Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata
cveteto написа:от над 2000 потребители остана с малко над 200.
cveteto написа:За заплатата на В. Стоева едва ли някое ЛРТП ще си мечтае, защото тя в момента възлиза реално на 0 лева. Това за протокола и за да се сложи край на спекулациите на определена компания, заради която този форум, който много обичам, от над 2000 потребители остана с малко над 200. Човек, чието обкръжение ИЗПОЛЗВА служебни телефони за лични цели, няма право дори да споменава името ми, камо ли да коментира възнаграждението ми, най-малкото защото не разбира (поради ограничени познания и недотам високо ниво на образованост) естеството на работата ми и моята натовареност. Защото за нерегламентирано използване на чужди вещи в българския език има една нелицеприятна дума.
cveteto написа:За заплатата на В. Стоева едва ли някое ЛРТП ще си мечтае, защото тя в момента възлиза реално на 0 лева. Това за протокола и за да се сложи край на спекулациите на определена компания, заради която този форум, който много обичам, от над 2000 потребители остана с малко над 200. Човек, чието обкръжение ИЗПОЛЗВА служебни телефони за лични цели, няма право дори да споменава името ми, камо ли да коментира възнаграждението ми, най-малкото защото не разбира (поради ограничени познания и недотам високо ниво на образованост) естеството на работата ми и моята натовареност. Защото за нерегламентирано използване на чужди вещи в българския език има една нелицеприятна дума.
katana написа:1. Ръководството на МВР да започне реален и ефективен диалог със СФСМВР за решаване на поставените от нас проблеми, като приеме СФСМВР за равноправен и пълноценен партньор.
2. Да се преустанови практиката на прилагане на двоен стандарт спрямо служителите на МВР, като при предприемане на действия спрямо служители и техни искания да се изхожда от обективни обстоятелства и законови основания.
3. Да се преустанови субективното и необосновано преназначаване на служители от едно структурно звено в друго, особено ако се касае за множество такива случаи, както в ГД „БОП”.
4. Да започне активно прилагане на заложените в НК, НПК и ЗМВР мерки за защита на служители на МВР.
5. Да се извърши незабавна промяна на глава ХХ от ЗМВР, като в нея да бъде задължително включен функционален имунитет на синдикални членове, участващи в синдикалните ръководства и управителните органи на СФСМВР съгласно чл. 333, ал. 3 КТ.
6. Да се подобри материално-техническото и финансово – ресурсно обезпечаване на дейността на служителите от МВР в съответствие с функционалните им задължения в срок до 2 месеца. От Министъра на вътрешните работи да бъде предоставена конкретна и публично оповестена програма за предстоящите действия в тези направления на дейност в срок до 1 месец.
7. Положеният извънреден труд /включително в почивни и празнични дни и през официални празници/, положеният нощен труд на служителите, както и времето на разположение да се отчитат и заплащат в съответствие с разпоредбите на КТ и ЗДС и да се прекрати сегашното дискриминационно отношение на държавата спрямо служителите на МВР в тази насока.
8. Да се увеличат средствата за вещево доволствие, като оборудването и екипировката на униформените служители да съответства на стандартите на ЕС в тази област, както и средствата за храна да се увеличат двойно.
9. Да се увеличи основната работна заплата на служителите и работещите в МВР, като базата за изчислението й се обвърже със средната брутна работна заплата за страната.
10. Да се изработи нов Колективен трудов договор за лицата, работещи по трудово правоотношение в МВР, в който СФСМВР да участва от страната на синдикалните организации.
11. Да се запази съществуващата нормативна уредба по отношение на получаваните от служителите обезщетения при напускане на МВР и при пенсиониране, като обезщетенията да бъдат изплащани до 45 дни след прекратяване на трудовите или служебни правоотношения.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта