Относно пи.ките на двамата генерали Войнов и Николов от ГЗ /оказал се по късно изнудван от мангали/,ген.Войнов /при всичките му недостатъци/загуби поста си защото се осмели да каже в очите на измислената министърка на измисленото МИС,че е невъзможно Дунав да наводни България,преди да наводни половин Румъния,поради простия факт,че нашия бряг е по висок от техния.Елементарно,но трябваше един пожарникар да им го каже,за да спре безкрайните им безсмислени брътвежи.И си плати цената.
Аз в моя район жив служител на ГЗ /нямам нищо против тях/ не съм виждал и едва ли ще видя някога.Всички произшествия ликвидираме в синхрон пожарна,полиция и когато се наложи спешна помощ.
Личното ми мнение е,че оперативните служители от ГЗ заедно с техниката им /която излезе доста солено на българския данъкоплатец/ трябва да се присъединят пропорционално към всички РУПБС от областта,а на чантаджиите им да се бие по един шут в гъ.а.МВР си има достатъчно официални говорители.
Съра просто не знае,че 50 процента от пожарникарите са преминали специализирани курсове по оказване на първа медицинска помощ и според мен при нужда се справят доста добре.Те са хората,които при тежки катастрофи и аварии режат автомобили,спасяват пострадали и нерядко изваждат разчленени трупове.Разбира се рамо до рамо с полицейските служители.Пожарникарите са "лудите",които влизат там,откъдето всички "нормални" бягат.Те просто са "огнените мъже на България".
Присъствието на пожарната в МВР само издига авторитета му и по никакъв начин не го накърнява.