лат.)
Аватар
Raptor
КОМИСАР

ПредишнаСледваща

Назад към Полицията в България