Сините лампи и полицията

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Сините лампи и полицията

Мнениеот rspab03 » 07 Мар 2010, 21:30

Подкрепям!
Виждал съм и джипове на горски със синя лампа отгоре.
rspab03
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот Автоконтрольор » 07 Мар 2010, 21:55

По принцип светлинните буркани се продават свободно и съответно незаконно, както и стоп-палки, униформи, жилетки и тнт.В Пловдив специално за 15 20 лева на Руския пазар (до КАТ) можеш да си вземеш буркан преспокойно.
"Хората лъжат, уликите не..." - Д-р Гилбърт Грисъм
Аватар
Автоконтрольор
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот SYNOPTIK » 07 Мар 2010, 23:02

А дали сте виждали следното :
Автомобил с надпис полиция и син буркан отпред на стъклото,а вътре-шофьорът с униформа.....на частна охранителна фирма...??? :o :shock:
Човека е ЛРТП в една дирекция !
Обещах си,че ще го снимам следващият път,и ще го направя !
Ако изобщо не се движиш, оковите почти не се усещат.
Щастието е единственото нещо, което при делене се умножава.
Аватар
SYNOPTIK
PoliceBG

Мнениеот cz75bdpolice » 07 Мар 2010, 23:18

Не само сини и червени лампи ами и сирени с мегафони и зумери като на полицейските коли се продават по 20 лева на битака.В София едни колеги ги даваха по Канал 1 как са спрели един идиот,който си монтирал сирена и синя лампа на колата,купил си тениска с надпис ПЛИЦИЯ и препасал един патлак и чифт белезници на кръста, с цивилни дрехи. Да ги махнат лампите от патрулките и да монтират блиц-светлини.Хем са по добри,хем са по-икономични,хем са и по-евтини.
,,СТРАХЛИВЕЦЪТ УМИРА ВСЕКИ ДЕН,А СМЕЛИЯ-САМО ВЕДНЪЖ,,-ДЖОВАНИ ФАЛКОНЕ
http://www.youtube.com/watch?v=pMG8SN4Kzug
cz75bdpolice
Полицай
Полицай

Мнениеот BARETATA » 07 Мар 2010, 23:47

rspab03 написа:Подкрепям!
Виждал съм и джипове на горски със синя лампа отгоре.

За тия тигри не ми се говори,че полудявам.Лично съм свалял от колата горски ,та им се случи една случка.Също така съм оказвал съдействие , с моя екип - гола вода - не знаят какво да правят.Изживяват се,стрелят - няляво,надясно . Както и да е ,всяко правило си има изключение,да продължим напред
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот BARETATA » 08 Мар 2010, 00:44

Брат,извинявам се ако съм ти изместил - центъра на тежестта - за темата ,но исках да го кажа ,а нямаше такава - подобна - тема досега.Иначе ти изрази цялата истина относно Лапмите или Бурканите. :D Ако трябва да се иска потвърждаване , съм твърдо ДА,зад твоите думи.
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот kuka5 » 08 Мар 2010, 01:03

В България не се знае кой, кой е с тези лампи, по времето на комунизма се знеше, че милицията е със сини " бурканища" :lol: , бърза помощ с червени, а сега всеки прошляк с буркан. :evil:
kuka5
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот Куче » 08 Мар 2010, 10:54

[quote="osata"]Отдавна се замислям - какво е сината лампа в автомобил?
Сини лампи да ползват само службите на МВР и то лица с полицейски правомощия. За другите е достатъчен и червен буркан, който по закон се различава само по цвят от синия.
Защото случая - чужденец бива обран, вижда автомобил със син буркан, маха, но "пощальона" продължава и после в чуждестранната преса "българската полиция подминава жертвите на престъпления" !

Напълно ти подкрепям мнението сините лампи да ползват само службите на МВР с полицейски правомощия. То иначе излиза, че в тая държава всеки може да сложи буркана и да прави каквото си иска. Нашия бивш областен управител Ердинч....забравих какъв беше Хасан ли Доган ли и той със синя лампа по заведения и гуляи ходеше :evil: Сега се оказа ,че е в ареста защото щипнал само 170 000лв.
Питам аз кой му е дал на този синя лампа? И защо нищо не му правеха?
Аватар
Куче
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот dinkovm » 08 Мар 2010, 21:35

Куче написа:
osata написа:Отдавна се замислям - какво е сината лампа в автомобил?
Сини лампи да ползват само службите на МВР и то лица с полицейски правомощия. За другите е достатъчен и червен буркан, който по закон се различава само по цвят от синия.
Защото случая - чужденец бива обран, вижда автомобил със син буркан, маха, но "пощальона" продължава и после в чуждестранната преса "българската полиция подминава жертвите на престъпления" !

Напълно ти подкрепям мнението сините лампи да ползват само службите на МВР с полицейски правомощия. То иначе излиза, че в тая държава всеки може да сложи буркана и да прави каквото си иска. Нашия бивш областен управител Ердинч....забравих какъв беше Хасан ли Доган ли и той със синя лампа по заведения и гуляи ходеше :evil: Сега се оказа ,че е в ареста защото щипнал само 170 000лв.
Питам аз кой му е дал на този синя лампа? И защо нищо не му правеха?

Ти нямаш ли полицейски правомощия? Ти не го ли провери на какво основание го ползва?
"И защо нищо не му правеха?" Ти също ли нищо не прави?
Аватар
dinkovm
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Куче » 08 Мар 2010, 23:06

dinkovm, можеше и на ЛС да ми пишеш да ти отоговоря какви правомощия имам :lol:
М/у другото ти колега ли си? 8-)
Аватар
Куче
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР