Колко прави 78 минус 32 или как се става полицай

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Колко прави 78 минус 32 или как се става полицай

Мнениеот Deacon Frost » 26 Фев 2010, 15:57

Едва сега прочетох темата. Какво коментирате толкова, журналисти, вестници, измислени "новини", преразказ на свободно съчинение. Незнам кой още чете "преса", а кои пък от тези хора вярват изобщо на грам от глупостите. Е добре, с такива вестници, такива статии и репортери какъв може да е авторитета на МВР. Къде тук се спомена нещо положително, нещо достоверно подкрепено с неоспорим факт. Това си ми прилича на афектирана от жажда за популярност журналистическа бумащина. Ама на нейно място пък ще се пръкне някой телевизионен водещ с нискобюджетно студиице и ще започне да хвали и прехвалва доблестния български полицай и перипетии през които преминава, за да пази неблагодарното общество. На следващия ден, друг негов колега пък ще започне да плюе и о.ира ченгетата и цялата "простотия" с приема в МВР. Абе... не вето ами незнам какво трябва да се наложи на подобни "репортажи", забрана със закон бих казал.
Turbos make torque, torque makes fun.
Deacon Frost
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот SYNOPTIK » 26 Фев 2010, 16:34

Deacon Frost,нормално е да роптаеш,но за жалост GKrIvan и Raptor са много прави... :(
Ако изобщо не се движиш, оковите почти не се усещат.
Щастието е единственото нещо, което при делене се умножава.
Аватар
SYNOPTIK
PoliceBG

Мнениеот SYNOPTIK » 26 Фев 2010, 21:26

osata написа:"познавам го още от преди, когато беше шофьор". Ще допълня възрастта му - 40 години

О,недей ! По-лесно шофьор се издига,отколкото,който и да е било друг ! Доста в прехода станаха полковници/когато имахме звания/. А това,апартаменти,почивни станции,благинки...това не го смятам...
Аватар
SYNOPTIK
PoliceBG

Мнениеот Deacon Frost » 26 Фев 2010, 22:06

Напротив, на тази порочна практика трябва да се дава глас, защото тя не е само в МВР

Имах предвид, че съм много против целенасочено подчертаване на конкретен проблем като сляпо се премахне контекста на ситуацията, който е много по-плачебен. Аааааа, така и така заговорих за журналисти, айде някой да ми посочи сегашен или посмъртно журналист който да има гласност без да е част и той самия от шуробадженащина. Както казва един приятел, ай бягай от тука с тез 5 хиля'и лева, вица за краставичаря и краставиците го знаем.
Мога да дам за пример себе си, аз винаги когато съм назначавал какъвто и да е работник във фирмата, какъвто и да е кадър, очакванията и изискванията ми към него винаги са били право пропорционални на условията които му предлагам, като работа, оборудване, работно място, работно време, сигурност и т.н. Пак казвам, като се говори за МВР се изпада само в две крайности, или колко е корумпирано или с умиление "ах, те милите ченгета, в каква мизерия тънат и никой не йм обръща внимание". Сега и на малко дете му е ясно че нещо ... ама много куца в цялата система.

Deacon Frost,нормално е да роптаеш,но за жалост GKrIvan и Raptor са много прави... :(

Съгласен съм, но констатацията на факти не отрича други такива въпреки всичко, всички сме прави, само да не наблягаме на негативите, а ;)
Deacon Frost
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот SYNOPTIK » 26 Фев 2010, 22:23

Deacon Frost написа:само да не наблягаме на негативите, а ;)

Само че те са толкова много,че просто не могат да бъдат избегнати,Deacon Frost .
Да помълчи човек и да каже-"Навсякъде е така." Просто е невъзможно,и поне 10 хиляди души го показаха миналата година на 15 март. Изгодно бе на някой,да го сметнат за политика,но явно се вижда,че и сега,година след това,нещата,даже се изострят... За съжаление,цялостната ситуация е в същият дух,но това не може да оправдае,самата процедура,за която споменава Raptor.Тя е същата на много места в големият град,а в малките дори не са чували за други тенденции...
Аватар
SYNOPTIK
PoliceBG

Мнениеот Deacon Frost » 27 Фев 2010, 00:13

...факт. SYNOPTIK прави си, за жалост, но аз като положителен човек, гледам да се вкопчвам предимно в хубавото, майната й на политиката и парите, на пътя, пред куршума всички сме хора както се вика, кое е важното и стойностното в края на краищата ;)
Честно казано, бат Бойко като дойде на власт и всички като дявол от тамян се наплашиха, че ще направи полицейска държава, сещате ли се. То и сега се говори от време на време за това и се спекулира с нови закони. Тайничко се надявах наистина да направи полицейска държава, но... с оглед това да налее повече пари в МВР и повече права и закони които да работят за обикновеното ченге.
Deacon Frost
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот SYNOPTIK » 27 Фев 2010, 00:36

Deacon Frost написа:с оглед това да налее повече пари в МВР и повече права и закони които да работят за обикновеното ченге.

Няма как да стане ! Има лекари,учители и още куп хора,които също не са оценени подобаващо.Не !
Направо унизени.
Разлика има и едно от тях е правото на труд-всеки знае за частните уроци на нашите учители,и "спонсорството" на нашите болници...
Тези дни се погнусих от бивши министри-жени в тази държава.
Но в МВР,това е противозаконно...
Ми като няма пари и възможности,защо не се даде свобода при избора,и възможност за допълнителни доходи ? Отговорът е елементарен-защото Девоенизация просто няма !
Съответно всеки индивидуално се ориентира,а това минава през всякакви видове подли и подмолни...по-добре да спирам,а ?
Аватар
SYNOPTIK
PoliceBG

Мнениеот Deacon Frost » 27 Фев 2010, 01:04

Големите умове и деятели преди стотици години са казали следното : "За да има държава, трябва да има полиция и армия", бих казал, каквато ни МВР и БА, такава ни е и държавата, всички знаем че нямаме на какво да се очудим. Мен за примиера само това ми беше надеждата, нищо друго не ме интересува какво прави, все се надявах да вдигне силата на МВР, авторитета идва след това.
Deacon Frost
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот Sir Humphrey » 27 Фев 2010, 01:15

Сами по себе си армията и полицията не подобряват положението. Армията даже можем изцяло да я изключим към настоящия момент. Тя е без значение.

Най-важен е съдът. Ако той е читав, покрай него всичко друго става също читаво. Ако той не е читав, настава хаос. А в хаос полицията е безсилна. Та даже почва да се възполва от хаоса в отрациятелния смисъл на думата.
Аватар
Sir Humphrey
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 27 Фев 2010, 17:59

Sir Humphrey написа:... А в хаос полицията е безсилна. Та даже почва да се възполва от хаоса в отрациятелния смисъл на думата.

Разбирам контекста, но е напълно погрешен. Дано никога не се налага да се убедиш сър, но при хаос единствената сила, която оправя всичко и създава ред е армията и полицията, предвид, че армията у нас е само с представителни функции вече, във визираната ситуация остава единствената надежда - полицията!
КОМИСАР

ПредишнаСледваща

Назад към Полицията в България