Колко прави 78 минус 32 или как се става полицай

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Колко прави 78 минус 32 или как се става полицай

Мнениеот Deacon Frost » 27 Фев 2010, 01:04

Големите умове и деятели преди стотици години са казали следното : "За да има държава, трябва да има полиция и армия", бих казал, каквато ни МВР и БА, такава ни е и държавата, всички знаем че нямаме на какво да се очудим. Мен за примиера само това ми беше надеждата, нищо друго не ме интересува какво прави, все се надявах да вдигне силата на МВР, авторитета идва след това.
Turbos make torque, torque makes fun.
Deacon Frost
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот Sir Humphrey » 27 Фев 2010, 01:15

Сами по себе си армията и полицията не подобряват положението. Армията даже можем изцяло да я изключим към настоящия момент. Тя е без значение.

Най-важен е съдът. Ако той е читав, покрай него всичко друго става също читаво. Ако той не е читав, настава хаос. А в хаос полицията е безсилна. Та даже почва да се възполва от хаоса в отрациятелния смисъл на думата.
Аватар
Sir Humphrey
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 27 Фев 2010, 17:59

Sir Humphrey написа:... А в хаос полицията е безсилна. Та даже почва да се възполва от хаоса в отрациятелния смисъл на думата.

Разбирам контекста, но е напълно погрешен. Дано никога не се налага да се убедиш сър, но при хаос единствената сила, която оправя всичко и създава ред е армията и полицията, предвид, че армията у нас е само с представителни функции вече, във визираната ситуация остава единствената надежда - полицията!
КОМИСАР

Мнениеот Sir Humphrey » 27 Фев 2010, 19:19

Имах предвид хаос на обществените отношения. Наистина не направих това уточнение, за което се извинявам. Говоря в широк смисъл - търговски взаимоотношения, договорни, имотни.... В момента нямаме такъв хаос, защото съдът не е тотално абдикирал. Но и полицията донякъде пречи за по-доброто правосъдие в тези области. В областта на наказателното правосъдие сме си зле.
Аватар
Sir Humphrey
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 27 Фев 2010, 19:29

Благодаря за уточнението, сега те разбрах. Прав си, но гледаш прекалено на близко. Съдът не правораздава така, както би се искало на средностатистическия българин, а и европеец, не защото не желае, а защото е поставен в това положение от закона. Без нов НПК и ЗИД на НК и още доста нормативни актове нищо не може да се направи. В момента закона е "Врата у поле" и докато това не се промени е смешно да виним съдебната власт, че не е толкова ефективна, колкото навсякъде другаде. Не че няма бълхи и сега, ама не съм склонен да горим юргана. ;)
КОМИСАР

Мнениеот osata » 27 Фев 2010, 21:40

Добре де, защо тогава ако в една нормална държава хванат лице в автомобил, в България то като каже доспа ми се, стана ми хладно и счупих кл
чалката и влязох вътре да дремна, не да я крада - съдът ще каже - дайте доказателство че е правил опит да краде, а в една нормална държава съдията ще му каже - ти ебаваш ли се с мен :?:
Ако в една нормална държава полицай види нарушение може да го констатира и сам, докато у нас има нужда от един че и двама свидетели, защото трябва да Докаже правотата на думите си.
Ако в България те засекат с радар без камера с преившена скорост, има адвокати които дават гаранция на 100% че акта пада..... защото няма доказателство, че това е твоята скорост.... тоест - българският съд няма доверие на служителят от МВР, и неговите думи трябва да се докажат с техн. средство. И колко още примери..... ама хората затова имат ред.....
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот Lord » 27 Фев 2010, 21:59

Защо ли?! Ами вече уточних защо. Оса, виж от коя година е сега действащият НПК.
КОМИСАР

Мнениеот osata » 27 Фев 2010, 22:02

Имаме си точно 11 943 адвоката
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/02/2 ... kata.86869

Защото тези хора нямат интерес, защото ще си изядат хляба без вратички и неуредици.
Лобита в парламента...
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот Валентина » 28 Фев 2010, 10:18

Lord написа: вестник "Сега", подведени сте и сте публикували глупости.

Не за първи път се говори за достоверността на публикуваното в медиите и до колко може да им се вярва.
Преди време - малко преди учителските стачки - в училище дойдоха представители на ТВ да снимат рекламен клип за училището, в което работя. И снимаха учебните часове на почти всички колеги, включително и на мен. После - след началото на стачката пуснаха "репортаж", в който се показваше, че "учебните занятия си протичат нормално", и че "истинска стачка НЯМА". Разбира се този "репортаж" беше подкрепен и с "кадри от учебния процес" - разбирай от рекламния клип, на който аз, председателят на стачния комитет, си водя най-нормално урока. При положение, че в училището, в което работя, стачкувахме на 100%, включително и непедагогическият персонал.
Мога да ви посоча и друг пример (а и не само един) и за други подобни "репортажи". Линка, който публикувам, е от друг форум, но е свързан с вашите протести и тяхното "достоверно" отразяване. Цитираното мнение е мое - отново по повод на журналистически писаници. http://police.ba4ka.com/viewtopic.php?f ... 753#p47753

Друг е въпросът, че всяко стадо си има и мърша и колкото по-рано се изчистим от нея, толкова по-добре.
А за тестовете - крайно време е да се създадат тестове, отговарящи на критериите, за които са създадени. Навсякъде е пълно с тестове за олигофрени, чиято цел е меко казано, неясна и неразбираема.
Аватар
Валентина
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот petinka » 01 Мар 2010, 18:10

О,има ме и мене!Искам няколко поправки да направя-1-во -курса не е 6 ,а 9 месеца! 2-ро-аз уча в софийския ,3-то -ЛРТП-работата е в СДВР,не в РУ!Но се радвам за вниманието!
Аз БЕЗУСЛОВНО вярвам в институцията МВР !!
petinka
Полицай
Полицай

ПредишнаСледваща

Назад към Полицията в България