ПП: В примера, който дадох, не претендирам за точни цифри, както и думата „полицай” може да бъде заместена с друг вид държавен служител, който по неволя не може да укрива данъци.
Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

driver написа:Благодаря на Sir Humphrey за обективната оценка,нямаща нищо общо с полицейския начин на съждения,довел до толкова помия върху моята скромна личност.Нека някои тук,които говорят за омраза и т.н. си дадат сметка колко са низки,сипещи тези хули като нещастната "учителка" например.Ето,аз обявих подкрепата си за една идея на МФ във времена на криза,а вие се нахвърлихте вкупом върху мен.Ами жалки душички сте!

driver написа:Особено съм благодарен на "човека" или по-скоро полицая с nickname "куче".Щом като хора с неговия багаж(или защо не пагон) сипят такива обиди по мой адрес,то значи има ефект от едно понятие,което -той е пропуснал този час в училище-се нарича граджанска съвест.Повтарям се-просто подкрепих една идея на управляващите.Не бих се унизил да коментирам постовете му,може би неслучайно си е избрал този nick-куче,ама като обижда мен,то отгава обижда и МФ на РБ и оставям на мислещите хора тук да преценят доколко този "полицай" ""служи(!?)""....

Sir Humphrey написа:Хела, това което казва, е логично, но перифразирано означава: "Справедливо е държавните служители да ползват привилегия при здравното осигуряване, защото една част от тях не си върши ефективно работата." (визирам НАП)
Съгласна ли си това перифразиране?
защото една част от тях не си върши ефективно работата." (визирам НАП)

Raptor написа:Защо думата куче трябва да се възприема като негативна, срамна или обидна?
Аз обичам животните, наречени кучета и като служител по думата куче, разбирам служебно куче. Те обикновено са красиви животни от породата немска/източноевропейска овчарка. При отглеждането и дресировката се създава силна двустранна емоционална връзка дори и при домашните любимци. По тази причина не отглеждам ново домашно животно, защото не искам отново да преживявам момента на "раздялата" - те просто живеят много по-кратко от нас, хората.
Колкото до темата - равноправие за здравното осигуряване - смятам, че няма никакво равноправие и това, че съм напълно осигурен като държавен служител с нищо не ми е помогнало до момента и едва ли ще имам полза от това и за в бъдеще. Дори напротив - от задължително събираните от мен средства са се възползвали много други, а когато на мен ми се наложи нещо по-скъпо, си го платих от джоба защото НЗОК не го е включило в списъка със здравни услуги за заплащане. И всичко си беше законно и парадоксално - аз съм здравно осигурен /и то на сравнително висока вноска/, но трябва да си платя!
Предпочитам някаква система на лично здравно застраховане със задължителен и пожелателен елемент.
Ако вноските ми бяха лични, щяха да стигнат за 6-7 заплащания, като това, което извадих от джоба си!
Ако не стигаха, щеше да се наложи да доплатя, но поне нямаше да е такава солидна и непредвидена сума.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта